En langsom begyndelse

IMG_6585

(Hvide fluks fra Gerdas have)

 

Mit første år som selvstændig på fuld tid var slut, da jeg gik på sommerferie. Og selv om jeg har nydt det så meget og ikke følt mig stresset, så var der alligevel en stor portion træthed i min krop, da jeg fik ferie.

En ferie, hvor vi ikke på forhånd havde planlagt noget som helst – som i ingenting overhovedet!! Primært på grund af et manglende feriebudget (første år som selvstændig!?) Men egentlig også fordi, vi rigtig godt kan lide at være hjemme og nyde følelsen af ingen planer.

Men jeg har måtte møde min egen utålmodighed en del gange i løbet af de 5 uger, jeg har holdt ferie. Det har været som et mantra for mig gennem hele ferien, når jeg er vågnet om morgenen at minde mig selv om, at det var ok, at jeg ikke skulle af sted på en planlagt ferie. Jeg blev ofte hylet ud af den med tanker om, at ”vi må da lave et eller andet”, ”og er jeg da ikke ved at blive bims over, at vi slet ikke skal noget.” Eller når jeg på Facebook kunne se alle de fantastiske feriebilleder og blev mindet om ALLE de MULIGHEDER.

Mit mantra blev at vende tilbage til, at denne sommer er vi her, vi er bare her, og alt er godt, mens vi bare er her. Ved at blive og ved hele tiden at vende tilbage til det, kom jeg i tanke om alt det, jeg i min hverdag havde haft lyst til at gøre herhjemme, men som jeg ikke havde haft tid til. Det var som om, at jo længere jeg kom ind i min ferie, jo mere kom jeg i tanke om, og jo flere lag der blev der pillet af, jo mere kom jeg ind til essensen af, hvad jeg kan lide ved at holde ferie: Frihedsfølelsen, langsomheden, nydelsen, det impulsive. Jeg har badet en del i fjorden og havet, jeg har læst bøger og fordybet mig i spændende emner om det særlige ved kvindekroppen, jeg har nørdet med åndedrættet og fået læst Stig Åvall Severinsen Træk Vejret og Arvin Larsens bog Livets hormoner, haft grinekramper med mine piger og med gode veninder, fået lavet nye madopskrifter, drukket Lambrusco i solen, roet i kano, ligget ude og se stjernerene blive tændt, spillet spil og danset med mine piger, haft alene-kærestetid med min mand. Haft 13-årsbryllupsdag, danset i regnvejr, planet endnu flere krydderurter, set gode venner og mærket værdien af at kende nogen rigtig godt. Jeg har mærket frihed i min krop, en frihed, jeg faktisk aldrig tror, jeg har oplevet før. En frihed, jeg ikke kunne læse mig til, rejse mig til, anstrenge mig til, men en frihed, som ganske langsom er opstået ved at mærke min krop en-til-en. Jeg tænker, det er en proces, der har været undervejs i nogle år, og der er sikkert en masse processer, der kan forfines. Men det der med at kunne mærke min krops signaler og faktisk reagere på dem, uden at min krop skal ”råbe højere”, at give min krop den mad, den har brug for, det søvn den har brug for, de bevægelser den har brug for, når den har brug for det. Det har nok været noget af det vildeste ved denne ferie at lande i det sted.

 

IMG_6602

(Karen har lavet hjertekrans, da rosehovederne fra min buket blev tunge)

 

I denne uge starter jeg ganske langsomt op igen, jeg har et Pauserum på tirsdag, og på onsdag mødes min grafiker og jeg, hvor vi skal lave forsiden færdig til min bog Giv dig tid, mor, som lige nu eksisterer som e-bog, men som meget gerne i slutningen af august skulle lande i en papirudgave. Du kan tjekke min kalender ud nederst i mit blogindlæg for at se, om der er noget, du har lyst til at være med til.

 

En dejlig første uge i august til dig og dine.

Kærlig hilsen Mette

 

 

KALENDER:

PAUSERUM TIL SENSOMMER OG EFTERÅR:
Tirsdage d. 2. august (IKKE FLERE PLADSER), 16. august, 23. august, 30. august, 13. september, 20. september, 27. september, 4. oktober. Kl. 17.00-18.15.
Pris pr. gang 110,- kr.
TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278.
Betaling: sker via SWIPP på mobilnr.: 26133278 eller kontooverførsel til dette kontonr.: 7790 1041127 i Salling Bank
Du kan læse mere her: Pauserum, sensommer 2016
Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/477786989090776/

 

CYKLUS-WORKSHOP:
Så er der igen en cyklus-workshop på programmet. Det finder sted ved Aalborg Yogastudio lørdag d. 1. Oktober, kl. 10.00-15.00.
Pris: 550,- kr. Prisen inkluderer ud over undervisning, snack, kaffe/te også en cyklusmanual, som du modtager pr. mail efter workshoppen.
Der er i løbet af workshoppen indlagt en 1 times pause til at spise frokost eller til at hvile på yogamåtten. Der er mulighed for at gå i byen og spise frokost eller spise medbragt madpakke på stedet.
TILMELDING: send en mail eller sms til kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Betaling foregår via SWIPP på mobilnr.: 26133278 eller kontooverførsel til dette kontonr.: 7790 1041127 i Salling Bank
Du kan læse mere her: Brochure
Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/499963633528369/

 

MØDREGRUPPE I BUTIK GEJST
Vi begynder igen d. 11. august, hvis du er interesseret i at komme med på det næste hold. Du kan tilmelde dig her på mobilnr: 26133278 eller ved at sende en mail til: kontakt@mettehyldgaard.dk
Læs mere her: http://mettehyldgaard.dk/modregruppe-i-gejst/

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/275792002772095/

 

NY NORDISK KVINDECIRKEL
Der er igen mulighed for at deltage i denne cirkel i 2016, vi begynder i september. Datoerne for mødegangene er: onsdage d. 14. september, d. 12. oktober, d. 16. november, d. 14. december, d. 11. janaur, d. 15. februar, d. 15. marts, d. 12. april, d. 3. maj og d. 7. juni.
Du kan læse meget mere her: http://mettehyldgaard.dk/workshops-forlob/

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/514441442076406/

 

RETREAT FOR KVINDER PÅ ØRSELV KLOSTER
Har du lyst til i et par døgn at trække dig fra hverdagen og alle hverdagens gøremål. Få serveret dine måltider, blive guidet i blide yogaøvelser og meditationer, få inspirerende oplæg. Gå lange ture i de smukke omgivelser ved klosteret. Så er dette retreat måske noget for dig. Fra torsdag d. 8. september kl. ca. 16.00 til lørdag d. 10 september kl. ca. 16.00
Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1504570743185790/
Du kan se billeder fra klostret her: http://www.oerslev-kloster.dk
UDSOLGT. Det er muligt at komme på en afbudsliste eller en interesseliste for næste retreat, som planlægges til januar.

 

FOREDRAG I EFTERÅRET 2016 

Foredragsrække i FOKUS-REGI:  Den gode mor, torsdag d. 29. september, Superkvinden og den indre kritiker,torsdag d. 13. oktober, Kærester og/eller mor og far, torsdag d. 27. oktober, Et barn, to børn, flere børn?!, torsdag d. 10. november.

Læs meget mere her og find de praktiske oplysninger: http://fokus-folkeoplysning.dk/kurser//dofo/2016-efteraar/cat/far-mor-og-boern/sub/moedregruppe-i-gejst

 

Giv dig tid, mor, d. 2. november, kl. 11.00-13.00

Læs meget mere her og find de praktiske oplysninger:

http://fokus-folkeoplysning.dk/kurser/dofo/2016-efteraar/cat/kultur/hold/43994

 

FØDSELSFORBEREDELSE

Jordemoder Tina Daasbjerg og jeg laver i efteråret i FOKUS-regi et fødselsforberedelseshold. Læs mere her: http://fokus-folkeoplysning.dk/kurser/dofo/2016-efteraar/cat/far-mor-og-boern/sub/for-gravide/hold/43448Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *