Mellem efterår og vinter, og om mit vinter-retreat ved Ørslev Kloster

Mellem efterår og vinter, og om mit vinter-retreat ved Ørslev Kloster

IMG_7402  IMG_7416

(Du finder min kalender nederst i mit blogindlæg)

 

Jeg har en historie om mig selv, der lyder, at jeg er lidt af en rodehoved, og at jeg har svært ved at bevare en struktur…. og det rokker selvfølgelig noget ved den historie, nu hvor jeg IGEN?! har lyst til at lave om på intervallet mellem mine nyhedsbreve?! Jeg synes, at en måned er lidt for lang tid, jeg har så meget, jeg gerne vil dele med jer, og så har jeg hørt fra flere af jer, at I savner at høre fra mig?!

En anden historie kan jo også være, at jeg prøver mig frem, og når noget føles rigtigt, så fortsætter jeg, og når noget føles forkert, så justerer jeg. Så frem for at være et rodehoved, der hele tiden laver om på sin struktur, så er jeg måske nærmere et vågent og nysgerrigt menneske, der holder øje med, hvad der virker og ikke virker?!

Så nu hører du altså fra mig lidt oftere igen…

 

Siden sidst er sneen og frosten kommet, og de sidste blade er ved at falde af træerne. Jeg smager lidt på, hvordan det er at være i overgangen mellem efterår og vinter, hvordan er det lige det føles at være i denne overgang og lige om lidt helt overgive sig til vinteren. Jeg har oplevet træthed, og jeg mærker fundamental forskel på, når jeg går med trætheden, og når jeg kæmper imod den. Det er ikke fordi jeg – når jeg går med trætheden – sover og hviler hele tiden. Det er svært at få lov til med mindre man er en bjørn eller en kat :O) Men jeg tillader mig selv at dukke op i verden med en reduceret energi. At mærke trætheden i kroppen, at tillade den at være der og stadig at dukke op med det, der nu engang er. Hvorimod, når jeg kæmper mod trætheden, så bruger jeg mere af den energi, jeg lige for tiden har lidt af. Så oplever jeg modstand indeni. Når jeg tillader suget nedad, indad og at være træt, se træt ud, vise mig i verden med min træthed, så er det bare sådan det er.

 

Jeg er optaget af forskellen på at gå igennem vinteren med denne tilladelse kontra gå gennem vinteren i modstand. I modstanden får jeg tanker som: jeg må være syg, jeg mangler vitaminer, jeg må have noget mere kaffe, jeg må løbe en tur, jeg må tage på på en juicekur, jeg må i lysterapi, jeg må… jeg må…

 

Hvordan vil det være et gå gennem vinteren, hvor jeg så vidt mulig er en bjørn, der er gået i vinterhi, hvor jeg virkelig går på opdagelse i mine prioriteter, luer ud, og kun gør det allermest nærende og nødvendig?!

 

Hvordan bevæger du dig ind i vinteren? Og oplever du ændringer hos dig selv og din måde at være i livet på?

 

 

IMG_6986   IMG_6946

ØRSLEV KLOSTER

Lad mig også fortælle dig om mit retreat ved Ørslev Kloster til januar. Jeg glæder mig så meget til at tilbringe stille dage i vinteren med skønne kvinder. Vi mødes torsdag sidst på dagen, hvor der er indkvartering mellem 16.00 og 18.00. Kl. 18.00 spiser vi et varmt og nærende måltid sammen. Dagene bliver herfra til i en vekselvirkning mellem blid yoga, meditation, inspirerende oplæg. Måltider, der tilberedes på stedet, og hvor duften af nybagt brød, simrende suppe og frislavet kaffe breder sig i huset. Egentid, hvor du tilføjer det, du mest har brug for. Det er min erfaring, at der er brug for god tid til både måltiderne, men også til egentid. Egentiden brugs ret forskelligt fra deltager til deltager og meget afhængig af, hvad den enkelte netop kommer med. Jeg oplever, at nogen har brug for at være sociale, sidde og snakke længe efter måltiderne eller hænge ud i køkkenet, andre har brug for at tage en lur og oplever stor træthed, andre igen vil ud på en rask travetur eller på en lille køretur i område. Andre igen slentrer rundt på selve klosteret, over i kirken, i klosterhaven eller i skoven. Flere af mine deltager har inden de har været med på mit retreat undret sig over, at der var SÅ MEGET egentid. Men det er min oplevelse, at når de lige så stille lander på stedet, så nyder de netop egentiden lige så meget, som den tid, der er tilrettelagt. Fordi vi netop kommer med forskellige udgangspunkter: nogen kommer med stor grad af træthed, nogle er fortravlede og lidt halvstressede, nogle har masser af energi. Netop derfor mødes vi i undervisningen sammen og det der er, og i egentiden kan hver enkelt deltager drage omsorg for det, de kommer med hver især.

Har du fået lyst til at deltage på et af mine retreats, så er der stadig ledige pladser på vinterretreatet til januar. Tag din mor, din datter, din søster eller din veninde med. Eller måske fortæl din far, din mand, din kæreste, eller dine børn, at du ønsker dig disse forkælelsesdage i julegave.

Læs mere om retreatet her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/roedt-er-det-nye-sort/ 

 

SKAL DU KØBE DINE JULEGAVER HOS MIG?!

Jeg laver gavekort til Pauserum både de almindelig Pauserum, men også til de individuelle Pauserum. Resten af november kan du købe mine individuelle Pauserum til halv pris. Du kan læse mere om Pauserum her: http://mettehyldgaard.dk/pauserum/ og de individuelle Pauserum her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/en-til-en/

Jeg laver gavekort til Vinter-retreat ved Ørslev Kloster

Jeg laver gavekort til Mødregruppe i Gejst

Min bog Giv dig tid, mor. Hvem er bogen egnet til: Bogen er til mødre i alle aldre. Mange køber bogen som barselsgave til en veninde, en søster eller en datter. Som en gave til deres egen mor. Et par mænd har købt den til deres koner/kærester. En psykologistuderende har købt den til sit speciale, hvor hun skriver om moderskabets indvirkning på en kvinde. Flere sundhedsplejersker, jordemoder og pædagoger har købt den for at gøre dem klogere som fagpersoner. Jeg får faktisk også feed-back fra kvinder, der ikke har børn, som har købt min bog. De fortæller mig, at de har fået et nyt perspektiv på forholdet til deres egen mor, og at de også er blevet bedre til at passe på sig selv. Du kan læse mere om bogen her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/ 

Mange kærlige hilsner Mette

 

KALENDER: 

PAUSERUM EFTERÅR OG VINTER:  

Tirsdage d. 1. november, d. 8. november, d. 15. November(1 plads tilbage), d. 29. november(4 pladser tilbage), d. 13. december(ingen ledige pladser) og d. 20. december (6 ledige pladser) Kl. 17.00-18.15. Pris pr. gang 110,- kr. Melder du dig til alle datoerne er din pris 600,- kr.

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Betaling: sker via SWIPP på mobilnr.: 26133278 eller kontooverførsel til dette kontonr.: 7790 1041127 i Salling Bank

Du kan læse mere her: http://mettehyldgaard.dk/pauserum/ 

 

ET LIDT LÆNGERE JULE-PAUSERUM.

Tirsdag d. 6. December, kl. 16.30-19.00. Pris: 250,- kr

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Betaling: sker via SWIPP på mobilnr.: 26133278 eller kontooverførsel til dette kontonr.: 7790 1041127 i Salling Bank

 

PAUSERUM PÅ DIN ARBEJDSPLADS

Kunne du tænke dig at opleve mit Pauserum på din arbejdsplads, så kig nærmere på denne brochure, som min dygtige grafiker Heidi Skodborg har lavet. Mail den eller print den ud til din chef. Eller hvis du er chef, så se, hvorfor dine medarbejdere skal forkæles med et Pauserum: Brochure om Pauserum

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278.

Du kan læse mere om Pauserum her: http://mettehyldgaard.dk/pauserum/

EN-TIL-EN-PAUSERUM

Der er i resten af november halvpris på mine en-til-en-pauserum. Læs mere her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/en-til-en/ 

 

VINTER-PAUSERUM OG KLANGMEDITATION 

Torsdag d. 29. december kl. 13.00-17.00 gentager Robert Christensen og jeg succesen fra i foråret, hvor vi lavede et Pauserum med klangmeditation. Denne gang laver vi det lidt længere end første gang. Programmet vil have fokus på årstiden – vinteren – og overgangen i form af årsskiftet. Vi vil tænde lys, vi vil lave groundede afspændingsøvelser, blide yogaøvelser, inspirerende oplæg og klangmeditationer. Denne gang vil Robert også lave et oplæg om syngeskålene, hvor du vil få mulighed for at prøve dem på egen krop.

Du har også mulighed for at bestille en klangmassage hos Robert dagen efter d. 30. december.

Pris: 500,- kr.
Prisen inkluderer ud over fire timers undervisning også te og snack.

Pris for klangmassage: 450 kr.

Er du deltager ved Vinterpauserum og klangmeditation er din pris for klangmassagen: 400 kr.

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Betaling: Sker via SWIPP på mobilnr.: 26133278 eller kontooverførsel til dette kontonr.: 7790 1041127 i Salling Bank

Booking af klangmassage foregår ved at sende en mail eller en sms til: posttilrobert@gmail.com / 29923327.

Læs mere om Robert og klangmassage her: www.skovmosechristensen.wordpress.com

 

VINTER- OG JULE-MØDREGRUPPE I BUTIK GEJST

Så er der nye datoer til mødregruppen: Torsdage d. 3. november, d. 17. november, d. 1. december og d. 15. december. Kl. 8.45-11.45. Pris: 800,- kr. for fire gange.

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Betaling: sker via SWIPP på mobilnr.: 26133278 eller kontooverførsel til dette kontonr.: 7790 1041127 i Salling Bank

Du kan læse mere her: http://mettehyldgaard.dk/modregruppe-i-gejst/

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1799742016933335/

Vi har fået lavet en Facebook side, hvor du kan følge med i, hvad der sker i Butik Gejst for mødre. Du finder den her: https://www.facebook.com/morigejst/ 

 

VINTER-RETREAT FOR KVINDER VED ØRSELV KLOSTER

Har du lyst til i et par døgn at trække dig fra hverdagen og alle hverdagens gøremål. Få serveret dine måltider, blive guidet i blide yogaøvelser og meditationer, få inspirerende oplæg. Gå lange ture i de smukke omgivelser ved klosteret. Så er dette retreat måske noget for dig. Fra torsdag d. 19. januar kl. ca. 16.00 til lørdag d. 21. januar kl. 16.00

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1755982067996664/

Brochure

Du kan se billeder fra klostret her: http://www.oerslev-kloster.dk

Du er meget velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere om retreatet.

 

ONLINEFORLØB OM CYKLUS

Mit online-forløb om cyklus Gør din cyklus til din cyklus, kan du downloade for kun  199,- kr. indtil jul, hvorefter det ikke længere sælges. Vær opmærksom på, at hvis du vil gemme det, skal det downloades fra min side, da det tages af min hjemmeside i det nye år. Herefter vil det fødes i en ny form i form af et cyklus-kit.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *