Det er ikke personligt…

Det er ikke personligt…

 

(Du finder min kalender nederst i indlægget)

 

Februar, frost og vintergækker, der titter op af jorden. Jeg mærker på alle måder, at dagen er blevet lysere, og at lyset har fået mere magt. Mine halvdøde kløverblomster i mit bryggers er begyndt at røre på sig.

 

Pyh, der er mange bolde i luften lige nu. Jeg har fået lavet de smukkeste logoer til forskellige dele af min virksomhed – med det samme udtryk som fællesnævner. Ligeledes er min hjemmeside ved at få en opgradering, hvilket også medfører nyt look på mit nyhedsbrev. Så jeg er faktisk lidt spændt på, hvad det er, du modtager i dag. Det er en så spændende og fin proces, selv om det også tager en del energi. For hvordan er det lige, jeg gerne vil have det skal se ud? Og hvad er det lige præcis, jeg gerne vil tilbyde, jeg leger med formuleringer, rydder op, smider ud og skaber nyt. Fine aktiviteter for februar.

 

Jeg er så småt ved at lancere den kommende Ny Nordisk Kvindecirkel, datoerne er fastlagte, og der er infomøde her hos mig i SKØNT, tirsdag d. 13. marts (du finder alle informationerne i min kalender nederst). De første kvinder har allerede taget plads i cirklen, og det er altid helt særligt at være vidne til, hvordan en ny cirkel former sig.

 

Jeg vil også lige tippe dig om, at jeg ikke laver Pauserum hver tirsdag længere, men at de dukker op indimellem. Blandt andet har jeg to Veninde-Pauserrum i kalenderen: d. 15. februar og d. 22. marts, hvor der er tid til at drikke te/kaffe bagefter og måske også få sludret lidt med veninden ( se også her flere detaljer i min kalender nederest).

 

OM DET PERSONLIGE:

Et tema, der er dukket op på det sidste for mig er “det personlige”. Hvad vil det egentlig sige, at noget er personligt? Og når vi tager noget personlig, hvad der det så, vi har gang i? Hvorfor er det, vi tror, at det er så særligt personligt lige præcis det, vi oplever? Jeg har altid haft utrolig let ved at dele, hvad vi kalder personlige ting, med andre. Også til mennesker jeg ikke kender særligt godt. Jeg kan huske, at min far engang sagde til mig, at jeg altså skulle passe på med: ”at dele så meget med alle mulige” (i den allerstørste kærlighed, sagde han det). Jeg havde en veninde, som havde fået disse sætning med hjemmefra: “Sig aldrig noget til nogen, du ikke vil høre igen” og “Når, du har sagt det til en, har du sagt det til alle”. Jeg forstår godt vendingerne, og der er også noget fint i at kunne bære på en viden, uden at skulle give den videre. Noget meget fint. Men der ligger også meget frygt gemt i disse sætninger. Som om vi er noget, eller har oplevet noget, som er særlig skamfuldt, noget vi må gemme særlig godt væk, fordi det er ”meget personligt”.

Men der er faktisk ikke meget, der er personligt – hvis overhovedet noget?! De processer vi gennemlever som mennesker er forbavsende ens, når vi hæver os bare en lille bitte smule op over det, vi måske med fordel kunne kalde personligt. Så bliver det mere og mere min erfaring,  hvor ens menneskelige processer er, og hvor meget vi har til fælles. Så kan det godt være, at det folder sig lidt forskelligt ud i de enkelte liv. Og det der tit sker, når vi tænker, at dette er meget personligt, og noget jeg må holde helt for mig selv, er at vi føler os særlige og adskilte fra andre mennesker. Det kan have lidt forskellige udfald. Enten føler vi os særlige forkerte, eller små, eller også kan vi føle os særlige rigtige eller store, med lige præcis det vi betragter som det personlige. Når vi tør være personlige, så kan der ske så mange fine ting, så får vi nemlig lov til at se hinanden som hele mennesker, og ikke kun et lille intra-peek med de rigtige filtre. Altså det kan også være vældig sjovt at lege med det, og jeg tænker heller ikke, at de to ting udelukker hinanden. Jeg tænker bare, at når vi tør være personlige, så er det også fordi, vi ikke tager livet for personligt. Der bliver mere plads til opleve livet, som det udfolder sig, det skaber fleksibilitet til at opleve og til at dele det med andre, der sker. Det giver mulighed for at vende perspektiver og blive klogere både på os selv om på andre. Og måske i sidste ende gør verden til en bedre og mere kærlig sted at være.

 

Kærlig hilsen Mette

 

 

MIN KALENDER:

PAUSERUM

Veninde-pauserum: torsdage d. 15. februar og torsdag d. 22. marts, kl. 19.00-20.45

Sted: SKØNT, Norgesgade 6, 1. th, 9000 Aalborg

Pris 175,- pr. veninde-par

TILMELDING: Tilmelding mail eller sms til kontakt@mettehyldgaard.dk / 23133278. Du er også meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål.

Du finder begivenhederne her på Facebook: https://www.facebook.com/events/148169519321399/

 

Pauserum: tirsdag d. 6. marts, kl. 17.00-18.15

Sted: SKØNT, Norgesgade 6, 1. th, 9000 Aalborg

Pris 110,- kr

TILMELDING: Tilmelding mail eller sms til kontakt@mettehyldgaard.dk / 23133278. Du er også meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål.

Du kan læse mere om Pauserum her: http://mettehyldgaard.dk/pauserum/

 

NY NORDISK KVINDECIRKEL 2018-2019

Så er de nye datoer for den kommende cirkel klar, og du finder dem her: http://mettehyldgaard.dk/workshops-forlob/

Du finder begivenheden på Facebook her: https://www.facebook.com/events/339974763154181/

 

INFO-MØDE

Der er gratis info-møde tirsdag d. 13. marts, kl. 16.30-17.30. Mødet finder sted i SKØNT, Norgesgade 6, 1. th. 9000 Aalborg. TILMELDING: mail eller sms til kontakt@mettehyldgaard.dk / 23133278

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/212979539259518/

 

EN-TIL-EN-PAUSERUM

Du kan også få dit helt eget Pauserum, hvor fokus er rettet alene mod dig og dine behov. Vi bruger de første 10 minutter på – over en kom te – at tale om, hvor fokus skal lægges. Herefter guides du i den næste times tid gennem kroppen.

Sted: SKØNT, Norgesgade 6, 1. th, 9000 Aalborg

Pris: 600,- kr ( 70 minutter)

TILMELDING:  mail eller sms til kontakt@mettehyldgaard.dk / 23133278. Du er også meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål.

DU kan læse mere her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/en-til-en/  

 

FORÅRSRETREAT VED ØRSLEV KLOSTER

Så fyldes pladserne lige så stille på dette retreat til foråret ved Ørslev Kloster, men der er stadig pladser tilbage både på ene- og dobbeltværelser.

Retreatet finder sted fra torsdag d. 1. – lørdag d. 3. marts.

Du kan læse mere om retreatet her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/roedt-er-det-nye-sort/

Du finder begivenheden på Facebook her: https://www.facebook.com/events/1419179044802771/?fref=ts

  

SENSOMMER-RETREAT VED ØRSLEV KLOSTER

Så kom der alligevel også et sensommer-retreat i kalenderen. Datoerne er torsdag d. 27. sep – lørdag d. 29. sep.

Du finder begivenheden har på Facebook:  https://www.facebook.com/events/558596297833148/

 

WePrepare Motherhood – forløb for gravide 

Vi har gratis info-møde om vores næste forløb d. 19. april, kl. 15.30-17.00. Flere informationer følger.

 

 

GIV DIG TID, MOR

Du finder min bog Giv dig tid, mor her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/

 

 

 2 thoughts on “Det er ikke personligt…”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *