Giv dig tid, mor

 

givdigtidmor

 

Giv dig tid, mor er en bog om de store følelser, der kan opstå, når du bliver mor. Mit ønske med Giv dig tid, mor er at inspirere til, hvordan vi også kan betragte moderskabet, graviditet, fødsel og den første tid som mor. Men også at udvide normalitetsbegrebet for, hvad der er naturlige følelser, når en kvinde bliver mor.

 

DEN FYSISKE UDGAVE: Ønsker du at købe den i fysiske udgave kan du sende mig en mail eller sms, og så finder vi ud af, hvordan bogen lettest lander i dine hænder.

Den koster 225,- kr (+ 55,- kr., i porto og ekspeditionsgebyr, hvis den skal sendes). Kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278

 

Ønsker du at købe bogen, kan den købes som e-bog her:
 

Smagsprøver fra bogen: 

7  14  25  35

 

KOMMENTARER FRA BOGENS LÆSER OG CITATER FRA ANMELDELSER:

Mette ønsker de store følelser legaliseret, de feminine værdier i højsædet. Hun ønsker personer omkring de nybagte mødre, der kan rumme de store følelser, både i form af fagpersoner, men hun italesætter også, at vi har brug for en ”Big Mama” – en ældre vis mormor (farmor, eller blot en kvinde, der yder uformel omsorg), der er med til at støtte og give tryghed. ”Giv dig tid, mor” er en vedkommende bog med en lidt anden vinkel, end vi som sundhedsplejersker måske er vant til at se det fra. (……)

Mette tænker større: At det er ret naturligt at have store følelser efter en fødsel – at det netop er meningen i den store overgang, det er, at blive mor, men at vi i det samfund, vi har lavet, ikke har plads til det.Vi har lært, at de store følelser er lidt for meget og i vejen, og det skal ændres. Og et råd til os sundheds- plejersker: Vi skal ikke have ”ondt af”, vi skal ikke synes det er ”synd for”, men vi skal kunne rumme de store følelser og være i dem sammen med den nybagte mor. Uden at vi nødvendigvis skal fikse disse følelser, de skal have lov til at være der, for så forsvinder de oftest helt af sig selv. Vi skal give udtryk for, at det er noget universelt og naturligt at have store følelser og at de mærkes forskelligt. At være der for disse mødre uden at de føler sig forkerte

(Uddrag fra anmeldelse i Sundhedsplejersken, dec. 2015, af sundhedsplejerske Liselotte Amby)

DU KAN LÆSE HELE ANMELDELSEN HER: Sundhedsplejersken, nr. 6, december 2015/årgang 37

 

“Giv dig tid, mor blev for mig en åbenbaring i rollen som mor. Jeg har en datter på snart 3 år. Kort tid efter fødslen oplevede jeg et kæmpe følelsesmæssigt stormvejr, som jeg slet ikke kunne finde rundt i. Jeg kunne ikke kende mig selv mere og blev enormt usikker på alt. Jeg famlede i blinde for at fikse mine følelser, tanker og usikkerhed samtidig med, jeg skulle holde et hjem og være en god kæreste. Jeg følte mig enormt alene og forkert, fordi disse simple ting kunne jeg ikke engang magte. “Giv dig tid, mor” er den bog, jeg har ventet på lige siden, jeg blev mor, og som jeg tænker, alle kvinder har ventet på uden at vide det . At læse forskellige kvinders beretninger om at blive mor, få italesat den ked-af-det-hed, der for mange opstår, efter ønskebarnet er kommet til verden, var en kæmpe lettelse at opdage, at andre også har mærket. Det er en bog, jeg vil tage frem at læse igen og igen, da det er en fantastisk påmindelse om at give mere slip og give sig selv tid, plads og kærlighed til at være mor, kvinde og i det hele taget være det skønne menneske, vi alle gerne vil være for os selv og vores omgivelser. Jeg er fuldstændig vild med den bog <3 Kæmpe tak til dig Mette og de skønne og modige kvinder der ville dele deres fortælling med alle os andre!! (Pernille, 29 år)

 

Så er jeg færdig med din fantastiske bog. Jeg er høj og har nærlæst den fra start til slut. Har gjort mig mange gode noter og stikord, som jeg vil tage til mig og bruge i mit liv. Jeg er dybt rørt over din måde at formulere dig på og dine ord går ind i sjælen. Moderskabet, kærligheden, turde være sig selv ,mærke efter. Det er utroligt, hvis man tør mærke efter, hvor mange svar man kan finde i sig selv. Din bog giver mig troen på, hvor meget jeg selv kan, ved at mærke og acceptere angsten. Kærlighed og intuition bliver mine nye nøgleord. Beretningerne fra de andre kvinder var meget gribende og rørende og går langt ind under huden på mig. Måske fordi jeg kan genkalde mig og mærke de stærke følelser, der stadig er i mig og som jeg arbejder med. (Carina, 39 år)

 

 

”Jeg er ikke selv mor. Alligevel har bogen gjort et indtryk på mig. Bogen er et minde om at passe på sig selv i store overgange i livet. En betydningsfuld støtte. En bog, der ligger op til en vigtig debat om moderskabet. Bogen rummer udover Mettes egen personlig rejse også en formidling af kvinder, der deler deres erfaringer, råd og syn på moderskabet.” (Charlotte, 39 år) 

 

Du kan også her læse en klumme, jeg har skrevet om bogen og dens emner fra Kristelig Dagblad: http://www.kristeligt-dagblad.dk/familieliv/giv-dig-tid-mor