Onlineforløb

Din Cyklus er Din Egen

Som kvinder har vi ofte lært at lukke ned for vores følelser og for vores instinkt og mere lytte til, hvad andre forventer af os: dem tætte på os og samfundet generelt. Vi lever i en kultur, der hylder det lineære og det rationelle og ikke så meget det cykliske og intuitive.
På dette onlineforløb vil vi netop gå på opdagelse i det cykliske.
Forløbet er for dig:
 • - Der gerne vil i dybere kontakt med din cyklus, og som gerne vil forstå og bruge de forskellige dele af din cyklus til din fordel.
 • - Det er for dig, der gerne vil reducere gener, du oplever i forbindelse med din cyklus.
 • - Det er for dig, som gerne vil følges med andre kvinder og dele erfaringer imens.
Der ligger så meget visdom gemt i at kende din cyklus. De processer cyklus indeholder, afspejler livets processer, så en forståelse af de cykliske processer, gør os klogere på livet generelt.
Din cyklus er det fineste feed-back-system, der bringer dig alt den information, du har brug for om din fysiske, psykiske og sjælelige tilstand.

Forløbet strækker sig over 4 mødegange, hvor vi mødes online. I mellem mødegangene, har du tid til at fordybe dig i forskellige dele af din cyklus, som jeg introducerer undervejs.

Du får:

 • - En lukket Facebookgruppe, hvor du har mig som mentor under hele forløbet.
 • - Optagelser af oplæg fra mødegangen, som vil ligge i Facebookgruppen.
 • - Mulighed for at dele erfaringer i gruppen.
 • - Min e-bog ‘Cyklus-Kit – gør din cyklus til din styrke’.

 

DER STARTER NYT FORLØB TIL JANUAR. DATOER KOMMER SNART. Skriv til mig, hvis du vil på interesseliste: kontakt@mettehyldgaard.dk

Vi mødes via Zoom mandag d. 29. november, kl. 19.30-21.30, onsdag d. 29. december, kl. 19.30-21.30, mandag d. 31. januar, kl. 19.30-21.30 og mandag d. 28. februar, kl. 19.30-21.30.

Forløbet består af 4 moduler og kommer til at indeholde: oplæg fra mig om både de biologiske, energetiske og psykologiske dele af cyklus, forslag og gode råd til egenomsorg i løbet af cyklus - herunder brugen af essentielle olier. Tegne- og skriveøvelser, refleksionsøvelser, skemaer og oversigter.
 • Model 1: Efteråret. Med emner som: Pms, Vores ja’er og vores nej’er, Refleksion og oprydning, Dag 21. og Den indre kritiker.
 • Modul 2: Vinter. Med emner som: Mørket, Menstruationen og dens faser. Egenomsorg og retræte. Gener i forbindelse med menstruation.
 • Modul 3: Forår. Med emner som: En frisk start. Den første menstruation. Nye ideer og skabertrang. At administrere sin energi.
 • Modul 4: Sommer: Med emner som: Superkvinden. At manifestere og gennemføre. Den sensuelle energi. At være en god mor for sig selv. At blive gravid.

 

Et er at vide, hvorfor kroppen gør, som den gør, men det der er virkelig fantastisk er den tillid, jeg har fået til min egen krop og til mit sind. Jeg presser ikke mig selv i samme omfang som tidligere til at præstere, være social, træffe vigtige beslutninger mm. Jeg er blevet mere kærlig ved mig selv, og jeg har fået tillid til, at behovet for at få ryddet op, se veninder, hvile, idegenere osv. kommer helt af sig selv, endda hver måned. Ikke at skulle forcere noget, men bare være. Tænk at alle aspekter af hverdagen og livet er tænkt ind i vores cyklus – det er da for vildt!
Linda deltager i min kvindecirkel
Mange kvinder har store udfordringer i forbindelse med deres menstruationer, mig selv inklusiv, indtil jeg lærte at acceptere, at vi kvinder er bærere af en cyklisk struktur af en grund. Der er tider for indadvendthed, eftertænksomhed og langsomhed og tider for ideer, udadvendthed og effektivitet. Jeg har selv lidt af voldsomme migræner i alle de år, jeg havde hormonspiral og tog p-piller, og først da jeg droppede disse hormonpræparater og lærte min krops naturlige rytme/cyklus at kende, blev migrænerne meget mildere og anfaldene færre, fordi jeg lærte at fordele min energi over den tid jeg har. Jeg lærte med andre ord at stoppe med at presse mig selv til at kunne alting hele tiden.
NannaDeltager ved workshop om cyklus
Der gik tre måneder, hvor jeg fandt ud af, at min cyklus ikke altid er 28 dage lang, at min krop giver mig de helt rigtige signaler hver måned om, hvornår jeg har ægløsning, jeg viste det bare ikke. Jeg havde selvfølgelig haft en ide om det og søgt lidt viden på nettet, men jeg undrer mig stadig over, at det er gennem Mettes onlineforløb om cyklus, at jeg skal lære dette om min egen krop. Efter tre måneder var jeg gravid. Jeg fik på kort tid en kæmpe viden om min krop, og jeg føler mig mere kvindelig. Jeg må holde en lille pause med at nørde med min cyklus, men jeg er bestemt ikke færdig med at finde ud af, hvordan min krop fungerer. Er meget glad for, at jeg i en fortravlet hverdag, kan have et menneske som dig, der lige hiver det hele ned på jorden igen. På den helt rigtige måde. Efter forløbet, og med de samtaler jeg har haft med mine veninder, er jeg stadig meget forundret over, hvor lidt vi ved om vores egen krop. Jeg tænker, at det ville være godt at begynde med denne basale viden om kvindekroppen, som jeg har fået ved hjælp af forløbet, inden man begynder på kunstig befrugtning. Måske er det nok at give sin krop ro og lære dens rytme at kende?
Christina Deltager ved online forløb om Cyklus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *