Om lavet af mette

Mit navn er Mette Hyldgaard Skovmose. Jeg er forfatter til bogen Giv dig tid, mor og online-forløbet Gør din cyklus til din styrke. 

Jeg skriver, holder foredrag, laver mødregrupper, netværkscirkler for kvinder og Pauserum (et rum for fordybelse med yoga, meditation og åndedrætsøvelser)

Jeg har en række vidt forskellige uddannelser bag mig. Som 19 årig blev  jeg uddannet social- og sundhedshjælper. I 2001 blev jeg Cand.mag. i dansk og psykologi. I 2010 Læse- og skrivevejleder. Sideløbende har jeg fordybet mig i meditation og yoga i form af forskellige kurser, workshops og teacher training. 

Jeg bor i Aalborg sammen med min mand og vores to piger Marie og Karen.

Jeg elsker mit hverdagsliv, hvor jeg dagligt er på opdagelse i kvindelivet i form af mit eget liv og som mor til to piger. Jeg er optaget af alt, hvad der finder sted i et pigeliv, fra hun får sin første menstruation til hun bliver en moden og vis kvinde. Jeg prioriterer højt at have god tid, så jeg virkelig kan mærke mit liv og dets processer. Jeg er dybt passioneret af at minde piger og kvinder om, hvad de allerede ved, men ofte har glemt om at være pige og kvinde. Men også, hvad vi kan sammen, når vi mødes i et nærende fællesskab.

 

Klip fra programmet På job, Tv-Nord, hvor jeg bliver interviewet af Flemming Rettbøl. I klippet forsøger jeg at overbevise ham om, hvorfor arbejdsmarked skal indrettes efter den kvindelige menstruationscyklus. 

 

Publikationer og referencer 

Radio27syvRomerRiget uge 13, 2016

RomerRiget om mor. Det er sin sag at have en mor, og det er det også at være mor – nogle fortryder ligefrem, at de overhovedet fik børn. Vi taler med Maja Lucas, Mette Hyldgaard Skovmose, Bente Rosenbeck og Anne Løkke om det svære moderskab.

 

Min barsel

Blogindlæg At blive født som mor: http://min-barsel.dk/artikler/at-blive-fodt-som-mor#sdfootnote1anc

 

Forældre og Fødsel

Blogindlæg: Moderskabet – en kilde til menneskelig styrke og personlig vækst http://fogf.dk/wp/2016/10/25/moderskabet-en-kilde-til-menneskelig-styrke-og-personlig-vaekst/

 

Kristelig Dagblad 

“Jeg blev ikke mor fra den ene dag til den anden” Kristelig Dagblad, 20. juli 2015 http://www.kristeligt-dagblad.dk/familieliv/giv-dig-tid-mor 

 

Giv dig tid, mor, bog om de store følelser, der kan opstå, når du bliver mor

http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/

 

“Hjemmefødsel – kan man det?” HELSE, september 2005