Det røde telt – indeni

IMG_5455

(Du finder min kalender nederst i nyhedsbrevet)

 

Min yngste datter løb rundt uden sin jakke i går, hun mente, det var alt for varmt. Jeg kan godt mærke, at vejret er blevet lunere, men jeg er nu ikke helt klar til at smide jakken endnu.

 

 

Jeg lavede i torsdags workshop for teenagedøtre og deres mødre – det var en stor fornøjelse at være sammen i denne gruppe. Min egen indre teenager var dog lidt spændt på at tale om blod, menstruation og cyklus med den helt unge målgruppe, men no worries, jeg mødte kloge, unge piger, der ved så meget om sig selv, og som var åbne og nysgerrige.

 

Vi talte blandt anden om, hvordan vi kan have en god blødning – og hvordan en god blødning sætter tonen for hele næste cyklus. Jeg fortæller i denne forbindelse om ”Det røde telt”, som er en bevægelse og en videreførsel af en årtusind gammel tradition, hvor kvinder mødes, når de har deres blødning. En sted, hvor kvinder får et break fra hverdagens gøremål, hvor de får mulighed for at hvile og revitalisere.

 

En af mødrene fortæller mig herefter, at hun altid ”var gået i sit røde telt”, når hun blødte. Hun havde dog aldrig hørt om det røde telt før, men for hende havde det altid været helt naturlig at trække sig og så vidt mulig lave ingenting: ”Jeg har altid haft mit røde telt indeni”, sagde hun. For nogle kan et rødt telt synes temmelig  – ja, langhåret! Men det handler jo i virkeligheden bare om at skabe nogle rammer for os selv, som er selvkærlige og gode, når vi bløder.

 

Jeg hører kvinder fortælle, at de ikke orker at tage stilling til noget, lige inden og i begyndelsen af deres blødning, jeg hører dem fortælle, at de har lyst til at være alene, læse og fordybe sig i en god bog, gå lange ture – alene. Hvis de skal være sammen med nogen, så er det netop et samvær, hvor man blot er sammen og ikke skal tage stilling til noget. De unge piger fortæller, at det er lige der, de allermindst har lyst til at lave deres matematikaflevering og meget mere har lyst til at kravle under dynen og se en god film.

 

Min pointe er den, at vi kan kalde det alt muligt og ingenting, men det rokker ikke ved det faktum, at vi som piger og kvinder har helt andre behov på dette tidspunkt i vores cyklus, og det allervigtigste er, at vi anerkender disse behov og går på opdagelse i og forsøger at opfylde dem.

 

Hvordan ser dit røde telt ud? Og hvad laver du mon, når du går derind?

 

 

IMG_5454

I fredags havde jeg besøg af Katrine Kronborg Ellegård. Katrine er massør, og hun kan simpelthen komme hjem til dig og give massage. Jeg kunne først ikke helt blive enig med mig selv om, hvor god en idé det var, at hun kom hjem til mig, men bagefter var jeg helt overbevist. Det var simpelthen så omsorgsfuldt og selvkærligt at kunne kravle under et tæppe med en kop varm te bagefter og lade massagen bundfælde sig i kroppen. Katrine laver både massage på arbejdspladser, for private og til arrangementer. Hun har en dejlig briks med, tæpper, håndklæder og lækre økologiske olier. Det eneste du skal, er faktisk bare at åbne døren for hende ;O) Du kan læse mere om Katrine her: http://kronborgmassage.dk

 

Jeg vil blive glad, hvis du vil dele mit nyhedsbrev med dem, du tænker, det giver genklang hos.

Jeg ønsker dig og dine en god uge

Kærlig hilsen Mette

 

KALENDER

PAUSERUM I AALBORG YOGASTUDIO 

PAUSERUM torsdage d. 17. marts, d. 31. marts, d. 7 april og d. 28. april, kl. 19.00-20.15. PRIS: 100,- kr pr. gang. STED: Aalborg Yogastudio, Vesterbro 18, 2. sal (bygningen Fremtiden)

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Betaling på disse hold foregår ved at indsætte pengene på Aalborg Yogastudios bankkonto: Merkur Andelskasse 8401-1250622

 

ONSDAGS-PAUSERUM der er et par ledige pladser onsdag d. 16. marts, kl. 16.30-18.30. PRIS: 200,- kr. STED: Aalborg Yogastudio, Vesterbro 18, 2. sal (bygningen Fremtiden)

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Du betaler ved at indsætte pengene på dette kontonummer 7790 1041127 i Salling Bank

Du kan læse mere om Pauserum her: http://mettehyldgaard.dk/pauserum/

 

PAUSERUM PÅ DIN ARBEJDSPLADS

Kunne du tænke dig at opleve mit Pauserum på din arbejdsplads, så kig nærmere på denne brochure, som min dygtige grafiker Heidi Skodborg har lavet. Mail den eller print den ud til din chef. Eller hvis du er chef, så se, hvorfor dine medarbejdere skal forkæles med et Pauserum: Brochure om Pauserum

 

 

MØDREGRUPPE I BUTIK GEJST

Vi er lige gået i gang. Kontakt mig, hvis du er interesseret i at komme med på det næste hold. Det kan du gøre her på mobilnr: 26133278 eller ved at sende en mail til: kontakt@mettehyldgaard.dk

Læs mere her: http://mettehyldgaard.dk/modregruppe-i-gejst/

 

 

FORDYBELSESDAG -FORÅR, JÆVNDØGN OG PÅSKE

Mandag d. 21. marts, kl. 16.00-21.00, Pris: 750,- kr. Sted: Hjulmagerhuset, Hjulmagervej 3, Aalborg.

TILMELDING: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil 26133278. Du betaler ved at indsætte pengene på dette kontonummer 7790 1041127 i Salling Bank

Du finder begivenheden har på Facebook: https://www.facebook.com/events/505927662945665/

Du finder brochuren her: Fordybelsesdag 21. marts

 

FOREDRAG: GIV DIG TID, MOR

Tirsdag d. 5. april, kl. 10.00-12.00 på Hovedbiblioteket i Aalborg.

Læs mere her: https://www.aalborgbibliotekerne.dk/Default.aspx?ID=153&eid=1368&act=1

 

FORDYBELSESDAG – SOMMERSOLHVERV

Lørdag d. 19. Juni laver jeg en fordybelsesdag med fokus på sommeren. Dagen består af en vekselvirkning mellem blide yogaøvelser, meditationer, inspirerende oplæg, stilhed og refleksioner.

Tid: kl. 10.00-15.00

Sted: Hjulmagerhuset, Hjulmagervej 3, 9000 Aalborg

Pris: 750,-kr. Prisen inkluderer ud over 4 timers undervisning en times pause med en let frokost. Kaffe/te og snack

TILMELDING: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil 26133278. Du betaler ved at indsætte pengene på dette kontonummer 7790 1041127 i Salling Bank

 

NY NORDISK KVINDECIRKEL

Der er igen mulighed for at deltage i denne cirkel i 2016, vi begynder onsdag d. 16. september.

Du finder flere informationer her: http://mettehyldgaard.dk/workshops-forlob/

Vil du vide mere, eller er du nysgerrig på, om det er noget for dig, så er du meget velkommen til at maile eller ringe til mig: kontakt@mettehyldgaard.dk / mobilnr.: 26133278

 

RETREAT FOR KVINDER PÅ ØRSELV KLOSTER

Har du lyst til i et par døgn at trække dig fra hverdagen og alle hverdagens gøremål. Få serveret dine måltider, blive guidet i blide yogaøvelser og meditationer, få inspirerende oplæg. Gå lange ture i de smukke omgivelser ved klosteret. Så er dette retreat måske noget for dig.

Fra torsdag d. 8. september kl. ca. 16.00 til lørdag d. 10 september kl. ca. 15.00.

Program + flere detaljer kommer snart.

Du kan se billeder fra klostret her: http://www.oerslev-kloster.dkSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *