Ny Nordisk Kvindecirkel

IMG_8080

Der sker noget ganske særligt, når kvinder mødes i en cirkel. Cirklen kan holde og transformere stor smerte. Den kan rumme stor glæde. Den kan holde store drømme og få processer til at spire og gro. Den kan give mod til både at slippe og lukke nyt ind i livet. 

 

Ny Nordisk Kvindecirkel er en netværkscirkel for kvinder, hvor vi mødes over sensommer, efterår, vinter, forår og sommer igen. Hvor vi går gennem årstiderne sammen og går på opdagelsen i den nordiske kvindes hverdagsliv. Hvad er vilkårene for den tid, vi lever i? Under den nordlige halvkugle med skiftende årstider. Hvad kan vi lide ved dette liv? Og hvad kan og vil vi gerne forandre? Hvordan kan vi hjælpe hinanden med at skabe disse forandringer? Hvordan kan vi skabe mere glæde og nydelse i livet? Hvordan kan vi bruge årstidens rytme, men også den cykliske rytme til at vækste og træffe gode beslutninger?

 

Vi kan have en tendens til at have så travlt i vores hverdag, at vi ikke rigtig hører den stille hvisken af, hvad vi virkelig næres af og drømmer om. Det er så let at blive ved med at gøre det, vi altid har gjort og overhøre denne del af os selv. Nogle gange kan vi endda få overbevist os selv om, at det slet ikke kan lade sig gøre, og at det nok er os, der er for sarte, for krævende, for følsomme, for…. alt mulig.                                                          

IMG_8679

                      “En kvindes sundhed afhænger af hendes mulighed at fortælle sin historie og dele den med andre kvinder”

 

I cirklen skabes der mulighed for at fordybe os i denne del af os selv. Både i form af meditation og yoga, men også i form af i skrift eller tale at sætte ord på dine drømme, dine længsler, og det du virkelig næres af.

 

En rød tråd i forløbet er det ganske særlige ved at være pige og kvinde, og de forskellige overgange og faser i kvindelivet knyttes ligeledes op på de forskellige mødegange. Vi vil sammen gå på opdagelse i, hvad det vil sige at leve et fuld udfoldet kvindeliv? Vi kan have en tendens til kun at ville vise “den pæne pige”, “den gode mor” eller den “gode kæreste”. Men vi indeholder så mange flere facetter, og dem vil vi inspirere hinanden til at udfolde.

 

Cirklen er for kvinder i alle aldre, og det er min erfaring, at når kvinder mødes og er sammen på tværs af de forskellige livsfaser, så sker der helt fantastiske ting. Jeg er vild med den måde, hvorpå de yngre kvinder og de mere modne kvinder kan inspirere og løfte hinanden.

 

I Ny Nordisk Kvindecirkel arbejder vi i en vekselvirkning mellem blide yogaøvelser, meditationer, inspirerende oplæg og refleksioner. Vi har fokus på at lytte til vores krop og vores essens og dermed skabe mere lethed og glæde. Kroppen er hele tiden vores udgangspunkt – kroppen i stilhed og kroppen i bevægelse.

 

Mellem mødegangene danner vi makkerskaber i cirklen, som føles ad en måned af gangen. Der bliver skabt rammer for dette makkerskab, men det er op til de enkelte deltagere at udfylde disse rammer. Ideen med makkerskabet er, at de emner, vi har arbejdet med, kan udfolde sig yderligere i disse makkerskaber.

 

Vi mødes onsdage fra kl. 16.30-20.30 én gang om måneden. Der vil være en times pause, hvor der serveres en let og lækker aftensmad, og hvor der vil være mulighed for at nærværke. Denne time kan også bruges til at lægge sig på yogamåtten og hvile.

 

En mødegang kan udfolde sig på denne måde:

16.30-17.30: Grounding på måtten, yoga og meditation

17.30-18.30: Spisning, hvile/netværke

18.30-20.00: Oplæg, refleksion og deling.

20.00-20.30: Åndedrætsøvelse, yoga, grounding + slutmeditation.

 

CIRKLEN ER DANNET FOR I ÅR: Du er velkommen til at komme på en interesseliste, hvis du overvejer at deltage i cirklen til næste år. Cirklen dannes i september 2018 i Aalborg og Århus.

 

NY nordisk kvindecirkel2

 

KIND WORDS FRA NUVÆRENDE OG TIDLIGERE DELTAGERE: 

“Det at være en del af “Ny nordisk kvindecirkel” har for mig været en af de bedste ting jeg har gjort for mig selv som kvinde og som mor. Jeg er hver gang taget hjem med ro i krop og sind, ny indsigt i det at være kvinde og med en vidunderlig følelse af at være en del af et trygt fællesskab. Et fællesskab hvor Mette skaber nogle helt unikke og fantastiske rammer, der giver plads til at være lige præcis som jeg er. Hvor jeg bliver guidet og udfordret til at give slip, lytte ind i mig selv og åbne op for nye muligheder og veje i mit liv.
Mette formår på sin stille og fine måde at få mig til at tænke over, om jeg lever det liv jeg inderst inde ønsker mig. Og gennem makkerskaber hver måned, guider hun os til at holde fast i vores nye veje og udfordre os til at udfordre os selv endnu mere.

Tanja

 

Jeg synes, det er utrolig, hvad kvinder sammen kan rumme, dele og få til at spire frem. Jeg har fået, og får, så meget ud af, at se det vi kvinder kommer med og tør dele i cirklen.

Mette, skaber de mest fantastisk rammer med skønne yogaøvelser og inspirerende oplæg.
Skønt mad. Mette kan hjælpe en med at få større tro på sig selv som kvinde og mor. 

Vi kvinder har en indre power, der i fællesskabet giver os mulighed for at få øje på den. 
Jeg føler mig meget beriget over at møde så mange skønne kvinder, der gør mig så meget klogere på kvindelivet. Egentlig er det utrolig svært at beskrive med ord, det skal opleves og mærkes. For jeg mærker nemlig en fælles energi af omsorg, forståelse og accept af hinanden
Jeg er så taknemlig over at være en del af nordisk kvinde cirkel.

Carina

 

Jeg kan varmt alle anbefale kvinder i alle aldre at tage plads i cirklen. Kvinder har glemt, hvor meget visdom og styrke de har at give til hinanden. Det er Mette med til at genoplive og det rummer et enormt potentiale, som jeg under alle kvinder at stifte bekendtskab med.

Lea 

 

Det er en skøn og blid måde at få selvindsigt. Man forkæles med masser at nydelse og styrkes i troen på sig selv. En stor tak til Mette og de andre dejlige kvinder.

 Malene 

 

At deltage i Ny Nordisk Kvindecirkel er den bedste hverdagsluksus, man kan give sig selv – Mette formår at sætte ord på og begrebsliggøre det, der rører sig i hverdagen, i kroppen og i (års)tidernes skiften, og det er berigende at møde andre kvinder i cirklen på tværs af aldre og erfaringer 

Trine

 

 

 

2 tanker om "Ny Nordisk Kvindecirkel"

 1. Gyllan Stensbo

  Hej – jeg har lige læst om Ny Nordisk Kvindecirkel, og det lyder spændende.
  Har prøvet at være med i en cirkel her på Bornholm, hvor jeg bor – og det var rigtig godt at opleve. Så nu spørger jeg nysgerrigt: Hvad ligger der i Ny Nordisk?
  Mange hilsener fra Gyllan Stensbo

  Svar
  1. Mette Hyldgaard

   Kære Gyllan, af en eller anden årsag har jeg ikke modtage mails om din besked her, og finder den derfor først tilfældigvis nu. Beklager ;O)

   Bag Nordisk” ligger der en tanke om, at kvinder, der bor på den nordlige halvkugle (ofte ret ressourcestærke kvinder), hvor vi har skiftende årstider og netop det sæt af kulturelle og samfundsmæssige normer, som nu former vores kultur, kan mødes og se på netop de vilkår, der former os. Med Ny Nordisk, ligger der en tanke om, at vi kan med afsæt i det, der er særligt og fantastisk ved netop alt det nordiske, kan kigge nysgerrigt på, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer. Og derudaf sammen forme det Ny Nordiske. Så hopper jeg jo også lidt på en snart halv-gammel trend om det “ny nordiske” – a la, når vi nu dyrker så skide gode æbler her i norden, hvorfor er det så ikke det, vi booster det område, istedet for at få fløjet halvdårlige ferskner ind?!

   Gir’ det mening?

   Kh. Mette

   Svar

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>