Gå med din Cyklus

Din Cyklus er Din Egen

Vi lever i en kultur, der hylder det lineære og rationelle og ikke så meget det cykliske og intuitive. For mig har det haft den betydning, at det der i virkeligheden er mine største styrker, er af mig blevet opfattet som svagheder.

Kender du denne tanke: 'det er nok bare mig?" Og lade det passere du mærker, fordi du beslutter, at du nok bare er lidt for sart, nærtagende, sårbar, eller hvilket label, vi nu kan finde på at sætte på os selv. Når du begynder at gå med din cyklus, er der tale om et skifte - et skifte fra primært at være ydrestyret til at flytte fokus også til din egen indre rytme.

Det ligger så meget gemt lige der, hvor vi beslutter os for at gå med den impuls, der kommer indefra. Det er det letteste i verden at lade være, for de fleste af os har lært gennem livet primært at lytte til ydre autoriteter. På dette onlineforløb vil vi gå på opdagelse i det cykliske og udforske alle de potentialer, der ligger til dig, når du kender og forstår den cykliske struktur.

Forløbet er for dig:
- Der gerne vil reducere gener, du oplever i forbindelse med din cyklus ( fx smerter, spændinger, pms, uro, ængstelighed)
- Der gerne vil i dybere kontakt med din cyklus, og som vil forstå og bruge de forskellige dele af cyklus til din fordel.
- Der vil blive klogere på, hvor vildt et feedbacksystem din cyklus er, både når det kommer til de fysiske, mentale, psykologiske og energetiske dele af dit liv.
- Der vil følges med andre kvinder og læne dig ind i det særlige der sker, når vi går sammen.
Forløbet består af 4 moduler og kommer til at indeholde: oplæg fra mig om de biologiske, energetiske og psykologiske dele af cyklus. Dog vil fokus primært være på de to sidste dele. Forløbet bliver til i en vekselvirkning mellem oplæg, refleksioner, meditationer, bevægelse og tegne-skrive-øvelser. Jeg vil også komme med forslag til egenomsorg i løbet af cyklus.
Alle mødegange bliver optaget, og du kan genlytte og dykke ned i forløbet og materialet i dit eget tempo.
Kvinder, der er i god kontakt med deres cyklus kan opleve:
- En mere regelmæssig cyklus
- Ophør og reducering af smerter og gener op til menstruation
- At bruge sit kendskab til cyklus som prævention (eller planlægning af graviditet)
- At blive god til at træffe gode beslutninger for sig selv
- At komme i kontakt med sin kreativitet og mærke, hvad du gerne vil skabe
- At blive bedre til at administrere sin energi
- Større tillid til selv selv og sin krop
- En følelse af at komme hjem

Forløbet strækker sig over 4 mødegange, hvor vi mødes online. I mellem mødegangene, har du tid til at fordybe dig i forskellige dele af din cyklus, som jeg introducerer undervejs.

Du får ud over undervisningen fra de 4 mødegange:

- En lukket Facebookgruppe, hvor du har mig som mentor under hele forløbet.
- Optagelser af oplæg fra mødegangene, som vil ligge i Facebookgruppen.
- Mulighed for at dele erfaringer i gruppen.
- Min e-bog ‘Cyklus-Kit – gør din cyklus til din styrke’.

Vi mødes via Zoom.

Du køber din plads her:Der er i øjeblikke ikke et forløb, du kan melde  dig på. Skriv til mig på, hvis du er interesseret i forløbet: kontakt@mettehyldgaard.dk

Der er også 2 pladser til reduceret pris, hvis du ønsker at deltage, men ikke har midlerne lige nu. Du har også mulighed for at betale i rater. Skriv til mig på: kontakt@mettehyldgaard.dk

Et er at vide, hvorfor kroppen gør, som den gør, men det der er virkelig fantastisk er den tillid, jeg har fået til min egen krop og til mit sind. Jeg presser ikke mig selv i samme omfang som tidligere til at præstere, være social, træffe vigtige beslutninger mm. Jeg er blevet mere kærlig ved mig selv, og jeg har fået tillid til, at behovet for at få ryddet op, se veninder, hvile, idegenere osv. kommer helt af sig selv, endda hver måned. Ikke at skulle forcere noget, men bare være. Tænk at alle aspekter af hverdagen og livet er tænkt ind i vores cyklus – det er da for vildt!
Linda deltager i min kvindecirkel
Mange kvinder har store udfordringer i forbindelse med deres menstruationer, mig selv inklusiv, indtil jeg lærte at acceptere, at vi kvinder er bærere af en cyklisk struktur af en grund. Der er tider for indadvendthed, eftertænksomhed og langsomhed og tider for ideer, udadvendthed og effektivitet. Jeg har selv lidt af voldsomme migræner i alle de år, jeg havde hormonspiral og tog p-piller, og først da jeg droppede disse hormonpræparater og lærte min krops naturlige rytme/cyklus at kende, blev migrænerne meget mildere og anfaldene færre, fordi jeg lærte at fordele min energi over den tid jeg har. Jeg lærte med andre ord at stoppe med at presse mig selv til at kunne alting hele tiden.
NannaDeltager ved workshop om cyklus
Der gik tre måneder, hvor jeg fandt ud af, at min cyklus ikke altid er 28 dage lang, at min krop giver mig de helt rigtige signaler hver måned om, hvornår jeg har ægløsning, jeg viste det bare ikke. Jeg havde selvfølgelig haft en ide om det og søgt lidt viden på nettet, men jeg undrer mig stadig over, at det er gennem Mettes onlineforløb om cyklus, at jeg skal lære dette om min egen krop. Efter tre måneder var jeg gravid. Jeg fik på kort tid en kæmpe viden om min krop, og jeg føler mig mere kvindelig. Jeg må holde en lille pause med at nørde med min cyklus, men jeg er bestemt ikke færdig med at finde ud af, hvordan min krop fungerer. Er meget glad for, at jeg i en fortravlet hverdag, kan have et menneske som dig, der lige hiver det hele ned på jorden igen. På den helt rigtige måde. Efter forløbet, og med de samtaler jeg har haft med mine veninder, er jeg stadig meget forundret over, hvor lidt vi ved om vores egen krop. Jeg tænker, at det ville være godt at begynde med denne basale viden om kvindekroppen, som jeg har fået ved hjælp af forløbet, inden man begynder på kunstig befrugtning. Måske er det nok at give sin krop ro og lære dens rytme at kende?
Christina Deltager ved online forløb om Cyklus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *