Om at være følelsesramt

IMG_5652

(Du finder min kalender nederst i nyhedsbrevet)

Solsikkerne piler af sted i min vindueskarm, og de må snart udenfor. Men april er lunefuld og nætterne er stadig kolde, så jeg venter lidt endnu.

 

I denne uge har jeg været mor i 15 år, min ældste datter fylder ja – 15 år, og min yngste bliver 12 år om en månedstid, så vi bevæger os i teenageland hjemme hos mig. Jeg var i ugen, der er gået på hovedbiblioteket i Aalborg for at holde mit foredrag Giv dig tid, mor. Her kommer jeg blandt andet ind på de store følelser, der opstår, når du bliver mor, og på den overgang man som mor befinder sig i den første tid. Det får mig til at tænke på, at det samme er tilfældet i teenageårene. Her er virkelig også tale om en overgang med store følelser. En overgang mellem barndommen og voksenlivet, hvor der er rigtig godt gang i hele følelsesregisteret, og hvor det til tider kan være svært at forstå sig selv.

 

Jeg oplever, at vi kan have en tendens til at gøre de store følelser problematiske, og at der ikke rigtig er plads til overgange i livet. En overgang er netop kendetegnet ved, at vi bevæger os fra noget, vi har været, over i noget vi endnu ikke helt ved, hvad er. Det er det, der sker, når en kvinde træder ind i moderskabet, og det er også det, der sker, når et pige bevæger sig ind i teenageårene. En kvinde har brug for tid til at forstå sig selv som mor, alt er forandret, og hun skal til at forstå sig selv på ny. Det samme gør sig gældende for pigen, hvis krop ændrer sig og pludselig ser helt anderledes ud, end hun er vandt til, hvis interesser ændrer sig fra at være i legen hele tiden, til ikke længere at finde den samme glæde der.

 

”Jeg er følelsesramt”, sagde min datter til mig en dag… , og det synes jeg egentlig er så beskrivende. Hun er ramt af rigtig mange følelser, så ramt, at det bedste nogle gange er at kravle under dynen, tage sig en tudetur, få bevæget alle disse følelser rundt i kroppen, tillade dem og få dem fordøjet. Og jeg tænker, at der er en fornem opgave for os alle i at give plads og tilladelse til de store følelser og til overgangene her i livet. At give plads til det felt, hvor vi er lidt i opløsning – der hvor vi ikke helt kender os selv, fordi vi skal til at forstå os selv på ny.

 

Jeg fik lov til at bringe et uddrag af Eve Enslers digt Love being a girl i min bog Giv dig tid, mor. Den er så skøn og vidunderlig en tekst, som hylder de store følelser: ”I am an emotional creature.
Things do not come to me 
as intellectual theories or hard-shaped ideas. They pulse through my organs and legs 
and burn up my ears. I am an emotional creature. I love that I do not take things lightly. Everything is intense to me.
(…) I am connected to everything and everyone. I was born like that. Du kan læse mere her: Love being a girl

 

 

IMG_5638  IMG_4599

I torsdags var der Mødregruppe i Gejst, og jeg elsker simpelt hen at tilbringe tid med disse skønne babyer og deres mødre. Jeg elsker at betragte, hvordan de vokser både babyerne og mødrene, jeg elsker at være vidne til den generøsitet, hvormed de deler med hinanden og gør hinanden klogere på livet, på moderskabet og på sig selv.

 

 

IMG_5669  IMG_5675

Jeg nyder så meget, at Kunsten igen er åbnet, jeg bruger huset til bare at kigge forbi en times tid indimellem. I går var min datter og jeg der sidst på eftermiddagen, og der var ikke så mange mennesker i huset, det var næsten som om, vi havde det helt for os selv.

 

 

Med ønsket om en vidunderlig forårsuge til dig og dine

Kærlig hilsen Mette

 

 

KALENDER

PAUSERUM I AALBORG YOGASTUDIO 

TORSDAGS-PAUSERUM d. 28. april, d. 12. Maj, d. 26. Maj, d. 9. Juni, d. 16. Juni, d. 23. Juni og d. 30. Juni, kl. 19.00-20.15. PRIS: 100,- kr. pr. gang. STED: Aalborg Yogastudio, Vesterbro 18, 2. sal (bygningen Fremtiden)

ET MANDAGS- OG ET TIRSDAGS-PAUSERUM mandag d. 23. Maj og tirsdag d. 7. Juni: 16.30-18.00. Pris pr. gang 150,- kr.

Læs mere her: Pauserum, forår 2016

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Betaling på disse hold foregår ved at indsætte pengene på Aalborg Yogastudios bankkonto: Merkur Andelskasse 8401-1250622

PAUSERUM PÅ DIN ARBEJDSPLADS

Kunne du tænke dig at opleve mit Pauserum på din arbejdsplads, så kig nærmere på denne brochure, som min dygtige grafiker Heidi Skodborg har lavet. Mail den eller print den ud til din chef. Eller hvis du er chef, så se, hvorfor dine medarbejdere skal forkæles med et Pauserum: Brochure om Pauserum

 

 

MØDREGRUPPE I BUTIK GEJST

Vi begynder igen d. 12. Maj. Kontakt mig, hvis du er interesseret i at komme med på det næste hold. Det kan du gøre her på mobilnr: 26133278 eller ved at sende en mail til: kontakt@mettehyldgaard.dk

Læs mere her: http://mettehyldgaard.dk/modregruppe-i-gejst/

 

 

GIV DIG TID, MOR EN E-BOG OM MODERSKABET

Jeg har fået disse ord fra en læser af min bog:

Giv dig tid, mor blev for mig en åbenbaring i rollen som mor. Jeg har en datter på snart 3 år. Kort tid efter fødslen oplevede jeg et kæmpe følelsesmæssigt stormvejr, som jeg slet ikke kunne finde rundt i. Jeg kunne ikke kende mig selv mere og blev enormt usikker på alt. Jeg famlede i blinde for at fikse mine følelser, tanker og usikkerhed samtidig med, jeg skulle holde et hjem og være en god kæreste. Jeg følte mig enormt alene og forkert, fordi disse simple ting kunne jeg ikke engang magte. “Giv dig tid, mor” er den bog, jeg har ventet på lige siden, jeg blev mor, og som jeg tænker, alle kvinder har ventet på uden at vide det . At læse forskellige kvinders beretninger om at blive mor, få italesat den ked-af-det-hed, der for mange opstår, efter ønskebarnet er kommet til verden, var en kæmpe lettelse at opdage, at andre også har mærket. Det er en bog, jeg vil tage frem at læse igen og igen, da det er en fantastisk påmindelse om at give mere slip og give sig selv tid, plads og kærlighed til at være mor, kvinde og i det hele taget være det skønne menneske, vi alle gerne vil være for os selv og vores omgivelser. Jeg er fuldstændig vild med den bog <3 Kæmpe tak til dig Mette og de skønne og modige kvinder der ville dele deres fortælling med alle os andre!! (Pernille, 29 år)

Du kan læse mere om min bog og købe den her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/

 

 

FORDYBELSESDAG – SOMMERSOLHVERV

Lørdag d. 19. Juni laver jeg en fordybelsesdag med fokus på sommeren. Dagen består af en vekselvirkning mellem blide yogaøvelser, meditationer, inspirerende oplæg, stilhed og refleksioner.

Tid: kl. 10.00-15.00

Sted: Hjulmagerhuset, Hjulmagervej 3, 9000 Aalborg

Pris: 750,-kr. Prisen inkluderer ud over 4 timers undervisning en times pause med en let frokost. Kaffe/te og snack

TILMELDING: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil 26133278. Du betaler ved at indsætte pengene på dette kontonummer 7790 1041127 i Salling Bank

 

NY NORDISK KVINDECIRKEL

Der er igen mulighed for at deltage i denne cirkel i 2016, vi begynder onsdag d. 14. september.

Du finder flere informationer her: http://mettehyldgaard.dk/workshops-forlob/

Vil du vide mere, eller er du nysgerrig på, om det er noget for dig, så er du meget velkommen til at maile eller ringe til mig: kontakt@mettehyldgaard.dk / mobilnr.: 26133278

 

 

RETREAT FOR KVINDER PÅ ØRSELV KLOSTER

Har du lyst til i et par døgn at trække dig fra hverdagen og alle hverdagens gøremål. Få serveret dine måltider, blive guidet i blide yogaøvelser og meditationer, få inspirerende oplæg. Gå lange ture i de smukke omgivelser ved klosteret. Så er dette retreat måske noget for dig.

Fra torsdag d. 8. september kl. ca. 16.00 til lørdag d. 10 september kl. ca. 15.00.

Du finder begivenheden på Facebook her: https://www.facebook.com/events/1504570743185790/

Du kan se billeder fra klostret her: http://www.oerslev-kloster.dk

2 PLADSER TILBAGE

 

GØR DIN CYKLUS TIL DIN STYRKE – ONLINEFORLØB

Har du lyst til at få en dybere forståelse for din cyklus og få en fornemmesle af alle de styrker, der ligger gemt I at kende den, så er dette onlineforløb måske noget for dig. Læs mere her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/gor-din-cyklus-til-din-styrke/Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *