Pauserum

IMG_6398    

 

Pauserum er et rum, hvor vi udforsker stilheden og langsomheden. Vi arbejder med åndedrættet, vi arbejder med forskellige former for meditationer og afspændingsøvelser, og vi arbejder med lette yogaøvelser.

Kodeordet for Pauserum er at give dig selv mulighed for blot at være og lade sindet falde til ro. Noget af det, jeg nyder allermest ved mine Pauserum er at se, hvordan ansigtsudtrykkene ændrer sig hos mine deltagere fra de kommer ind i rummet, og når de forlader det igen.

Sindet er selvafbalancerende, og når vi giver os selv lov til at finde ind til det dybe og rolige åndedræt, når vi giver os selv lov til blot at være, så er det som om alle brikkerne falder på plads af sig selv. Lige som du oplader og opdaterer din computer og telefon på samme måde har også dit sind brug for dette. Sindet kan synes flosset, når opmærksomheden for det meste har været rettet udad mod andre mennesker, mod mails, sms’er, telefonsamtaler, arbejdsopgaver osv. I Pauserum samler vi sindet, så du ser og mærker mere klart.

Jeg arbejder ikke ud fra en speciel tradition eller tilgang, hvor der er specifikke anvisninger til, hvordan man gør det ”rigtigt”. Men jeg arbejder ud fra den filosofi, at vi alle kommer til verden med en medfødt evne til at være i en meditativ tilstand. Ligeledes er vi i vores første år i livet også i stand til at tage dybe og rolige åndedrag, men efterhånden aflærer vi ofte disse tilstande. I mine Pauserum vil jeg invitere dig hjem til dig selv igen. Jeg vil minde dig og din krop om en tilstand, som den allerede kender.

 

Videnskabelig dokumenterede goder ved den meditative tilstand:

  • Et redskab til bedre problemløsning og større kreativitet
  • Øget fokus og koncentrationsevne
  • Understøtter kroppens egen naturlige evne til at regenerere
  • Immunforsvaret forbedres og nervesystemet styrkes
  • Nedsænker forhøjet blodtryk og risiko for hjertekarsygdomme reduceres
  • Mindre nervøsitet, irritabilitet, angst og vrede og bedre søvn.
  • Større selvværd og psykisk stabilitet
  • At opleve den ro og helhed, der allerede eksisterer i dig.

 

Har du lyst til at prøve et Pauserum er der forskellige muligheder, som du finder her: 

http://mettehyldgaard.dk/kalender/

 

 

KIND WORDS FRA MINE DELTAGERE I PAUSERUM:  

Pauserummet bruger jeg til pauser og centrering, samt at vende tilbage til mig selv – vekslingen ml. forskellige meditationsformer, restorative stillinger og lidt dynamisk yoga passer mig perfekt. Jeg ønsker sådan set ingen forandring – genkendelse og gentagelse er også en form for pause. Pauserummet har været godt for mig både i min krise og sorg, men også nu hvor jeg er igennem og udfolder mit nye liv, giver det mig tid og ro – og  er med til at sikre at jeg passer på mig selv. Ja og så er jeg jo helt afhængig af Gudindekortene.

Jane Ekstrøm, Selvstændig familie- og psykoterapeut og socialpædagog

 

Pauserum – Kunne ikke finde på et bedre ord selv. Mette giver på den mest fanta- stiske måde en følelse af at få jordforbin- delse i en ellers meget travl hverdag.. Jeg vil ønske at jeg kan lære at lave denne investering på en time, da jeg er sikker på at den giver et fantastisk godt afkast.

Kim Jensen, Founder andIce aps

 

 

Mit månedlige Pauserum med Mette gennem flere år, er intet mindre end fantastisk. Jeg bliver mindet om, at jeg skal trække vejret (helt med i maven). Efter 1, 5 time på uldmåtten er jeg bare totalt afslappet, og det holder i flere dage. Mette guider os stille og roligt igennem seancen, der er forskelligt fokus fra gang til gang. Jeg tænker at pauserummet er kommet for at blive. Det er Hjælp til selvhjælp.

 Nina Lykke Madsen, Dusfællesleder på Løvvangskolen  

 

 

I RadiCover sætter vi stor pris på vores medarbejderes trivsel og velvære, og for- søger at undgå et stresset arbejdsmiljø. Een af vores succesrige tiltag for at undgå dette er at tilbyde medarbejderne et Pau- serum, hvor de sammen med deres kol- legaer ”gearer helt ned”, og mærker sig selv i en ellers travl og hektisk hverdag. Det giver veloplagte medarbejdere, der får nye ideer og overskud til at tage fat på komplekse problemstillinger. Kan på det varmeste anbefale Pauserum til alle virksomheder.

Enrico Kaarsberg, direktør og stifter RadiCover

 

 

Som selvstændig erhvervsdrivende og mor til to teenagere er min dagligdag præget af et travlt og hektisk program og en kalender med møder og rejser. I denne dagligdag har Pauserum hos Mette Hyldgaard  Skovmose været en fantastisk gave. Det ugentlig Pauserum  er i ordets bogstaveligste betydning et Pause Rum, hvor kroppen og sindet via Mettes guiden i blide fysiske øvelser kommer helt ned i gear, i dyb afslapning og ro. Samtidig kommer Mette med brugbar inspiration til, hvordan man holder fokus på ro og balance i hverdagen.

Pauserummet har været et brugbart værktøj til at styre udenom stress, blive mere fokuseret og tilstedeværende. Tilstanden af dyb ro og balance i dette ugentlige rum, har givet mig energi og overskud, der har gjort mig i bedre stand til få løst opgaver på en, for både min virksomhed og jeg, mere tilfredsstillende måde. Jeg kan derfor varmt anbefale Pauserum til andre, der ønsker værktøjer til opnåelse af en højere grad af ro og balance i en hverdag præget af mange gøremål og tidspres.

Tine Bachmann, administrerende direktør Bako Aps

 

 

Vi løber stærkere og stærkere. Vi er overbevidste om, at vi kan og skal det hele. Vi optimerer, kører træningen lige en tand hårdere og multitasker lige en anelse mere. Mobilen er hele tiden ved hånden, informationerne tikker ind – konstant, vi deler ud af vores liv, vi præsterer, vi går ud, vi er hele tiden i gang, og vi vil hele tiden syne af overskud. Kalenderen er fuld, mailen tjekkes lige inden vi går i seng, og vi haster fra en ting til en anden. Vi sender bilen til reparation, vi køber økologisk. Vi investerer i ting.

Uden pause bliver vi udkørte, ukoncentrerede og fraværende. Det kniber med at være i nuet, nyde livet og være til stede.  Vi bliver langsommere og dårligere til at præstere.

Investerer du i en pause engang imellem?

Rigtig mange af os ved ikke, hvor vigtigt det er at vælge pausen til. Den pause, der giver din krop og hjerne det vigtige break. Pausen, hvor vi er fri for indtryk, fri for at tage stilling og bare stiller ind på at være. I pausen sorterer vi dagens begivenheder og får langt om længe mulighed for at mærke, hvordan kroppen reelt har det. Om den er træt, udkørt eller om der faktisk under det hele ligger ny ubrugt energi.

At vælge pausen selv og gennemføre det, kan være provokerende, svært og kedeligt. At lande til Pauserum hos Mette Hyldgaard Skovmose er en af de bedste ting, jeg igen og igen giver min sjæl og krop. Mette formår at sætte rummet og invitere det du har med indenfor. Der er ro, god tid, dejligt selskab, og du skal kunne finde fokus på dig selv og din mentale og fysiske tilstand. Omgivelserne er varme, lyse og indbydende. Du får lyst til at give dig hen og tiden forsvinder. Du skal ikke give den en tanke, Mette holder øje for dig. Du skal slippe alt udenfor døren og lade stå til. Du skal lande på måtten og mærke, hvordan du har det og koncentrere dig om dig selv. Tiden hos Mette er så godt givet ud og den fornyet energi, der ligger i den vigtige pause, kommer igen. Jeg håber du vil trodse de mange mails, to do lister og pligter for en kort stund og mærke den store gevinst, at du kommer retur med mere overskud og balance til livet og at gevinsten kan mærkes. Vigtigheden af engang imellem at tillade sig at stemple ud.

Nyd pausen.

Heidi Skodborg, Marketingchef, Aalborg Mægleren