Sådan er det bare?!

Sådan er det bare?!

Glædelig Påske

Jeg elsker påskeæggene, de grønne grene, kyllingerne, alle disse symboler på fornyelse, nye begyndelser, nyt liv. Selv om foråret lader vente på sig, så er den jo her på mange måder alligevel – særligt i form af lyset.

 

Her i april har jeg lavet et samarbejde med Maj Ingemann-Molden og YogaHuset i Aalborg. Jeg skal lave en klasse hos dem, og Maj kommer og laver en charity-klasse hos mig i SKØNT. Maj laver en poweryogaklasse og et oplæg med udgangspunkt i yogafilosofien. Overskuddet fra denne klasse går til TreeSisters, som er en organisation, der arbejder på at genbeplante regnskov og at beskytte, skabe og tjene livet på planeten. Du kan læse mere om TreeSisters her: https://www.treesisters.org

Du kan læse mere om arrangementet nederst i min kalender.

 

Hos Maj i YogaHuset laver jeg en fredagsklasse Feminin fredag – for kvinder, hvor vi dykker ned i lækker yoga til kvindekroppen. Du kan læse mere her og i min kalender nederst:  https://www.facebook.com/events/278174239384748/

 

SÅDAN ER DET BARE?!

Jeg er også i april blevet inviteret til at lave en workshop til Forældre og Fødsels landslejer under overskriften Når familien skal godt fra start. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Det er klart, at jeg ikke sidder inde med SVARET på dette, og det er selvsagt også meget forskelligt fra familie til familie, hvad det kræver. Men noget af det, jeg oplever er rigtig vigtigt egentlig i alt det, jeg laver, er, at gå på opdagelse i vores: ”sådan er det bare”.

 

Det er en sætning og en overbevisning, der kan stoppe alt. Måske kender du billedet med hesten, der er tøjret til en plasticstol (du finder et eksempel her: http://crazyhyena.com/horse-tied-to-plastic-chair-mental-chains) Den har hovedtøjet på, som nok giver den et signal om at være fasttøjret, men egentlig kunne den blot gå, da den er langt stærkere end stolen. På samme måde kan vores ”sådan er det bare” blive vores måder at holde os selv fast på. Det er klart, at det også skaber ro og tryghed at lade de fleste ting i livet være: ”sådan er det bare”. Det er også praktisk. Men det bliver ufrit, hvis vi ikke indimellem tjekker vores overbevisninger ud: Virker de for mig? Nærer de mig? Har jeg lyst til at blive stående som hesten, eller har jeg brug for en ny udsigt? Måske er det på tide at skifte vores overbevisninger ud, og at udfordre vores ”sådan er det bare”.

Når det kommer til familielivet og særligt, når vi bliver forældre for første gang, kan det være svært at vide, hvordan man gør, fordi vi her står overfor noget, vi aldrig har prøvet før. Vi har ikke noget, vi plejer at gøre. Der er en masse vi ikke ved, vi ikke ved. Der ligger noget samfundsmæssigt og kulturelt, som vi plejer at gøre. Vi har et fælles ”sådan er det bare”, som nybagte forældre ubevidst tager til sig  -ja, fordi sådan er det bare. Her tænker jeg, at det vigtigste vi kan give til en ny familie er muligheden for at træffe nogle bevidste valg om, hvordan de gerne vil skabe deres familie. At gøre dem opmærkesomme på, hvad det er de ikke ved, de ikke ved ;O), så de ikke blindt overtager de kulturelle og samfundsmæssige ”sådan er det bare”. Ting vi bare bevidstløs overtager, som slet ikke nærer os.

Vi ved godt selv, hvad der nærer os, men nogle gange, skal vi have nogle gode hjælpere, der viser os, hvor vi har brug for at skrue, for at slippe de overbevisninger, vi ikke længere har brug for.

 

Med ønsket om en dejlig april til dig og dine.

 

Kærlig hilsen Mette

 

 

MIN KALENDER: 

 

NY NORDISK KVINDECIRKEL 2018-2019

Så er de nye datoer for den kommende cirkel klar, du finder dem her: http://mettehyldgaard.dk/workshops-forlob/

Du finder brochuren her: http://mettehyldgaard.dk/wp-content/uploads/Brochure20Mette.pdf

Du finder begivenheden på Facebook her: https://www.facebook.com/events/339974763154181/

Du er velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis du har spørgsmål, eller lyst til at tage en snak med mig om, hvorvidt cirklen er noget for dig (26133278 / kontakt@mettehyldgaard.dk)

INFO-MØDE

Der kommer endnu et infomøde, inden cirklen samles til september.

 

 

POWER-YOGA MED MAJ

Charity-arrangement i SKØNT med Maj Ingemann-Molden. Tirsdag d. 10. april kommer Maj og laver en power-yogaklasse hos mig krydderet med et spændende oplæg med udgangspunkt i yogafilosofien.

Du tilmelder dig her: http://mettehyldgaard.dk/produkt/poweryoga-med-maj-i-skoent/

Du finder begivenheden på Facebook her: https://www.facebook.com/events/544189849301760/

 

 

SENSOMMER-RETREAT VED ØRSLEV KLOSTER

Så kom der alligevel også et sensommer-retreat i kalenderen. Datoerne er torsdag d. 27. sep. – lørdag d. 29. sep.

Du finder begivenheden har på Facebook:  https://www.facebook.com/events/558596297833148/

Du kan læse mere her: http://mettehyldgaard.dk/roedt-er-det-nye-sort/

 

 

WePrepare Motherhood – forløb for gravide 

We Prepare er en tryg cirkel for dig, der er gravid og gerne vil forberede dig på at blive mor/mor igen. At blive mor er en overgang – hver gang du bliver mor. I cirklen afsættes der tid til, at du kan fordybe dig i denne overgang, og vi ser nærmere på alle de gaver og opgaver, der ligger gemt heri.
Både i stilhed, i bevægelse, i krop og i ord.

Vi har gratis info-møde om vores næste forløb d. 19. april, kl. 15.30-17.00. I SKØNT, Norgesgade 6, 1. Th. Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/123370591715623/

Vores næste forløb begynder søndag d. 6. maj, og vi mødes derudover d. 22. Maj, d. 9. Juni og d. 19. Juni. Du finder begivenheden her på Facebook:https://www.facebook.com/events/223433111539442/

 

Du kan læse mere her: http://mettehyldgaard.dk/fodselsforberedelse/

 

 

GIV DIG TID, MOR

Du finder min bog Giv dig tid, mor her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *