Julefred, frugtbarhed og hvile

Julefred, frugtbarhed og hvile

 

(Du finder min kalender nederst i blogindlægget)

 

Mine forældre har været her i weekenden, vi har været i byen lidt på skift, og vi har fået ordnet rigtig mange julegaver. Vi har tændt det 4. lys i adventskransen, skrevet små kort og sedler, pakket gaver ind, og hvisket hemmeligheder på kryds og tværs.

 

Husk, at Robert Christensen og jeg laver Vinter-Pauserum og Klangmeditation d. 29. december, en eftermiddag, hvor vi fordyber os i blive nærende yogaøvelser, klangmeditation og inspirerende oplæg med fokus på årsskiftet som overgang. Hvis du melder dig sammen med et andet kært menneske i dit liv – inden jul – får I begge 100,- kr i rabat. Du kan læse mere om begivenheden nederst.

 

Jeg vil også lige tippe dig om, at jeg har en lille konkurrence på Facebook, hvor du kan vinde et eksemplar af min bog, du finder den her: https://www.facebook.com/mettehyldgaardskovmose/photos/a.1630277017233334.1073741829.1619326484995054/1812255439035490/?type=3

 

 

IMG_7565  IMG_7563

I onsdags mødtes vi i Ny Nordisk Kvindecirkel. Når vi mødes i cirklen tager vi udgangspunkt i årshjulet, den årstid vi befinder os i, samtidig trækker vi tråde til den del af den kvindelige menstruationscyklus, som passer til årstiden, og også til den livsfase i kvindelivet, som knytter sig til årstiden. Dette blev her i december til emnet: ”Vinter, menstruation og menopause”.

 

Jer som har fulgt mig en tid ved, at jeg er lidt af en cyklusnørd, og at jeg før har beskrevet den kvindelige menstruationscyklus i form af de indre årstider, hvor forår repræsenterer tiden lige efter menstruation, sommer er ægløsningsfasen, efterår er tiden efter ægløsning og vinter repræsenterer menstruation. Lige nu oplever jeg min indre vinter tæt på vintersolhverv – så det er temmelig meget vinter-energi i vinter-energi, hvorfor jeg også lige nu føler tyngde og træthed, nærmest som et sug mod jorden.

 

 

Tidligere ville jeg kæmpe imod. Jeg ville tænke tanker som: er jeg syg, mangler jeg vitaminer, jeg må løbe en tur, jeg må, jeg må… Nu forsøger jeg at tillade mørket, og tyngden.., selvom det ikke altid er let. Jeg tænker, at vi i vores kultur har lært, at mørket er farligt, som børn lærer vi, at der gemmer sig uhyggelige ting i mørket, og som voksne bryder vi os heller ikke særlig meget om mørket, om det vi ikke kan se. Vi vil kunne se det hele, kontrollere det hele, skabe overblik. Men nogle gang er det bare mørkt. Vi har lært at sætte vores lid til synssansen, og det er også den sans, der fungere bedst i lys. Men alle de andre sanser fungerer faktisk bedre i mørket, og nogle gange har vi særligt brug for disse andre sanser for at samle informationer og træffe beslutninger.

 

Ligesom frø har brug for mørke for at kunne spire om foråret, så har også sommerfugle brug for mørke i pubben, for at kunne samle grokræfter til at blive til en sommerfugl. Også menneskebørn gror i mørket i livmoderen. Mørket er langt mere kærligt og frugtbart, end vi umiddelbart opfatter det som. Så når det bliver mørkt udenfor og indeni, er vores umiddelbare impuls hurtig at tænde lys, så vi kan se!!

Men, hvad nu hvis vi for en stund ikke helt kan se?

Hvad nu hvis, det vi skal se, endnu ikke helt er modnet?

At der faktisk er brug for mørke for en stund, for at det vi skal se, kan modes, som frøet, sommerfuglen og fostret?!

 

Jeg har i mange år været forvirret over julen, hvad er der med denne årstid – som jeg på mange måder elsker så meget? Men efterhånden bliver jeg mere opmærksom på, hvad essensen af julen er for mig. Det handler om fred, frugtbarhed og hvile. Det handler om at samle grokræfter i mørket i tillid til at lyset kommer igen. Om at turde læne sig ind i mørket i tillid til, at noget nyt bliver født. Det handler om at fejre, at lyset netop kommer igen, og også om at tænde lys i mørket ;O)

 

 Og så er der vist kun tilbage for nu at ønske alle jer skønne, skønne kvinder en vinderunderlig jul – en jul med fred, frugtbarhed og hvile. Tak fordi, I har læst med i året, der er gået. Glæder mig til at dele ord og tanker med jer i det nye år.

 

Kærlige julehilsner Mette

 

 

KALENDER 

IMG_7462

KØB JULEGAVER HOS MIG:

Jeg laver gavekort til Pauserum både de almindelig Pauserum, men også til de individuelle Pauserum. Resten af november kan du købe mine individuelle Pauserum til halv pris. Du kan læse mere om Pauserum her: http://mettehyldgaard.dk/pauserum/ og de individuelle Pauserum her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/en-til-en/

Jeg laver gavekort til Vinter-retreat ved Ørslev Kloster

 Jeg laver gavekort til Mødregruppe i Gejst

Min bog Giv dig tid, mor. Hvem er bogen egnet til: Bogen er til mødre i alle aldre. Mange køber bogen som barselsgave til en veninde, en søster eller en datter. Som en gave til deres egen mor. Et par mænd har købt den til deres koner/kærester. En psykologistuderende har købt den til sit speciale, hvor hun skriver om moderskabets indvirkning på en kvinde. Flere sundhedsplejersker, jordemoder og pædagoger har købt den for at gøre dem klogere som fagpersoner. Jeg får faktisk også feed-back fra kvinder, der ikke har børn, som har købt min bog. De fortæller mig, at de har fået et nyt perspektiv på forholdet til deres egen mor, og at de også er blevet bedre til at passe på sig selv. Du kan læse mere om bogen her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/ 

Send mig en mail, sms eller ring til mig, så finder vi ud af, hvad der passer til den gave, du gerne vil give: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278

 

NYE DATOER VINTER-PAUSERUM 2017

Tirsdage d. 10. januar, d. 24. januar, 31. januar og d. 14. februar, kl. 17.00-18.15

AFTENPAUSERUM: tirsdag d. 17. januar, kl. 19.15- 20.30

Pris pr. gang 110,- kr. Melder du dig til alle datoerne er din pris 500,- kr.

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Betaling sker via mobilepay på mobilnr.: 26133278 eller kontooverførsel til dette kontonr.: 7790 1041127 i Salling Bank

Du kan læse mere her: http://mettehyldgaard.dk/pauserum/ 

 

ET LIDT LÆNGERE PAUSERUM.

Tirsdag d. 7. februar, kl. 16.30-19.00. Pris: 250,- kr. Dette pauserum inkluderer udover undervisning også te/kaffe og en lille snack

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Betaling: sker via SWIPP på mobilnr.: 26133278 eller kontooverførsel til dette kontonr.: 7790 1041127 i Salling Bank

 

VINTER-PAUSERUM OG KLANGMEDITATION 

SE LIGE HER: MELD JER TIL TO SAMMEN OG FÅ 100,- KR hver I RABAT, HVIS I MELDER JER TIL INDEN JUL: Torsdag d. 29. december kl. 13.00-17.00 gentager Robert Christensen og jeg succesen fra i foråret, hvor vi lavede et Pauserum med klangmeditation. Denne gang laver vi det lidt længere end første gang. Programmet vil have fokus på årstiden – vinteren – og overgangen i form af årsskiftet. Vi vil tænde lys, vi vil lave groundede afspændingsøvelser, blide yogaøvelser, inspirerende oplæg og klangmeditationer. Denne gang vil Robert også lave et oplæg om syngeskålene, hvor du vil få mulighed for at prøve dem på egen krop.

Du har også mulighed for at bestille en klangmassage hos Robert dagen efter d. 30. december.

Pris: 500,- kr.

Prisen inkluderer ud over fire timers undervisning også te og snack.

Pris for klangmassage: 450 kr.

Er du deltager ved Vinterpauserum og klangmeditation er din pris for klangmassagen: 400 kr.

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Betaling: Sker via SWIPP på mobilnr.: 26133278 eller kontooverførsel til dette kontonr.: 7790 1041127 i Salling Bank

Booking af klangmassage foregår ved at sende en mail eller en sms til: posttilrobert@gmail.com / 29923327.

Læs mere om Robert og klangmassage her: www.skovmosechristensen.wordpress.com

 

 

VINTER-MØDREGRUPPE I BUTIK GEJST, NYE DATOER

Vær opmærksom på, at første gang vi mødes er en onsdag, resten af gangen er torsdage. Onsdag d. 18. januar, torsdag d. 2. februar, torsdag d. 16. februar og torsdag d. 2. mart, kl. 8.45-10.45. Vi mødes selvsagt i Butik Gejst, Fyensgade 18, 9000 Aalborg.

Pris: 800,- kr. Prisen inkluderer oplæg, te/kaffe og bolle.

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Betaling: sker via SWIPP på mobilnr.: 26133278 eller kontooverførsel til dette kontonr.: 7790 1041127 i Salling Bank

Du kan læse mere her: http://mettehyldgaard.dk/modregruppe-i-gejst/

Vi har fået lavet en Facebook side, hvor du kan følge med i, hvad der sker i Butik Gejst for mødre. Du finder den her: https://www.facebook.com/morigejst/ 

 

 

VINTER-RETREAT FOR KVINDER VED ØRSLEV KLOSTER

Har du lyst til i et par døgn at trække dig fra hverdagen og alle hverdagens gøremål. Få serveret dine måltider, blive guidet i blide yogaøvelser og meditationer, få inspirerende oplæg. Gå lange ture i de smukke omgivelser ved klosteret. Så er dette retreat måske noget for dig. Fra torsdag d. 19. januar kl. ca. 16.00 til lørdag d. 21. januar kl. 16.00

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1755982067996664/

Brochure

Du kan se billeder fra klostret her: http://www.oerslev-kloster.dk

Du er meget velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere om retreatet.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *