Jeg døde en lille smule i forrige uge – om indre vinter.

IMG_4848

………Jeg tænder lys for Beirut, for Paris og for alle de mennesker, der er berørt af krig og terror og for alle de mennesker, der tror, at mørke kan bekæmpes med mørke – disse mennesker tænder jeg også lys for, så de bedre kan se………

 

 

Jeg ved ikke, om du lægger mærke til, at du hver eneste mandag – undtagen når jeg holder ferie – modtager mit nyhedsbrev. Men sidste mandag kom der ikke et. Jeg var slukket, havde dej i hovedet, bly i arme og ben, jeg blev trukket mod jorden. Jeg havde min menstruation – eller sagt med andre ord, jeg var i indre vinter. De af jer, der har fulgt mig for en tid ved, at jeg er en cyklusnørd, at jeg går op i menstruationscyklus med stor passion, og at jeg elsker at gå på opdagelse i de forskellige energier, der er tilstede i løbet af cyklus. Ligesom vi har årstideren i naturen i løbet af et år, har vi som kvinder også de indre årstider i os i løbet af en måned. Indre forår er tiden fra blødning og frem til ægløsning. Indre sommer er ægløsning, indre efterår er tiden fra ægløsning og frem til menstruation, og indre vinter er menstruationsperioden.

 

Og det var altså her jeg døde lidt.

 

Det er nemlig som en lille død lige op til menstruationen, det kan blive mørkt indeni, kræfterne kan svinde eller nærmest helt forsvinde, og det er svære at tænke klare og rationelle tanker (ja, det er ikke noget, jeg bare finder på. Du kan i denne artikel fra Videnskab.dk: http://videnskab.dk/blog/menstruation-pavirker-kvindens-hjerne læse om en undersøgelse, hvor kvindehjerner er blevet scannet i forbindelse med menstruation, hvor forsøget viser, at der er forskel på en kvindens hjerne under og efter menstruation).

 

IMG_4764

 

Denne gang lod jeg mig gå med, jeg slap det hele og lå på min yogamåtte på gulvet i timer, lavede så lidt som overhovedet muligt den første dag. De næste dage, lavede jeg lidt mere. Jeg var på besøg hos min søster og hendes familie. Men det lykkedes mig faktisk at bevare den tunge, bløde energi, mens vi var der. Vi købte mad udefra og hyggende med ungerne i sofaen, lavede ting med hænderne, noget jeg også har utrolig stor lyst til, når jeg bløder- at lave noget med hænderne og ikke med hovedet.

 

IMG_4767

 

Mange af os her lært, at det er farligt at slippe og at tabe energi – hvis jeg giver slip, så dør jeg rigtigt!! Så får jeg aldrig energi igen. Men min erfaring er, at det er lige omvendt. Vi er så dødsforskrækkede i vores kultur, at vi tror, at en pause, et tab af kræfter og energi er lig med død, slut, færdig. Vi har i så ringe grad en forståelse af den cykliske struktur, der netop viser os det modsatte. Vinter er en form for død, men det er i lige så høj grad hvile, opbygning af kræfter, til at leve igen. For at vi for alvor kan samle kræfter – sådan rigtig kræfter i rå, seje mængder, så må vi gøre som naturen. Holde vinter! Naturen er helt ok med at holde vinter, det kan vi også rolig være. Det er jo ikke sådan, at naturen er doven, og så ikke vågner og vækster til foråret, det gør den i rigelige og overflodsagtige mængder. Og det gør den netop, fordi det er indbygget i den, at den må hvile, at den må dø en lille smule indimellem – smide det, der ikke længere er brug for, for igen af kunne stå stærk.

 

Det er helt trygt og meget anbefalelsesværdig at gå i indre vinter. 

 

Jeg får lige lyst til at tippe jer om det sted, hvor vi købte take-away. Det kan på alle måder anbefales, hvis du er i Århus. Vi har hos min skønne kusine Mette Hyldgaard Pedersen(ja, vi hedder næsten det samme ;O)), som sammen med to andre piger har det veganske take-away og spiseted Mikuna. Du kan læse mere om Mikuna her: http://www.mikuna.dk

 

IMG_3822

I næste uge, mandag d. 23. november, holder jeg mit foredrag Giv dig tid, mor i København (se de praktiske detaljer i min kalender). Jeg har lejet mig ind hos Trine i Shantiroom, der er en skøn stemning i rummet, og jeg glæder mig til at samle kvinder der, sætte vand over til kaffe/te og sætte moderskabet i centrum. Bor du i København eller i nærheden vil det være skønt, hvis du kiggede forbi. Foredraget er for kvinder i alle aldre, der interesserer sig for moderskabet. Du finder plakaten nederst under KALENDER.

 

Med ønsker om at du må tænde masser af lys

 

Kærlig hilsen Mette

 

 

KALENDER: 

EN-TIL-EN- SESSIONER: 

Fra 1. november har jeg lejet en skønt lokale i Trillium (i Aalborg), og jeg tilbyder derfor en-til-en-sessioner fast hver tirsdag. DER ER LEDIGE TIDER PÅ TIRSDAG d. 17. NOVEMBER

 

Du kan læse mere om en-til-en-sessioner her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/en-til-en/

 

 

 PAUSERUM: se datoer her: Pauserum, efterårvinter2015

 

FORDYBELSESAFTNER:

Tirsdage d. 8. December (to pladser tilbage) og d. 22. December (tre pladser tilbage)

Du kan vælge at tilmelde dig blot en af aftnerne eller dem begge to. Emnerne for aftnerne bliver til med udgangspunkt i de kvinder, der er i rummet.

Tidspunkt: 19.00-21.00

Sted: Trillium, Vesterbro 18 (bygningen Fremtiden), 9000 Aalborg (i KST-husets lokale)

Pris pr gang: 200.- kr.

Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil 26133278

Du kan se begivenheden på Facebook her: https://www.facebook.com/events/1659629150973265/ 

 

 JULE-PAUSERUM

Torsdag d. 10. december laver jeg et lidt længere Pauserum, hvor vi tænder levende lys og jeg sætter vand over til en kop varm kaffe/te.

Aftenen bliver til – mere eller mindre – som den plejer i en vekselvirkning mellem blide yogaøvelser, åndedrætsøvelser og meditationer. Til dette Pauserum skal du medbringe dit eget lys + stage, da vi til slut vil lave en meditation, hvor du skal fokusere på netop lyset. Til dette Pauserum er der også indlagt en pause, hvor vi drikker te, kaffe, får en lille snack og ønsker hinanden glædelig jul.

Pris: 200,- kr. Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil 26133278

Find begivenheden her på facebook:  https://www.facebook.com/events/562049423946997/

 

UDSOLGT

 

 

 

FORDYBELSESDAG -BLIV KLAR TIL DET NYE ÅR:

Vi sætter fokus på året, der er gået, og det der nu står for døren. Vi arbejder med emner som mål, visioner, drømme, årsrytmer og overgange krydret med blide yogaøvelser og meditationer.

En god måde at blive klar til et nyt år på, er ved at se tilbage på det gamle. Hvad fungerede godt? Og hvad fungerede mindre godt? Hvad vil jeg gerne tage med mig ind i det nye år? Og hvad vil jeg efterlade i det gamle?

Dagen bliver til i en vekselvirkning mellem oplæg fra mig, tid til refleksioner og tid til at sætte ord på. Tilsat blide yogaøvelser, åndedrætsøvelser og meditationer.

Så vi arbejder både med tanken og med kroppen, og det er i dette samarbejde mellem krop og sind, at både de gode ideer og de gode beslutninger dukker op. Det er fra dette punkt, du for alvor mærker, hvad der er rigtig for dig.

Dagen afsluttes med en lille ceremoni, derfor vil jeg bede dig om at medbringe to ting (som du beholder, eller selv bestemmer, hvad du skal med bagefter), som repræsenterer noget, du gerne vil slippe fra det gamle år, og noget som du gerne vil have mere af i det nye.

Omkring middag holder vi en times pause, hvor der vil blive serveret en dejlig frokost, som du har god til at spise. Og hvis du har lyst, kan du også vælge at bruge noget af denne siesta på at hvile dig på uldmåtten under et tæppe.

Pris: 600,- kr. for dig, der tilmelder dig inden 1. December. Herefter er prisen 750,- kr.

Prisen inkludere kaffe, te og en dejlig frokost.

Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil: 26133278

Find begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1712302132330944/

TO PLADSER TILBAGE

 

 

FOREDRAG GIV DIG TID, MOR

Giv dig tid, mor foredrag om moderskabet, mandag d. 23. november, kl. 19.30, Shantiroom, Lavendelstræde 5-7, baghuset, 3. Sal, 1462 København K. (i gården over ”Det lille teater). Pris: 175,- kr. Prisen inkluderer kaffe/te og snack.

Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.com eller 26133278. TAG DIN MOR, DIN DATTER, DIN SØSTER, DIN VENINDE, ELLER EN ANDEN KÆR KVINDE I DIT LIV MED OG KOM MED TIL HALV PRIS. Du kan læse mere her: Plakat

 

MØDREGRUPPE I GEJST – MED FOKUS PÅ NÆRVÆR, INSPIRATION, REFLEKSION OG GOD KAFFE

 

Mødregruppe som forløb begynder igen til januar. Du kan læse mere om mødregruppen her: http://mettehyldgaard.dk/modregruppe-i-gejst/

 

Inden da har du mulighed for at deltage i Jule-mødregruppe i Gejst. Denne gang foregår det lidt anderledes. Vi er i cafeen hele tiden, hvor jeg holder mit foredrag Giv dig tid, mor, og hvor Sofie serverer kaffe, te og boller til. Denne dag er både for dem, der har deltaget før, men også for nye mødre. Det er også for dig, der blot har lyst til at høre foredraget.

Torsdag d. 10. december, kl. 9.00-11.00, Butik Gejst, Fyensgade 18, Aalborg. Pris 150,- kr. prisen inkluderer kaffe/te, boller og foredrag. Tilmelding til kontakt@mettehyldgaard.dk eller 26133278

Se begivenheden på Facebook her:  https://www.facebook.com/events/1559303861026318/ 

 

WORKSHOP FOR MOR OG TEENAGE-DATTER: RØDT ER DET NYE SORT

Mandag d. 23. November, kl. 16.00-18.00 holder jeg en workshop om overgangen fra at være en lille pige til at bevæge sig ind i livet som ung kvinde. Pris: 500,- kr. (for mor og datter). Prisen inkluderer ud over workshoppen kaffe/te, frugt og en minimanual, som tilsendes deltagerne efter forløbet.

Sted: Shantiroom, Lavendelstræde 5-7, baghuset, 3. Sal, 1462 København K. (i gården over ”Det lille teater).

 

Find brochuren her: Rødt er det nye sort

 

 

GIV DIG TID, MOR

Min e-bog Giv dig tid, mor bevæger sig lige så stille rundt til kvinder i hele landet, og jeg glæder mig i hjertet hver gang. Jeg håber så meget at høre fra jer, hvis I har kommentarer eller inspiration til mig.

 

Læs mere om min e-bog her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/

 

 

GØR DIN CYKLUS TIL DIN STYRKE, ONLINEFORLØB

Ved hjælp af dette online-forløb kan du gå på opdagelse i din menstruationscyklus og blive meget klogere på de energier, der er til stede. Du kan lære at udnytte disse energier og opdage, hvor dan naturlige cyklus er din vildeste gps.

Se mere her:http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/gor-din-cyklus-til-din-styrke/

 

 

 

FORLØB OM CYKLUS: 

Har du lyst til at fordybe dig i din cyklus, har du nu muligheden for at deltage i et forløb over 4 gange, hvor vi dykker ned i den kvindelige menstruationscyklus og afdækker alles dens styrker.

Tid: mandage d. 18. januar, d. 8. februar, d. 29. februar og d. 21. marts, kl. 19.00-21.30.

Sted: Aalborg Yogastudio, Vesterbro 18, 2. sal (Bygningen Fremtiden), 9000 Aalborg

Hvis du tilmelder dig inden 1. januar er din pris: 2000,- kr. Herefter er prisen 2500,- kr. Prisen inkluderer udover undervisningen også mails mellem mødegangene. Te, kaffe og snack, når vi mødes. Som afslutning på forløbet modtager du gratis adgang til mit online-forløb Gør din cyklus til din styrke (har du allerede købt online-forløbet, kan dette beløb trækkes fra prisen på Forløb om cyklus).

Brochure er under udarbejdelse.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *