Visionær ledelse

 

IMG_4958

(Du kan se min kalender nederst i nyhedsbrevet)

 

Det bliver mørkere og mørkere og mørkere og faktisk bliver det ved et lille stykke tid endnu. Helt ind til d. 21. december. Jeg er ekstraglad for mit uldtæppe lige nu og elsker at tænde lys i adventskransen. Jeg mærker også vigtigheden af at komme udenfor gerne, der hvor der er mest lys midt på dagen.

 

I går var jeg til hot-yoga hos Anne-Marie Øland, en meget skøn og meget nærende oplevelse, der ligesom lyset gør min krop levende og vågen. Du kan læse mere her om Anne-Marie og hot-yoga her:

http://sofiendalyoga.dk/om-hot-yoga.aspx

 

 

IMG_4953    IMG_4935

 

Jeg må også fortælle jer om en skøn og visionær leder, jeg har været på besøg hos i denne uge. Oline Schmidt-Nielsen er leder i en børnehave og vuggestue på Fyn, og hun havde i sidste uge inviteret mig til at lave et oplæg om cyklus for sine kvindelige medarbejder. En sød og nysgerrig far spurgte mig, da jeg kom til stedet, om jeg var vikar, og jeg fortalte, at jeg var kommet for at afholde workshop om cyklus. Jeg kunne aflæse undren i hans blik, og han sagde: ”Nå, så det er ikke noget, der har fokus på børnene?”. Jeg blev helt stille og havde ikke umiddelbart noget svar, for hvor er det lige, der er en kobling mellem hverdagen i en vuggestue og børnehave og så et oplæg om cyklus?! – endda med særlig fokus på den kvindelige menstruationscyklus!! Her stod jeg, og var lige pludselig selv ramt at mit eget oplæg. Jeg fik vævet lidt sammen i retning af, at jeg da selvfølgelig håbede, at medarbejderne fik noget med, som de kunne bruge i deres hverdag med børnene.

 

Men i virkeligheden, så er det min dybeste overbevisning, at min oplæg om cyklus har alt at gøre med disse børns hverdag, men det er som om, vi ikke har en hverdagssprog for denne sammenhæng, hvor jeg lige i et par sætninger kan forklare den velmenende far, hvad det lige går ud på. Det er kræver en hel del flere ord og måske i virkeligheden også en genskabt erfaring med, hvad det gør for os at være tilstede i alle dele af de energier, der er tilstede i en cyklus.

 

Det er som om, vi har glemt, at alt i os og omkring os bevæger sig i den cykliske struktur. Alt ting udvider sig, trækker sig sammen og udvider sig igen, alt ting bygges op, brydes ned igen, for igen at bygges op. Det sker i vores åndedræt, vores hjerteslag, i vores årstider, i tidevandet og ja, i den kvindelige menstruationscyklus. Kvinder bærer rundt på et blue-print, som verden lige nu tørster efter. Verden har brug for alle dele af den cykliske bevægelse, men det er som om, vi humper af sted på et ødelagt hjul og kun er tilstede i halvdelen af cirklen. I den kvindelige menstruationscyklus er de fire årstider også repræsenteret, som det man kan kalde de indre årstider, og hver eneste måned inviterer kroppen os som kvinder til både at være tilstede i den udvidende, udadvendte og høje energi, men også til at være tilstede i den sammentrækkende, indadvendte og mere stille energi. For at vores energi er stabil – så vi har god og stærk energi til at handle og være i gang – men også så vi kan koble fra og slippe, når vi skal hvile, så kræver det, at vi kan være tilstede i alle disse tilstande. Jeg anser den cykliske model for at være den mest intelligente model til at finde en stræk balance i livet og i vores samfund. Men det kan være vældigt svært, når verden omkring os farer af sted og lever som om, det er forår og sommer hele året.

 

Jeg tænker, at det allerstærkeste, vi kan give vores børn er voksne rollemodeller, der er gode til at tage vare på sig selv, og som kan repræsentere alle årstidens energier. Både for at være hele voksne, men også for at være gode rollemodeller for børnene. Børn gør jo som bekendt ikke, hvad vi siger, men det de ser, vi gør. Tak for dit mod til at invitere mig Oline!!

 

Denne uge står på Ny Nordisk Kvindecirkel, Fordybelsesaften i Trillium, Jule-pauserum og foredrag i Butik Gejst. Du kan tjekke min kalender nederest og se flere detaljer. Her kan du også læse om det forløb, jeg laver i det nye år – netop om cyklus: Forløb om Cyklus.

 

Jeg ønsker dig en dejlig december-uge med masser af julestemning, nærvær og varme

 

Kærlig hilsen Mette

 

 

KALENDER: 

 

JULE-MØDREGRUPPE I GEJST. Denne gang foregår det lidt anderledes. Vi er i cafeen hele tiden, hvor jeg holder mit foredrag Giv dig tid, mor, og hvor Sofie serverer kaffe, te og boller til. Denne dag er både for dem, der har deltaget før, men også for nye mødre. Det er også for dig, der blot har lyst til at høre foredraget.

Torsdag d. 10. december, kl. 9.00-11.00, Butik Gejst, Fyensgade 18, Aalborg. Pris 150,- kr. prisen inkluderer kaffe/te, boller og foredrag. Tilmelding til kontakt@mettehyldgaard.dk eller 26133278

 

Se begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1559303861026318/ 

 

EN-TIL-EN- SESSIONER I TRILLIUM

Du kan læse mere om en-til-en-sessioner her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/en-til-en/

 

PAUSERUM:

Der er ikke flere ledige datoer for Pauserum i år. Vi begynder igen til januar 2016. Læs mere og se datoer her: Pauserum, Vinter 2016

 

Et lidt længere vinter-pauserum, d. 21. Januar, kl. 19.00-21.00. Til dette pauserum bliver der serveret kaffe/te og en lille snack. Pris: 200,- kr. Du kan læse mere om begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/491917164316957/

 

Du kan læse mere om Pauserum her: http://mettehyldgaard.dk/pauserum/

 

 

FORDYBELSESAFTNER:

Tirsdage d. 8. December (to pladser tilbage) og d. 22. december (tre pladser tilbage)

Du kan vælge at tilmelde dig blot en af aftnerne eller dem begge to. Emnerne for aftnerne bliver til med udgangspunkt i de kvinder, der er i rummet.

Tidspunkt: 19.00-21.00

Sted: Trillium, Vesterbro 18 (bygningen Fremtiden), 9000 Aalborg (i KST-husets lokale)

Pris pr gang: 200.- kr.

Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil 26133278

Du kan se begivenheden på Facebook her: https://www.facebook.com/events/1659629150973265/

 

 

FORLØB OM CYKLUS: 

Har du lyst til at fordybe dig i din cyklus, har du nu muligheden for at deltage i et forløb over 4 gange, hvor vi dykker ned i den kvindelige menstruationscyklus og afdækker alles dens styrker.

 

Din cyklus er et form for feed-back-system, der måned for måned fortæller dig, om din almentilstand: hvordan du har det fysisk og psykisk. Du får modeller og skemaer, hvorefter du kan begynde at forstå dig selv og efterhånden bruge dette feedback-system til at planlægge og træffe gode beslutninger efter. Din cyklus er også den perfekte guide til at vokse som menneske.

 

Afterne bliver til i en vekselvirkning mellem inspirerende oplæg, refleksioner, blide yogaøvelser, reflektioner og meditationer.

 

Tid: tirsdage d. 19. januar, d. 9. februar, d. 1. marts og d. 22. marts, kl. 19.00-21.30.

Sted: Aalborg Yogastudio, Vesterbro 18, 2. sal (Bygningen Fremtiden), 9000 Aalborg

 

Hvis du tilmelder dig inden 1. januar er din pris: 1500,- kr. Herefter er prisen 2000,- kr. Prisen inkluderer udover undervisningen også mails mellem mødegangene. Te, kaffe og snack, når vi mødes. Som afslutning på forløbet modtager du gratis adgang til mit online-forløb Gør din cyklus til din styrke (har du allerede købt online-forløbet, kan dette beløb trækkes fra prisen på Forløb om cyklus).

Du kan her tjekke mit cyklusforløb ud og se min introvideo til forløbet:

http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/gor-din-cyklus-til-din-styrke/ 

 

 

 JULE-PAUSERUM

Torsdag d. 10. december laver jeg et lidt længere Pauserum, hvor vi tænder levende lys og jeg sætter vand over til en kop varm kaffe/te.

Aftenen bliver til – mere eller mindre – som den plejer i en vekselvirkning mellem blide yogaøvelser, åndedrætsøvelser og meditationer. Til dette Pauserum skal du medbringe dit eget lys + stage, da vi til slut vil lave en meditation, hvor du skal fokusere på netop lyset. Til dette Pauserum er der også indlagt en pause, hvor vi drikker te, kaffe, får en lille snack og ønsker hinanden glædelig jul.

Pris: 200,- kr. Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil 26133278

Find begivenheden her på facebook:  https://www.facebook.com/events/562049423946997/

 

UDSOLGT

 

 

 

FORDYBELSESDAG -BLIV KLAR TIL DET NYE ÅR:

Vi sætter fokus på året, der er gået, og det der nu står for døren. Vi arbejder med emner som mål, visioner, drømme, årsrytmer og overgange krydret med blide yogaøvelser og meditationer.

En god måde at blive klar til et nyt år på, er ved at se tilbage på det gamle. Hvad fungerede godt? Og hvad fungerede mindre godt? Hvad vil jeg gerne tage med mig ind i det nye år? Og hvad vil jeg efterlade i det gamle?

Dagen bliver til i en vekselvirkning mellem oplæg fra mig, tid til refleksioner og tid til at sætte ord på. Tilsat blide yogaøvelser, åndedrætsøvelser og meditationer.

Så vi arbejder både med tanken og med kroppen, og det er i dette samarbejde mellem krop og sind, at både de gode ideer og de gode beslutninger dukker op. Det er fra dette punkt, du for alvor mærker, hvad der er rigtig for dig.

Dagen afsluttes med en lille ceremoni, derfor vil jeg bede dig om at medbringe to ting (som du beholder, eller selv bestemmer, hvad du skal med bagefter), som repræsenterer noget, du gerne vil slippe fra det gamle år, og noget som du gerne vil have mere af i det nye.

Omkring middag holder vi en times pause, hvor der vil blive serveret en dejlig frokost, som du har god til at spise. Og hvis du har lyst, kan du også vælge at bruge noget af denne siesta på at hvile dig på uldmåtten under et tæppe.

Pris: 600,- kr. for dig, der tilmelder dig inden 1. December. Herefter er prisen 750,- kr.

Prisen inkludere kaffe, te og en dejlig frokost.

Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil: 26133278

Find begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1712302132330944/

UDSOLGT

 

JEG LAVER ENDNU EN ”FORDYBELSEDAG BLIV KLAR TIL DET NYE ÅR” SØNDAG D. 17. JANUAR, KL. 11.00-16.00

 

 

 

MØDREGRUPPE I GEJST – MED FOKUS PÅ NÆRVÆR, INSPIRATION, REFLEKSION OG GOD KAFFE

NYE DATOER FOR JANUAR: torsdag d. 7. Januar, 21. Januar, 4. Februar og 18. Februar, kl. 09.45-10.45.

DETTE HOLD ER FYLDT OP. DER KOMMER DATOER FOR NYT HOLD MED OPSTART I SLUTNINGEN AF JANUAR.

Du kan læse mere om mødregruppen her: http://mettehyldgaard.dk/modregruppe-i-gejst/

 

 

GIV DIG TID, MOR

Min e-bog Giv dig tid, mor bevæger sig lige så stille rundt til kvinder i hele landet, og jeg glæder mig i hjertet hver gang. Jeg håber så meget at høre fra jer, hvis I har kommentarer eller inspiration til mig.

 

Læs mere om min e-bog her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/

 

 

GØR DIN CYKLUS TIL DIN STYRKE, ONLINEFORLØB

Ved hjælp af dette online-forløb kan du gå på opdagelse i din menstruationscyklus og blive meget klogere på de energier, der er til stede. Du kan lære at udnytte disse energier og opdage, hvor dan naturlige cyklus er din vildeste gps.

Se mere her:http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/gor-din-cyklus-til-din-styrke/

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *