Det du ikke ved, du ikke ved

IMG_6038

(Du finder min kalender nederes i mit blogindlæg)

 

Så nærmer vi os slutningen af maj, og energien i naturen er virkelig høj, energi-udvidelsen fortsætter indtil d. 21. Juni – sommersolhverv – det døgn på den nordlige halvkugle, hvor der er lyst i flest timer. En vidunderlig tid, den er denne tid, jeg næsten ikke kan tro på eksisterer, når jeg befinder mig på den modsatte side af årshjulet – slutningen af november. Jeg kan ikke begribe, hvis jeg ser et sommerbillede, at det der i november er så gråt og mørkt, igen kan blive så lyst og farvestrålende. Jeg vil stornyde resten af maj.

 

Jeg har i de sidste par uger været sammen med rigtig mange forskellige kvinder i alle aldre, og det er et stort privilegium for mig at få lov til at dele det ganske særlige ved at være pige og kvinde med så mange. Jeg har været sammen med piger/kvinder i alderen 2 -72 år, kvinder fra hele landet, kvinder med vidt forskellige baggrunde og vidt forskellige forudsætninger, men fælles for dem alle er det ganske særlige ved at være pige og kvinde.

 

Vi er født med alle de æg, der senere gør, at vi kan blive mor, vi begynder at bløde omkring 10-17-årsalderen, og gør det én gang om måneden i mange år derefter. Vi kan gro børn i maven. Vi holder op med at bløde igen, og bevæger os ind i menopausen. Vi har store følelser, og vi vil gøre det bedste for vores børn, eller for de projekter, vi sætter i verden.

 

Når jeg sætter ord på disse særlige ting ved at være pige og kvinde, så oplever jeg, at jeg taler til et sted i os hver især, som allerede godt ved det hele. Men hjernen ved ikke, at den ikke ved det, og derfor søger den ikke efter den form for viden. Jeg oplever, at rigtig mange piger og kvinder gør sig selv forkerte i kraft af det særlige, der er ved at være født som pige og kvinde. Det er lidt i vejen, når den første menstruation kommer, rigtig mange kvinder oplever dårlig samvittighed, når de skal bede om barsel og kvinder i menopause-tiden, kan også føle, at de ikke slår til, fordi deres krop igen er under forvandling, og derfor kan de måske ikke præstere det, der forventes på vores arbejdsmarked.

 

Jeg er blevet beriget med mange fortællinger om, hvordan kvinder føler, at ”den tid på måneden” er i vejen, fordi de ikke kan præstere det, der forventes af dem. Hvordan det næsten er et svaghedstegn at gå på barsel, og at man på den måde nærmest sætter sin karriere på spil. Hvordan kvinder ikke er blevet ansat i en stilling, fordi de var gravide. Flere kvinder kommer også med den – for mig at se allermest centrale – pointe, at det må komme fra os selv hver især.

 

Hvordan er det, vi virkelig opdager og begriber, hvor uendelige seje kvindekroppe er, og at vi dermed også bliver superstolte af den. Vi skal blot have én sædcelle – en celle der er så lille, at du ikke kan se det med det blotte øje, og så kan du gro et barn.

 

Det er som om vi fuldstændig glemmer, at dette barn er forudsætningen for livet i sig selv. For alt det, vi laver, det er forudsætningen for, at der overhovedet findes et arbejdsmarked!? Logik for perlehøns!! Og så alligevel slet ikke.

 

Vi er som kvinder oftest dem, som er mest fjendtlige overfor de sider af os selv, det er som de skal bekæmpes, fordi det tolkes som svaghedstegn. Men hvad nu hvis, vi insisterer på, at vores kroppe fungerer på nogle helt andre præmisser, vores kroppe har nogle helt andre rytmer. Det er ikke forkerte rytmer, men blot andre rytmer. Vores rytmer er ligesom årstidens rytmer, som tidevandet, som åndedrættet, som hjerteslaget – en vekselvirkning med action, udadvendthed, handlen og pause, indadvendthed, væren. Sådan er det hver måned i form af vores cyklus, men sådan er det også, hvis vi ser på hele kvindelivet. Kvindelivet indeholder store overgange, som netop er defineret af kvindekroppen.

 

Jeg mener, at en kvinde har brug for helt andre præmisser for at gå på arbejde end mænd. Hun har brug for flere pauser i løbet af en måned, men også i løbet af livet, hvis hun bliver mor og når hun kommer til overgangsalderen. Personligt har jeg ikke lyst til at gå på pension, jeg elsker det, jeg laver. Jeg vil ikke løbe af sted, som en hovedløs høne og drømme om, at når børnene bliver større, når de flytter hjemmefra, når jeg går på pension….?!, så får jeg mere tid. Jeg indlægger mange pauser i mit liv, men ønsker at arbejde mange år endnu. Jeg har lyst til at strække min action-periode ud over hele livet i en vekselvirkning med pausen, og ikke bare have et langt action-forløb i midten af mit voksenliv.

 

Hvad nu hvis det var løsningen? At kvinder blot skal have et andet karrieremønster, som passer til os?

 

Jeg vil blive så glad, hvis du vil dele dine erfaringer med mig. Gerne her på bloggen. Men du er også meget velkommen til at skrive en personlig besked til mig.

 

Hvad oplever du? Og har du perspektiver eller ideer til, hvordan vi skaber et liv og en hverdag, hvor der er plads til både action og pause?

 

Med ønsket om en skøn uge til dig og dine

 

Kærlig hilsen Mette

 

 

KALENDER: 

NYHED: SOMMERMORGEN-MEDITATION OG BLID YOGA

Kom til en times blid morgenyoga og meditation, hvor vi langsomt vækker kroppen i de lyse sommermorgner. Hvis du har tid bagefter har du mulighed for at nyde en kop te (eller kaffe). Er vejret rigtig godt, kan det være vi går op på tagterrassen, så hav lune sokker og en god trøje med for en sikkerheds skyld.
DATOER: Mandag d. 6. juni, tirsdag d. 14. juni, fredag d. 24. juni, tirsdag d. 28. juni. Kl. 7.30-8.30
Pris: 100,- kr
TILMELDING: du kan melde dig på alle datoer eller blot på en enkelt morgen. Melder du dig til alle datoer er prisen 350,- kr
Send en mail eller sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk eller 26133278

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/127790830960183/

 

PAUSERUM I AALBORG YOGASTUDIO

TORSDAGS-PAUSERUM d. 26. Maj, d. 9. Juni, d. 16. Juni, d. 23. Juni og d. 30. Juni, kl. 19.00-20.15. PRIS: 100,- kr. pr. gang. STED: Aalborg Yogastudio, Vesterbro 18, 2. sal (bygningen Fremtiden)

ET MANDAGS-PAUSERUM mandag d. 23. Maj

ET TIRSDAGS-PAUSERUM tirsdag d. 7. Juni

Begge gange kl.: 16.30-18.00. Pris pr. gang 150,- kr.

Læs mere her: Pauserum, forår 2016

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Betaling på disse hold foregår ved at indsætte pengene på Aalborg Yogastudios bankkonto: Merkur Andelskasse 8401-1250622

PAUSERUM PÅ DIN ARBEJDSPLADS

Kunne du tænke dig at opleve mit Pauserum på din arbejdsplads, så kig nærmere på denne brochure, som min dygtige grafiker Heidi Skodborg har lavet. Mail den eller print den ud til din chef. Eller hvis du er chef, så se, hvorfor dine medarbejdere skal forkæles med et Pauserum: Brochure om Pauserum

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Betaling på disse hold foregår ved at indsætte pengene på Aalborg Yogastudios bankkonto: Merkur Andelskasse 8401-1250622

Du kan læse mere om Pauserum her: http://mettehyldgaard.dk/pauserum/

 

MØDREGRUPPE I BUTIK GEJST

Vi begynder igen til august, hvis du er interesseret i at komme med på det næste hold. Du kan tilmelde dig her på mobilnr: 26133278 eller ved at sende en mail til: kontakt@mettehyldgaard.dk

Læs mere her: http://mettehyldgaard.dk/modregruppe-i-gejst/

 

 

FORDYBELSESDAG – SOMMERSOLHVERV

Lørdag d. 19. Juni laver jeg en fordybelsesdag med fokus på sommeren. Dagen består af en vekselvirkning mellem blide yogaøvelser, meditationer, inspirerende oplæg, stilhed og refleksioner.

Tid: kl. 10.00-15.00

Sted: Hjulmagerhuset, Hjulmagervej 3, 9000 Aalborg

Pris: 750,-kr. Prisen inkluderer ud over 4 timers undervisning en times pause med en let frokost. Kaffe/te og snack

TILMELDING: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil 26133278. Du betaler ved at indsætte pengene på dette kontonummer 7790 1041127 i Salling Bank

 

NY NORDISK KVINDECIRKEL

Der er igen mulighed for at deltage i denne cirkel i 2016, vi begynder i september. Datoerne for mødegangene er: onsdage d. 14. september, d. 12. oktober, d. 16. november, d. 14. december, d. 11. janaur, d. 15. februar, d. 15. marts, d. 12. april, d. 3. maj og d. 7. juni.

Du kan læse meget mere her:http://mettehyldgaard.dk/workshops-forlob/

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/514441442076406/ 

Går du og overvejer Ny Nordisk Kvindecirkel, så afholder jeg et lille informationsmøde onsdag d. 1. Juni, kl. 16.30-17.30. Kom forbi og drik en kop te eller kaffe og få svar på alle de spørgsmål, du kunne have. Det er i Hjulmagerhuset, Hjulmagervej 3, 9000 Aalborg. TILMELDING: på mail til kontakt@mettehyldgaard.dk eller  send en sms på mobilnr26133278

 

RETREAT FOR KVINDER PÅ ØRSELV KLOSTER

Har du lyst til i et par døgn at trække dig fra hverdagen og alle hverdagens gøremål. Få serveret dine måltider, blive guidet i blide yogaøvelser og meditationer, få inspirerende oplæg. Gå lange ture i de smukke omgivelser ved klosteret. Så er dette retreat måske noget for dig.

Fra torsdag d. 8. september kl. ca. 16.00 til lørdag d. 10 september kl. ca. 16.00

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1504570743185790/

Du kan se billeder fra klostret her: http://www.oerslev-kloster.dk

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *