August, august, august

IMG_6662

(Udsigt til Øresund)

 

Det blæser helt vildt i dag, som en forsmag på efteråret, en årstid som jeg er absolut vild med, men som jeg ikke er klar til endnu. Jeg vil ha august, og sender ønsker ud om stille sensommerdage med den særlige dybblå himmel, med geoginer og store tunge æbletræer.

 

Jeg er lige kommet hjem efter en skøn weekendtur hos gode veninder i København. Og jeg opdagede, at jeg faktisk ikke har været hos dem i – ja, vi taler om en flere år (ok så 15 år, det var før jeg blev mor) – uden at jeg også har skullet noget andet i byen. Med noget andet mener jeg et foredrag eller en workshop, jeg skulle afholde, en workshop eller uddannelse jeg skulle tage, et interview jeg skulle lave, et netværksmøde etc. Det var egentlig også min plan denne gang, jeg forsøgte at få et interview i hus til min næste bog, men logistikken gik ikke op, og så stod jeg pludselig og skulle af sted, uden jeg skulle ”noget vigtigt”!!

 

Og jeg havde åbenbart stor brug for at finde på noget såkaldt vigtigt?! Noget med min business, i det mindste noget med at netværke, skabe nye kontakter. Men nej, der dukkede ikke noget op, og jeg skulle nu kun!? være sammen med mine veninder.

 

IMG_6682

 

Som du sikkert kan regne ud, har jeg haft den bedste weekend ever. Der er noget helt, helt særlig ved gode veninder, at have rigtig god tid sammen, at nå ned i alle lag og vidt omkring.

 

Jeg sidder her i dag og kan undre mig lidt over, hvorfor jeg på en eller anden måde har fået lavet denne prioritering eller rangering. Og jeg opdager, at det nok har rod i mit moderskab, at det er mere ok at tage af sted fra familien, når det er ”noget vigtigt”, ”noget med mit arbejde”. Men hvis det kun er, fordi jeg skal hygge mig med mine veninder, så er det ikke grund nok?! Det er ok at hygge på trods…altså det er ok, at jeg som sidegevinst, når jeg er af sted for at lave noget vigtigt, er sammen med mine veninder. Men helt bevidst at vælge: jeg er af sted og kun af sted, fordi jeg er sammen med nogle af mine yndlingsmennesker!, er på en eller anden måde noget, der er svært for mig at eje.

 

Eller det har det i hvert tilfælde været!

 

For jeg har nemlig været af sted, bare mig, helt selv, kun for min skyld, og kun for at nyde selskabet med mine veninder, og jeg er blevet SÅ forkælet og så meget nydt disse skønne, skønne kvinder. Jeg mærker endnu mere værdien i at blive fyldt op på den måde, at være sammen med kvinder, jeg elsker at være sammen med. Jeg er kommet hjem og er blød i kroppen og fyldt med overskud. Et overskud, der netop flyder over. Over på min mand og på mine piger.

 

Det er interessant, hvordan moderrollen i mig fylder så meget, og hvordan jeg kan komme til at tage den overseriøs! Uden at det egentlig er til gavn for nogen. Det er virkelig min gave og min opgave lige nu i mit moderskab at balancere på den knivsæg, det hedder at være der og at træde tilbage. Det er min gave og min opgave at fylde og nære mig selv og forstå, at jeg ikke kun er mor, men også så meget andet. At moderdelen er en del af mig, men får den lov til at fylde det hele, så overruler jeg hele mig. Jeg fornemmer, at jeg ikke engang kan beslutte mig for, at jeg blot vil være mor, at det er fint og opfyldende for mig at udleve min moderrolle og så kan Mette-delen få det, der er tilbage. Jeg fornemmer, at der er en del af mig – vi kunne kalde det min sjæl – der simpelthen ikke vil gå med til det. Jeg oplever det, som om der er noget, der tager over, det sniger sig ud mellem sidebenene, hvis jeg tilsidesætter mig selv. Det er som om, at denne del af mig har været ok med en mindre plads, mens mine piger var mindre, men nu er det som om, den også er med til at skubbe dem ud af reden. Den insisterer på, at de kan og at jeg kan!! Den insisterer på, at moderrollen bliver udpint, hvis den ikke kan hente kraft fra andre dele af min personlighed.

 

Hvordan prioriterer du de forskellige roller, du har i livet? Og er der balance i din prioritering?

 

Dejlig august-uge til dig og dine

Kærlig hilsen Mette

 

KALENDER:

MØDREGRUPPE I BUTIK GEJST

I denne uge begynder Mødregruppen i Gejst, og der er stadig et par ledige pladser. Hvis du går med en baby i eller udenpå maven, er det måske noget for dig. Du er meget velkommen til at dele til dem, du tænker kunne have lyst. Det er netop min intention med denne mødregruppe at vende og dreje moderskabet i et kærligt lys, så mor lige så stille tager plads i moderskabt på lige nøjagtig den måde, som den passer til hende. Jeg udbyder også, inden så længe Mama Stories, som en en-til-en-sessioner med mig, hvor du kan få sat ord på din egen historie ind i moderskabet. Jeg er i gang med at udvikle et forløb, hvor vi mødes en gang før fødslen og én til to gange efter fødslen alt afhængig af behov. Jeg er i gang med at finpudse konceptet, og du vil snart høre nærmere.

Vi begynder d. 11. august. Du kan tilmelde dig her på mobilnr: 26133278 eller ved at sende en mail til: kontakt@mettehyldgaard.dk
Læs mere her: http://mettehyldgaard.dk/modregruppe-i-gejst/

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/275792002772095/

 

PAUSERUM TIL SENSOMMER OG EFTERÅR:
Tirsdage d. 16. august, 23. august, 30. august, 13. september, 20. september, 27. september, 4. oktober. Kl. 17.00-18.15.
Pris pr. gang 110,- kr.
TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278.
Betaling: sker via SWIPP på mobilnr.: 26133278 eller kontooverførsel til dette kontonr.: 7790 1041127 i Salling Bank
Du kan læse mere her: Pauserum, sensommer 2016
Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/477786989090776/

 

CYKLUS-WORKSHOP:
Så er der igen en cyklus-workshop på programmet. Det finder sted ved Aalborg Yogastudio lørdag d. 1. Oktober, kl. 10.00-15.00.
Pris: 550,- kr. Prisen inkluderer ud over undervisning, snack, kaffe/te også en cyklusmanual, som du modtager pr. mail efter workshoppen.
Der er i løbet af workshoppen indlagt en 1 times pause til at spise frokost eller til at hvile på yogamåtten. Der er mulighed for at gå i byen og spise frokost eller spise medbragt madpakke på stedet.
TILMELDING: send en mail eller sms til kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Betaling foregår via SWIPP på mobilnr.: 26133278 eller kontooverførsel til dette kontonr.: 7790 1041127 i Salling Bank
Du kan læse mere her: Brochure
Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/499963633528369/

 

NY NORDISK KVINDECIRKEL
Der er igen mulighed for at deltage i denne cirkel i 2016, vi begynder i september. Datoerne for mødegangene er: onsdage d. 14. september, d. 12. oktober, d. 16. november, d. 14. december, d. 11. janaur, d. 15. februar, d. 15. marts, d. 12. april, d. 3. maj og d. 7. juni.
Du kan læse meget mere her: http://mettehyldgaard.dk/workshops-forlob/

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/514441442076406/ 

 

RETREAT FOR KVINDER PÅ ØRSELV KLOSTER
Har du lyst til i et par døgn at trække dig fra hverdagen og alle hverdagens gøremål. Få serveret dine måltider, blive guidet i blide yogaøvelser og meditationer, få inspirerende oplæg. Gå lange ture i de smukke omgivelser ved klosteret. Så er dette retreat måske noget for dig. Fra torsdag d. 8. september kl. ca. 16.00 til lørdag d. 10 september kl. ca. 16.00
Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1504570743185790/
Du kan se billeder fra klostret her: http://www.oerslev-kloster.dk
UDSOLGT. Det er muligt at komme på en afbudsliste eller en interesseliste for næste retreat, som planlægges til januar.

 

FOREDRAG I EFTERÅRET 2016 

Foredragsrække i FOKUS-REGI:  Den gode mor, torsdag d. 29. september, Superkvinden og den indre kritiker,torsdag d. 13. oktober, Kærester og/eller mor og far, torsdag d. 27. oktober, Et barn, to børn, flere børn?!, torsdag d. 10. november.

Læs meget mere her og find de praktiske oplysninger: http://fokus-folkeoplysning.dk/kurser//dofo/2016-efteraar/cat/far-mor-og-boern/sub/moedregruppe-i-gejst

 

Giv dig tid, mor, d. 2. november, kl. 11.00-13.00

Læs meget mere her og find de praktiske oplysninger:

http://fokus-folkeoplysning.dk/kurser/dofo/2016-efteraar/cat/kultur/hold/43994

 

FØDSELSFORBEREDELSE

Jordemoder Tina Daasbjerg og jeg laver i efteråret i FOKUS-regi et fødselsforberedelseshold. Læs mere her: http://fokus-folkeoplysning.dk/kurser/dofo/2016-efteraar/cat/far-mor-og-boern/sub/for-gravide/hold/43448

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *