Fuck julen

 P1020244

DU FINDER MIN KALENDER NEDERST I MIT NYHEDSBREV

 

Misforstå mig ikke, jeg elsker, elsker, elsker julen. Men altså, slap nu lige af. Vi har endnu engang rykket stikket ud en ugens tid her op til jul og rejst ned i solen. Vi vil hjem at holde jul, for som sagt, så elsker jeg virkelig jul. Ved at være taget af sted nogle år her op til jul, er jeg blevet mere skarp på, hvad det er, jeg virkelig elsker ved julen, og hvad det er, der suger alt kraften ud af mig.

 

For mig er det allervigtigste ved julen nærvær! At være sammen med de mennesker jeg elsker i nærvær. Så elsker jeg lys – at tænde lys! Jeg elsker at invitere naturen indenfor i form af gran, kristjørn og  grankogler. Jeg elsker det superenkelte. Jeg elsker at kunne mærke julen og ikke løbe så stærkt af sted, at jeg ikke når at fange julestemningen. Jeg elsker duftene ved julen: kanel, gran, etc.. Jeg elsker tiden til at nyde at pakker gaver ind, lave dem smukke, vælge et til-og-fra-kort, der passer til den, der skal have gaven. Jeg HADER overforbrug, dumme åndsvage plastik-gaver i hobetal fra Tiger til den ene gaveleg efter den anden, til den ene nisseven, efter den anden. Det skygger for, at jeg kan få øje på og mærke det, jeg virkelig elsker ved julen.

 

Hvad elsker du virkelig ved julen?

 

For mig at se er det vigtigste ikke så meget, HVAD du elsker, men at du får øje på det, mærker det og fylder dine december-dage og især juledagene med det – i stedet for at blive forvirret over alt det, du tror du skal. At lade alt det, du tror du skal, stjæle energien fra det, du rigtig gerne vil.

 

Jeg læste en passage i Pinkola Estes Kvinder som løber med ulve, hvor hun sammenligner kvinders måder at vælge i livet på med et ta-selv-bord. Vi kan have en tendens til pæn-pige-opdraget at vælge mellem det, der ER på bordet. Det smager jo udmærket!? Vi spiser videre. I stedet for at sige: ’nej, tak, det ser lækkert ud, men det er altså ikke helt det, jeg har lyst til’. I stedet for at give os selv lov til at mærke efter og sige nej, hvis det ikke er det vores hjerter synger efter. Så kan det godt være, at vi lige må lede lidt, inden vi finder det helt rigtige, men det gør vel heller ikke noget.

 

At rejse væk i julemåneden har givet mig mulighed for at få ”tjekket ta-selv-bordet af”, for at finde ud af, at der var rigtig meget, jeg gik og ”småspiste af” i julemåneden, som jeg egentlig ikke havde lyst til, som ikke nærede mig og samtidig også tid til at summe lidt over, hvad julen virkelig er for mig.

 

Med ønsket om at du virkelig må næres af det dit hjerte synger efter.

IMG_2378

 

Kærlig hilsen Mette

 

 

KALENDER: 

 

EN-TIL-EN- SESSIONER I TRILLIUM

Du kan læse mere om en-til-en-sessioner her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/en-til-en/

 

 PAUSERUM:

Der er ikke flere ledige datoer for Pauserum i år. Vi begynder igen til januar 2016. Læs mere og se datoer her:

 

Et lidt længere vinter-pauserum, d. 21. Januar, kl. 19.00-21.00. Til dette pauserum bliver der serveret kaffe/te og en lille snack. Pris: 200,- kr. Du kan læse mere om begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/491917164316957/

 

Du kan læse mere om Pauserum her: http://mettehyldgaard.dk/pauserum/

 

 

FORDYBELSESAFTNER:

Jeg har her i vinter lavet nogle fordybelsesaftner for kvinder. Vi er mødtes om emner, der knytter sig til kvindelivet og alle de spørgsmål, der dukker op i livet. Spørgsmål, som vi kan have en tendens til at tro, at vi er de eneste, der sidder med hver især. Men som det ofte viser sig, er disse spørgsmål temmelig universelle og uendelig nærende at stille til hinanden.

Aftnerne bliver til i en vekselvirkning mellem oplæg fra mig, refleksioner og meditationer. Vi drikker en kop rygende varm kaffe/te, vi trækker gudinde kort, lytter og deler perspektiver med hinanden.

 

Vi har nu en aften tilbage: Tirsdag d. 22. December, hvor der stadig er et par pladser tilbage.

Tidspunkt: 19.00-21.00

Sted: Trillium, Vesterbro 18 (bygningen Fremtiden, Trillium), 9000 Aalborg (i KST-husets lokale)

Pris pr gang: 200.- kr.

Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil 26133278

 

 

 

FORLØB OM CYKLUS: 

Har du lyst til at fordybe dig i din cyklus, har du nu muligheden for at deltage i et forløb over 4 gange, hvor vi dykker ned i den kvindelige menstruationscyklus og afdækker alles dens styrker.

 

Din cyklus er et form for feed-back-system, der måned for måned fortæller dig, om din almentilstand: hvordan du har det fysisk og psykisk. Du får modeller og skemaer, hvorefter du kan begynde at forstå dig selv og efterhånden bruge dette feedback-system til at planlægge og træffe gode beslutninger efter. Din cyklus er også den perfekte guide til at vokse som menneske.

 

Aftnerne bliver til i en vekselvirkning mellem inspirerende oplæg, refleksioner, blide yogaøvelser, refleksioner og meditationer.

Tid: tirsdage d. 19. januar, d. 9. februar, d. 1. marts og d. 22. marts, kl. 19.00-21.30.

Sted: Aalborg Yogastudio, Vesterbro 18, 2. sal (Bygningen Fremtiden), 9000 Aalborg

Hvis du tilmelder dig inden 1. januar er din pris: 1500,- kr. Herefter er prisen 2000,- kr. Prisen inkluderer udover undervisningen også mails mellem mødegangene. Te, kaffe og snack, når vi mødes. Som afslutning på forløbet modtager du gratis adgang til mit online-forløb Gør din cyklus til din styrke (har du allerede købt online-forløbet, kan dette beløb trækkes fra prisen på Forløb om cyklus).

Du kan her tjekke mit cyklusforløb ud og se min introvideo til forløbet:

http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/gor-din-cyklus-til-din-styrke/ 

 

FORDYBELSESDAG –AT TRÆDE IND I DET NYE ÅR:

Vi sætter fokus på året, der er gået, og det vi lige er trådt ind i. Vi arbejder med emner som mål, visioner, drømme, årsrytmer og overgange krydret med blide yogaøvelser og meditationer.

En god måde at blive klar til et nyt år på, er ved at se tilbage på det gamle. Hvad fungerede godt? Og hvad fungerede mindre godt? Hvad vil jeg gerne tage med mig ind i det nye år? Og hvad vil jeg efterlade i det gamle?

Dagen bliver til i en vekselvirkning mellem oplæg fra mig, tid til refleksioner og tid til at sætte ord på. Tilsat blide yogaøvelser, åndedrætsøvelser og meditationer.

Så vi arbejder både med tanken og med kroppen, og det er i dette samarbejde mellem krop og sind, at både de gode ideer og de gode beslutninger dukker op. Det er fra dette punkt, du for alvor mærker, hvad der er rigtig for dig.

Dagen afsluttes med en lille ceremoni, derfor vil jeg bede dig om at medbringe to ting (som du beholder, eller selv bestemmer, hvad du skal med bagefter), som repræsenterer noget, du gerne vil slippe fra det gamle år, og noget som du gerne vil have mere af i det nye.

Omkring middag holder vi en times pause, hvor der vil blive serveret en dejlig frokost, som du har god til at spise. Og hvis du har lyst, kan du også vælge at bruge noget af denne siesta på at hvile dig på måtten under et tæppe.

Pris: 675,- kr.

Prisen inkludere kaffe, te og en dejlig frokost.

Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil: 26133278

Find begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/623212631151033/

Tidspunkt: Søndag d. 17. Januar, kl. 11.00-16.00

Sted: Vi mødes i Aalborg Yogastudio, Vesterbro 18, 2. Sal (bygningen Fremtiden),

 

 

MØDREGRUPPE I GEJST – MED FOKUS PÅ NÆRVÆR, INSPIRATION, REFLEKSION OG GOD KAFFE

NYE DATOER FOR JANUAR: torsdag d. 7. Januar, 21. Januar, 4. Februar og 18. Februar, kl. 09.45-10.45.

DETTE HOLD ER FYLDT OP. DER KOMMER SNART DATOER FOR NYT HOLD MED OPSTART I SLUTNINGEN AF JANUAR.

Du kan læse mere om mødregruppen her: http://mettehyldgaard.dk/modregruppe-i-gejst/

 

 

PAUSERUM MED SYNGESKÅLE-MEDITATION

Fredag d. 12. februar har du mulighed for at deltage i et lidt anderledes Pauserum, hvor vi får besøg af Robert Skovmose Christensen, som tager sine syngeskåle med og akkompagnerer pauserummet med det, han kalder en ‘stilhedskoncert’ med lyde fra syngeskåle, gongs og klokker. Pauserum er et rum, hvor vi udforsker stilheden og langsomheden. Vi arbejder med åndedrættet, vi arbejder med forskellige former for meditationer og afspændingsøvelser, og vi arbejder med lette yogaøvelser.

 

Om syngeskålsmeditation og om Robert:

Til dette Pauserum fordyber vi os yderligere i en ‘stilhedskoncert’ med lydene af gongs, syngeskåle og klokker. Det er ikke som sådan at betragte som en koncert, men en mulig åbning ind til en indre ro, hvor du kan slippe stress og forstyrrende tanker, mærke dig selv og komme i kontakt med din indre kraft og potentialer. Du kan fordybe dig i meditation, men du kan også vælge bare at nyde roen og på din egen måde være i et nærvær med lydene fra de smuktklingende og healende instrumenter. Robert er uddannet Klangmassagebehandler v. Nordlys og er under uddannelse som Biodynamisk Kranio-Sakral Terapeut.

Du har også mulighed for at booke en klang-massage hos Robert dagen efter. Flere informationer følger.

Pris: 275,- kr.

Tid: fredag d. 12. Februar, kl. 16.00-18.00

Sted: Aalborg Yogastudio, Vesterbro 18 (bygningen Fremtiden), 2. Sal, 9000 Aalborg

Tilmelding til Pauserum: kontakt@mettehyldgaard.dk eller på mobilnr.: 26133278

Tilmelding til Klangmassage: posttilrobert@gmail.com eller på mobilnr.: 29923327

 

 

GIV DIG TID, MOR

Min e-bog Giv dig tid, mor bevæger sig lige så stille rundt til kvinder i hele landet, og jeg glæder mig i hjertet hver gang. Jeg håber så meget at høre fra jer, hvis I har kommentarer eller inspiration til mig.

 

Læs mere om min e-bog her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/

 

 

GØR DIN CYKLUS TIL DIN STYRKE, ONLINEFORLØB

Ved hjælp af dette online-forløb kan du gå på opdagelse i din menstruationscyklus og blive meget klogere på de energier, der er til stede. Du kan lære at udnytte disse energier og opdage, hvor dan naturlige cyklus er din vildeste gps.

Se mere her:http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/gor-din-cyklus-til-din-styrke/Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *