Noget om vrede og glædelig jul

Noget om vrede og glædelig jul

Så er vi landet i december, i mørket, vi tænder lys, og vi ser julekalender. Selv om jeg i år har to teenagepiger, så samles vi alligevel i sofaen under tæpper og ser julekalender – måske allermest for samværets skyld og mit hjerte vokser af taknemmelighed over, at vi har denne stund sammen.

 

Ellers er det puppetid her hos mig, energien er lav, og jeg gør kun det allermest nødvendige. Det er en fin øvelse, selv om det provokerer mig, så lærer det mig også at blive endnu mere forfinet i forhold til det, der virkelig betyder noget for mig…and after all…vintertid er jo hviletid.

 

Siden sidst har Satie og jeg afsluttet vores andet forløb WePrepare Motherhood – forløb for gravide,  og det er sådan en stor glæde at få lov til at være sammen med gravide kvinder på deres rejse ind i moderskabet. Vi har et nyt forløb, der begynder til januar, og jeg vil blive rigtig glad, hvis du har lyst til at dele med dem, der kunne have glæde af det. Du finder flere informationer nederst i min kalender.

 

Og ja, så er min bog Giv dig tid, mor kommet på bibliotekerne rundt om i landet, og det er så stor en fornøjelse, at den nu kommer endnu længere ud i verden.

 

Vrede var emnet i en af mine netværksgrupper, sidst vi var samlet, og jeg får lyst til at dele nogle af de erkendelser, der er landet hos mig, med dig, her i den søde juletid.

 

Jeg bliver altid meget klogere, når emner bliver vendt og delt i en cirkel. Når vi hver især bidrager med vores historier, fortæller om, hvordan det ser ud, derfra hvor vi står, uden at dømme eller bedømme hinanden, dukker der altid meget visdom op. En af kvinderne delte denne sætning: ”Er du sikker på, at det ikke bare er dig, der er noget galt med.?”  Det var en sætning, hun var blevet mødt med, når hun havde givet udtryk for sin vrede, givet udtryk for, når hendes behov var blevet overhørt eller hendes grænse var blevet overskredet. Flere af os kunne genkende sætningen – i en eller anden form – fra vores eget liv. En sætning som på en eller anden måde underkender vores egen oplevelse af situationen.

I min optik er alle følelser energi – dermed også vrede. Vrede er en grundfølelse, og vrede er kraftfuld, og den er med til at passe på dig, vise dig dine behov, og hvor dine grænser går. Vrede er sund. Især når den bliver udtrykt på en sund måde?! Så skaber den nemlig frihed. Men ofte har vi ikke lært at udtrykke vores vrede og dermed bliver den let til noget andet. Den får et forvredet udtryk – enten i for af en vrede, der ryger helt ud af proportioner, der hvor låget ryger af, og du finder dig selv som en ildspydende drage. Eller også bliver den slugt, denne vrede, der bliver lagt låg på, og så kan den ligge og ulme i krogene og komme til udtryk i form af spydige eller ironiske bemærkninger.

 

Men jeg tænker, det er vigtigt at kunne blive vred, der hvor det betyder noget for dig. Og jeg tænker også, at det kan handle om at føle sig værdig til at blive vred!! Og nu tilbage til sætningen: er du sikker på, at det ikke bare er dig, der er noget galt med? Den er jo netop med til at understrege den pointe, at det ikke er rigtig, den følelse du får. At du føler vrede er fordi: ”det er dig, der noget galt med”, og så kan du jo ikke tillade dig at blive vred?! Vi kan have det lidt stramt i vores kultur med vrede, børn kan ”gå ind på værelset” med deres vrede og piger/kvinder bliver ret hurtigt til ”hysteriske kællinger”?!

 

Men hvordan er det lige, at vi får givet udtryk for vores vrede på en sund og situationstilsvarende måde? Jeg tænker, det er værd at gå på opdagelse i. Nogle af de spørgsmål vi dykkede ned i i cirklen var:

Hvad har du lært om vrede? Del et eksempel, hvor ”proppen røg af”. Del et eksempel, hvor du ”sluger” din vrede. Hvordan kan du give udtryk for din vrede på en konstruktiv måde?

 

I kvindernes historier danner der sig et mønster i forhold til netop grænser, behov og vrede. Jo, bedre vi er til at give udtryk for vores behov og vores grænser – jo, bedre vi er til i øjeblikket at sige: ”Nej, det passer mig ikke”, Nej, det har jeg ikke lyst til”. ”Nej, det er ikke ok”. Jo, mindre vrede ophober der sig. Og det kan føles temmelig snærrende – ja, nærmest kluftusobisk – at bære rundt på vreden.

 

Vreden er vigtig i forhold til vores selvrespekt. Ikke fordi vi skal stå at råbe og skrige hele tiden – og sjovt nok er det tit det, vi tror vi skal, hvis vi bliver vrede – men fordi vi skal være i kontakt med det, der betyder noget for os og turde stå ved det. Jeg ser et mønster i, at vi kan blive bange for vores vrede og også skamme os over den. Selv om den i virkeligheden er en sund drivkraft, der passer på os selv og dem vi elsker.

 

Jeg ønsker dig en glædelig jul, fyldt med kærlighed og med modet til at være vred, der hvor det betyder noget.

 

Kærlig hilsen Mette

 

 

JULEGAVER HOS METTE:

 

Jeg vil lige tippe dig om, at du har forskellige muligheder, hvis du har lyst til at købe nogle af dine julegaver hos mig. Du kan selvfølgelig købe min bog, men jeg laver også gavekort til alle mine arrangementer. Har du lyst til at forære blot et bidrag fx til mit retreat, er det også en mulighed.

 

IMG_7462

 

 

KALENDER:

PAUSERUM – EFTERÅR OG VINTER 

Tid: Tirsdage d. 14. nov., 21. nov., 28. nov., 5. dec., 12. dec., 19. dec. Kl. 17.00-18.15

Sted: SKØNT, Norgesgade 6, 1. th, 9000 Aalborg

Pris 110,- pr gang.

TILMELDING: Tilmelding mail eller sms til kontakt@mettehyldgaard.dk / 23133278. Du er også meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål.

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/343886859402690/?fref=ts

Du kan læse mere om Pauserum her: http://mettehyldgaard.dk/pauserum/

 

SYNGESKÅLE-MEDITATION

Jeg har inviteret Robert Skovmose Christensen til SKØNT, og vi vil sammen guide dig gennem denne aften. Har du lyst til at lande blidt i din juleferie, så kom og læg dig på måtten og lad dig blive guidet til smukke toner fra syngeskåle og gennem bløde og blide yogaøvelser.

TID: torsdag d. 21. december, kl. 19.00-21.00.

STED: SKØNT, Norgesgade 6, 1. th, 9000 Aalborg

PRIS: 250,- kr.

TILMELDING: Skriv en mail eller sms til kontakt@mettehyldgaard.dk / 23133278. Du er også meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål.

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/312073582602690/

 

 

FORÅRSRETREAT VED ØRSLEV KLOSTER

Så er det et nyt retreat i kalenderen til foråret. Torsdag d. 1. – lørdag d. 3. marts.

Du kan læse mere om retreatet her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/roedt-er-det-nye-sort/

Du finder begivenheden på Facebook her: https://www.facebook.com/events/1419179044802771/?fref=ts

 

 

FORDYBELSESDAG – MED FOKUS PÅ ÅRSSKIFTET SOM OVERGANG. UDSOLGT

Her dykker vi ned i de gaver og opgaver, der knytter sig til dette tidspunkt på årshjulet. Dagen afsluttes med et ritual, hvor du kan sætte frø til dit kommende år.

Tid: Lørdag d. 30. december, kl. 10.00-15.00

Sted: SKØNT, Norgesgade 6, 1. th, 9000 Aalborg

Pris: 695,- kr. Prisen inkluderer ud over undervisningen en let og lækker frokost, snack, kaffe og te.

Tilmelding og evt. spørgsmål: sms eller mail til 26133278 / kontakt@mettehyldgaard.dk

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/117490418933717/?fref=ts

 

 

WePrepare Motherhood – forløb for gravide 

NYE JANUAR-DATOER:

Tid: Tirsdag d. 9 Januar kl. 16.30-19.30. Lørdag d. 20 Januar, kl. 10.00-13.00. Torsdag d. 30 Januar, kl. 16.30-19.30. Lørdag d. 10 Februar, kl. 10.00-13.00

Sted: Undaya Yoga Studie, Østerågade 25

Pris: PRIS: 1995,-kr – kan deles op i 3 x 665kr*
TILMELDING: Mobilepay 60510531 skriv “WePrepare” og send et screenshot af din kvittering til Undayas fb inbox.

*Hvis du deler betalingen op overføres første beløb ved reservation, anden ved forløbsstart og sidste beløb ved forløbets slutning*

JEG HAR TERMIN I MIDTEN AF FORLØBET!?
– Hvis du føder undervejs (hurraaa) kan du overføre dit tilgodehavende til Mette og Saties andre tilbud. (Workshops, mødregruppe, babytræning)

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/127267974581064/?fref=ts

Du kan læse mere her: http://mettehyldgaard.dk/fodselsforberedelse/

 

 

NY NORDISK KVINDECIRKEL 2017-2018

CIRKEL ER DANNET FOR I ÅR. DU ER VELKOMMEN TIL AT KOMME PÅ EN INTERESSELISTE, HVIS DU OVERVEJER AT DELTAGE I CIRKLEN TIL NÆSTE ÅR. CIRKLEN DANNES I SEPTEMBER 2018 I AALBORG OG ÅRHUS.

Du finder flere informationer her: http://mettehyldgaard.dk/workshops-forlob/

 

 

GIV DIG TID, MOR

Du finder min bog Giv dig tid, mor her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *