God sommerferie – vi høres ved til august

IMG_6281  IMG_6314

(Du finder min kalender nederst i blogindlægget)

 

Så har pigerne fået sommerferie i fredags, og en lang sommer står for døren. Det er som om, der har hvilet en ’jeg orker ikke mere’, en ’jeg slipper energi’ over os. Alt, hvad der hedder struktur, rammer og to-do-lister, gider vi bare ikke mere. Vi længes efter sommertempo, at gøre ting, lige når vi har lyst, ingen planer overhovedet. Vi har igen i år ikke lavet planer for sommeren, men vi er åbne for masser af gode eventyr og dejlige oplevelser.

 

I dag vågnede jeg op på Ørslev kloster, hvor jeg har tilbragt noget tid alene med mig selv. Det der nemlig også kan ske for mig i den her vidunderlige sommerferie er, at jeg kan blive helt væk for mig selv i familien. Det er som om, jeg helt kan glemme mig selv, når alle er hjemme hele tiden. Det falder mig så uendelig let at varetage familiens behov, gøre det de har lyst til, men så lige pludselig sniger der sig en vrede ind – sådan lige så stille ind mellem sidebenene – midt i alt min søde, bløde moderenergi?! der bare gerne vil gøre det allerbedste for, at familie får en dejlig ferie. Lige midt i alt det der, så kan jeg lige pludselig ikke være i min krop. Dem jeg elsker allermest er så irriterende, jeg har ikke lyst til noget som helst. Det forsøger jeg her i første omgang at forebygge, ved at tage på et lille klosterophold, hvor jeg får godt fat i, hvad jeg har lyst til i min ferie. Ikke sådan to-do-liste-agtig, men sådan i essenser og samtidig lige får aflagt overfladestøjen, inden jeg lander i ferien.

 

 

IMG_6321   IMG_6301

Det jeg oplevede på klostret, som er et gammelt nonnekloster fra 1200-tallet, var stilhed. Der var 10 andre på klostret, mens jeg var der, men jeg mødte kun to af dem. Folk sidder i fordybelsesprocesser rundt omkring på værelserne, og jeg mødte kun mennesker i køkkenet, når jeg var nede at lave mad eller en kaffe. Jeg talte lidt med Gerry, som er den ene del af det ægtepar, som bestyrer klostret. Han er arkæolog og kunne fortælle spændende ting om klostrets historie, han fortalte blandt andet, at søstrene i klostret begravede hinanden under æbletræerne i den store klosterhave. Han fortalte også, at der kom mennesker til klostret, som synes der simpelthen var for stille?! Og jeg forstår godt, hvad han mener. Der var virkelig meget stille. Store lyse rum, hvide vægge, tomhed. Som jeg selv skulle udfylde med det, jeg nu kom med. Og alt afhængig af, hvad man nu kommer med, ja så får det lov til at fylde tomheden.

 

Da jeg begyndte at gå til yoga for omkring 20 år siden, så stak jeg af, når vi skulle meditere. Jeg kunne godt lide yogadelen, men meditationen var direkte ubehagelig for mig. Jeg fandt på undskyldninger overfor min lærer: ”jeg skulle nå noget”, ”kunne desværre ikke være med i aften”, ”måske næste gang”. Men sandheden var, at jeg ikke kunne holde stilheden ud, og jeg tænker, at den 22årige Mette var løbet skrigende bort fra klostret.

 

IMG_6323

Jeg ved egentlig ikke, hvad det var, jeg var så bange for at møde der i stilheden. Jeg ved ikke, hvad det præcist var, jeg stak af fra. For der i stilheden i klostret, der var nemlig ingenting. Intet andet end det, jeg selv kom med. Men vi kan nogle gange være steder i livet, hvor det føles som om, der bor et monster eller noget uoverskueligt, der i stilheden. Og denne følelse kan få os til at løbe ganske stærkt indimellem. Nogle gange kan det, vi skal møde i stilheden være en stor beslutning, vi skal tage i livet, andre gange er det bare uro på overfladen, som – når den lægger sig – viger for dyb ro og afslappethed.

 

Skal du slippe overfladestøjen, inden du lander i din ferie, kan du lige nå at smutte med til det sidste Pauserum inden ferien på torsdag, der er et par ledige pladser tilbage. Du kan læse mere i min kalender nederest i blogindlægget. Her kan du også se, om der er nogle af sensommerens og efterårets arrangementer, som taler til dig.

Jeg ønsker dig og dine en dejlig, dejlig sommer med plads til både stilhed, tilbagetrukkethed og masser af eventur og fælleskab. Du hører fra mig igen til august.

 

Kærlig hilsen Mette

 

KALENDER


PAUSERUM I AALBORG YOGASTUDIO

TORSDAGS-PAUSERUM d. 30. Juni, kl. 19.00-20.15. PRIS: 100,- kr. pr. gang. STED: Aalborg Yogastudio, Vesterbro 18, 2. sal (bygningen Fremtiden)

PAUSERUM PÅ DIN ARBEJDSPLADS

Kunne du tænke dig at opleve mit Pauserum på din arbejdsplads, så kig nærmere på denne brochure, som min dygtige grafiker Heidi Skodborg har lavet. Mail den eller print den ud til din chef. Eller hvis du er chef, så se, hvorfor dine medarbejdere skal forkæles med et Pauserum: Brochure om Pauserum

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Betaling på disse hold foregår ved at indsætte pengene på Aalborg Yogastudios bankkonto: Merkur Andelskasse 8401-1250622

Du kan læse mere om Pauserum her: http://mettehyldgaard.dk/pauserum/

 

PAUSERUM TIL SENSOMMER OG EFTERÅR NYE DATOER:  

Tirsdage d. 2. august, 16. august, 23. august, 30. august, 13. september, 20. september, 27. september, 4. oktober.  Kl. 17.00-18.15.

Pris pr. gang 110,- kr. Melder du dig til alle datoerne samlet, får du et gratis Pauserum, og din pris er dermed 800,- kr. for de 8 gange.

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278.

Betaling: sker via SWIPP på mobilnr.: 26133278 eller kontooverførsel til dette kontonr.: 7790 1041127 i Salling Bank

Du kan læse mere her: Pauserum, sensommer 2016

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/477786989090776/

 

CYKLUS-WORKSHOP:

Så er der igen en cyklus-workshop på programmet. Det finder sted ved Aalborg Yogastudio lørdag d. 1. Oktober, kl. 10.00-15.00.

Pris: 550,- kr. Prisen inkluderer ud over undervisning, snack, kaffe/te også en cyklusmanual, som du modtager pr. mail efter workshoppen.

Der er i løbet af workshoppen indlagt en 1 times pause til at spise frokost eller til at hvile på yogamåtten. Der er mulighed for at gå i byen og spise frokost eller spise medbragt madpakke på stedet.

TILMELDING: send en mail eller sms til kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Betaling foregår via SWIPP på mobilnr.: 26133278 eller kontooverførsel til dette kontonr.: 7790 1041127 i Salling Bank

Du kan læse mere her: Brochure

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/499963633528369/ 

mette og sofie

MØDREGRUPPE I BUTIK GEJST

Vi begynder igen d. 11. august, hvis du er interesseret i at komme med på det næste hold. Du kan tilmelde dig her på mobilnr: 26133278 eller ved at sende en mail til: kontakt@mettehyldgaard.dk

Læs mere her: http://mettehyldgaard.dk/modregruppe-i-gejst/

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/275792002772095/ 

 

NY NORDISK KVINDECIRKEL

Der er igen mulighed for at deltage i denne cirkel i 2016, vi begynder i september. Datoerne for mødegangene er: onsdage d. 14. september, d. 12. oktober, d. 16. november, d. 14. december, d. 11. janaur, d. 15. februar, d. 15. marts, d. 12. april, d. 3. maj og d. 7. juni.

Du kan læse meget mere her:http://mettehyldgaard.dk/workshops-forlob/

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/514441442076406/ 

 

RETREAT FOR KVINDER PÅ ØRSELV KLOSTER

Har du lyst til i et par døgn at trække dig fra hverdagen og alle hverdagens gøremål. Få serveret dine måltider, blive guidet i blide yogaøvelser og meditationer, få inspirerende oplæg. Gå lange ture i de smukke omgivelser ved klosteret. Så er dette retreat måske noget for dig.

Fra torsdag d. 8. september kl. ca. 16.00 til lørdag d. 10 september kl. ca. 16.00

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1504570743185790/

Du kan se billeder fra klostret her: http://www.oerslev-kloster.dk

UDSOLGT. Det er muligt at komme på en afbudsliste eller en interesseliste for næste retreat, som planlægges til januar.

 

 

GIV DIG TID, MOR EN E-BOG OM MODERSKABET

Jeg har fået disse ord fra en læser af min bog:

Giv dig tid, mor blev for mig en åbenbaring i rollen som mor. Jeg har en datter på snart 3 år. Kort tid efter fødslen oplevede jeg et kæmpe følelsesmæssigt stormvejr, som jeg slet ikke kunne finde rundt i. Jeg kunne ikke kende mig selv mere og blev enormt usikker på alt. Jeg famlede i blinde for at fikse mine følelser, tanker og usikkerhed samtidig med, jeg skulle holde et hjem og være en god kæreste. Jeg følte mig enormt alene og forkert, fordi disse simple ting kunne jeg ikke engang magte. “Giv dig tid, mor” er den bog, jeg har ventet på lige siden, jeg blev mor, og som jeg tænker, alle kvinder har ventet på uden at vide det . At læse forskellige kvinders beretninger om at blive mor, få italesat den ked-af-det-hed, der for mange opstår, efter ønskebarnet er kommet til verden, var en kæmpe lettelse at opdage, at andre også har mærket. Det er en bog, jeg vil tage frem at læse igen og igen, da det er en fantastisk påmindelse om at give mere slip og give sig selv tid, plads og kærlighed til at være mor, kvinde og i det hele taget være det skønne menneske, vi alle gerne vil være for os selv og vores omgivelser. Jeg er fuldstændig vild med den bog <3 Kæmpe tak til dig Mette og de skønne og modige kvinder der ville dele deres fortælling med alle os andre!! (Pernille, 29 år)

 

Du kan læse mere om min bog og købe den her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/

Vær opmærksom på, at bogen lige nu blot eksisterer, som en e-bog, men at den udkommer i papirform i juli måned. Det er muligt at forudbestille den i papirudgave ved at sende en mail til mig: kontakt@mettehyldgaard.dk

 

GØR DIN CYKLUS TIL DIN STYRKE – ONLINEFORLØB

Har du lyst til at få en dybere forståelse for din cyklus og få en fornemmelse af alle de styrker, der ligger gemt I at kende den, så er dette onlineforløb måske noget for dig. Læs mere her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/gor-din-cyklus-til-din-styrke/Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *