Lige lidt mere om cyklus ;O)

IMG_4394

(Min kalender finder du nederst i mit nyhedsbrev)

 

I denne uge har jeg haft udekontor de fleste dage, jeg har virkelig nydt sensommersolen, der er noget særlig over denne tid, det er som om naturen står helt stille, inden den om lidt falder sammen. Det er som om, jeg fik foræret et lille rum med stilhed og varme. Sommerfugle, guldsmede, græshopper og små edderkopper har sværmet omkring mig og kravlet på mig på min udekontor, mens jeg har siddet og skrevet, forberedt til min skønne  Mødregruppe i Gejst og svaret på mails.

 

Mens jeg var på yogaferie i slutningen af august, kom jeg gang med en god vane, som jeg længe har haft lyst til. Det handler i alt sin enkelthed om at gå ud, som det første, når jeg vågnede om morgenen og også som det sidste, jeg gjorde, inden jeg gik i seng. Dette lille ritual har jeg taget med mig hjem, og også selv om det her til morgen regnede, da jeg stod op, var det faktisk helt dejligt at gå udenfor. Dette lille ritual er med til at skabe en dejlig rytme på mit døgn, og det er med til at forbinde mig til naturens rytme. En rytme, som ligger dybt i os.

 

Og det bringer mig over i det emne, jeg på Facebook lovede at komme ind på i denne uges nyhedsbrev – nemlig den kvindelige menstruationscyklus, som også er en naturlig rytme, der bor i alle kvinder. Hvis du har en naturlig cyklus, så har du den vildeste gps, der fortæller dig alt om din krops, dit sinds og din sjæls tilstand. Hvis din cyklus afviger fra det, den plejer, eller hvis du har voldsomme smerter og gener i forbindelse med ægløsning eller menstruation, så ved du, at du har en eller anden form for ubalance enten fysisk eller psykisk.

 

Alle kvinders cyklus er forskellige, nogle har en cyklus, hvor de nærmest på klokkeslæt ved, hvornår de får deres menstruation, andre har en cyklus, hvor antallet af dage imellem kan svinge, nogle har en kort cyklus, andre en lang. Det vigtigste er at kende sine egne rytmer og vide, hvornår det er, som det plejer, og hvornår rytmen afviger.

 

Jeg vil introducere dig for denne model, som jeg har delt i mit nyhedsbrev tidligere, som er en visualisering af den kvindelige menstruations-cyklus:

 

Mette_endelig_2

 

På modellen sammenlignes en cyklus med de årstider, vi gennemløber på et år. Altså de energier og opgaver, der ligger i naturen på de forskellige årstider, er også de samme energier og opgaver, der findes i løbet af en menstruationscyklus.

 

Det kræver måske en lidt nærmere forklaring ;O) På modellen kan du se de fire årstider, hvor sommeren (markeret i form af solen) er placeret sammen med den fase i cyklussen, hvor du har ægløsning. Lige overfor er vinter (markeret i form af træet, der hviler), som er placeret sammen med den fase i cyklus, hvor du har menstruation. Tiden efter menstruation frem til ægløsning er foråret, og tiden efter ægløsning og frem til menstruation er efteråret. For at kunne skelne mellem årstiderne i naturen og årstiderne i cyklus, kalder jeg sidstnævnte for henholdsvis indre vinter, indre sommer osv.. På forårs-sommersiden står der: Inspirations-fasen og på efterårs-vintersiden står der: refleksionsfasen. Som skrevet lægger netop de forskellige årstider op til forskellige opgaver både årstiderne i naturen, men faktisk også de indre årstider. Forår- og sommerenergien lægger op til udadvendte aktiviteter og masser af nye inspirationer og ideer, der blomster. Efterår- og vinterenergien lægger op til mere indadvendte aktiviteter og til at reflektere over, hvad der fungerer og ikke fungerer i livet.

 

Mange kvinder har accepteret, at de har gener – endda store gener – i forbindelse men deres menstruation. Vi hjælper måske endda hinanden med at blive enige om, at ”sådan er det jo”. Men sådan behøver det ikke at være. MEN rent faktisk er det slet ikke meningen, at vi som kvinder skal have smerter i forbindelse med vores menstruation!!

 

Både kvinder og mænd har brug for både action og pause i livet. Vi har brug for udadvendthed og aktivitet overfor indadvendthed og hvile. Kvinder er blot så heldige, at vi har indbygget et blueprint-system i kroppen, hvor vi hver måned bliver taget med rundt i disse energier. Kroppen inviterer helt naturlig til at geare ned og tage en pause omkring menstruation – den indre vinter. Vender vi os mod naturen og det jo netop også det samme vi ser der. Naturen hviler for igen til foråret at have saft og kraft til at blomstre. Det samme har vi faktisk brug for – og alle sammen – både mænd og kvinder. Vi ser jo nærmest en epedemi af udbrædthed og stress omkring os, fordi vi tror, det skal være sommer hele tiden.

 

Det er min påstand, at stort set alle gener i forbindelse med menstruation, kan stoppes eller reduceres markant, hvis vi følger vores indre blut-print.

 

Du kan forbyde dig meget mere i din cyklus ved hjælp af mit online-forløb Gør din cyklus til din styrke. Du kan stadig få det til under halv pris: 399,- kr. Ligeledes er introvideoen tilgængelig gratis. Du kan se mere her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/gor-din-cyklus-til-din-styrke/ 

Jeg ønsker dig en vidunderlig uge med dyb kontakt til naturens og dine egen rytmer

 

Kærlig hilsen Mette

 

 

Kalender:

 

PAUSERUM

 

Der er Pauserum hver torsdag fra kl. 19.00-20.15.

 

NYE PAUSERUM BEGYNDER PÅ TORSDAG. DU HAR MULIGHED FOR AT PLUKKE UD, OG MELDE DIG PÅ DEM, DER PASSER DIG.

 

Læs mere her: Pauserum, sensommer 2015

 

GIV DIG TID, MOR

Min e-bog Giv dig tid, mor bevæger sig lige så stille rundt til kvinder i hele landet, og jeg glæder mig i hjertet hver gang. Jeg håber så meget at høre fra jer, hvis I har kommentarer eller inspiration til mig.

IMG_4362

(Billeddet er fra kapitlet Den første tid som mor, hvor jeg skriver om, hvordan en nybagt mor også har brug for en mor)

Læs mere om min e-bog her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/

 

 

NY NORDISK KVINDECIRKEL. VI BEGYNDER I AFTEN, DU KAN LIGE NÅ DET, DER ER EN PLADS TILBAGE

I aften dannes cirklen – en netværkscirkel for kvinder, hvor vi mødes over sensommer, efterår, vinter, forår og sommer igen. Hvor vi går gennem årstiderne sammen og går på opdagelsen i den nordiske kvindes hverdagsliv. Hvad er vilkårene for den nordiske kvinde i den tid, vi lever i? Hvad kan vi lide ved dette liv? Og hvad vil vi gerne forandre? Hvordan kan vi hjælpe hinanden med at skabe disse forandringer? Hvordan kan vi skabe mere glæde og nydelse i livet? Hvordan kan vi bruge årstidens rytme, men også den cykliske rytme til at vækste og træffe gode beslutninger?

 

I Ny Nordisk Kvindecirkel arbejder vi i en vekselvirkning mellem blide yogaøvelser, meditationer, inspirerende oplæg, refleksioner og dialoger. Vi har fokus på det ganske særlige ved at være kvinde, og på hvordan vi ved at lytte til vores krop og vores essens kan skabe positive forandringer i livet.

 

Mellem mødegangene danner vi makkerskaber i cirklen, som føles ad en måned af gangen. Der bliver skabt rammer for dette makkerskab, men det er op til de enkelte deltagere at udfylde disse rammer. Ideen med makkerskabet er, at de emner, vi har arbejdet med kan udfolde sig yderligere i disse makkerskaber.

 

Læs her, hvad en af tidligere deltager har skrevet til mig, om at deltage i min cirkel:

Jeg har virkelig nydt at deltage i kvindecirklen. Det er fedt at man kan vælge at læse de tekster, der sendes rundt på forhånd, tage noter og læse videre på den viden som Mette formidler. Eller man kan vælge blot at møde op og tage imod og opleve og lære det, man lærer i nuet. Uanset hvordan man deltager er der mulighed for en dyb og vigtig oplevelse.

Som fuldkommen nybagt mor har cirklen fungeret som et perfekt frirum for mig. Den ene gang om måneden, der har været reserveret til mig selv, min krop og mine tanker – i et både større og dybere perspektiv end livet med et spædbarn og søvnmangel ellers tillader én. Det gode ved Mettes cirkler er, at uanset om man er en person, der forstår tingene gennem hovedet eller gennem kroppen, så bliver ramt i hjertet under alle omstændigheder.

Jeg kan varmt alle anbefale kvinder i alle aldre at tage plads i cirklen. Kvinder har glemt hvor meget visdom og styrke de har at give til hinanden. Det er Mette med til at genoplive og det rummer et enormt potentiale, som jeg under alle kvinder at stifte bekendtskab med.

 

Du kan downloade en brochure herNy Nordisk Kvindecirkel

 

 

 

MØDREGRUPPE MED FOKUS PÅ NÆRVÆR, INSPIRATION, REFLEKSION OG GOD KAFFE

Vi er lige gået i gang. Men der er opstart med en ny omgang mødregruppe igen til oktober.

Du kan læse mere om mødregruppen her: Mødregruppe hos Sofie og Mette

 

 

FOREDRAG GIV DIG TID, MOR, NYE DATOER AALBORG OG KØBENHAVN 

Onsdag d. 23. September, kl. 19.30, BUTIK GEJST, Fyensgade 18, Aalborg . Pris: 150,- kr. Prisen inkluderer kaffe/te snack.

Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.com eller 26133278

Du kan downloade plakat her: Plakat

 

Mandag d. 23. november, kl. 19.30, Shantiroom, Lavendelstræde 5-7, baghuset, 3. Sal, 1462 København K. (i gården over ”Det lille teater). Pris: 175,- kr. Prisen inkluderer kaffe/te og snack.

Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.com eller 26133278

 

 

FØDSELSFORBEREDELSE:

Nye datoer for det næste fødselsforberedelseshold, som jeg laver med jordemoder Tina Daasbjerg. Læs mere her: plakat

 

WORKSHOP FOR MØDRE OG TEENAGEDØTRE 

Mandag d. 23. November, kl. 16.00-18.00 holder jeg en lille mini-workshop om overgangen fra at være en lille pige til at bevæge sig ind i livet som ung kvinde. Pris: 500,- kr. (for mor og datter). Prisen inkluderer, ud over workshoppen, kaffe/te, frugt og en minimanual, som tilsendes efter forløbet.

Sted: Shantiroom, Lavendelstræde 5-7, baghuset, 3. Sal, 1462 København K. (i gården over ”Det lille teater).

Workshoppen er for både mor og datter, og bliver til i en vekselvirkning mellem oplæg fra mig, refleksionsøvelser og blide yogaøvelser. Jeg vil komme ind på, hvordan den kvindelige menstruationscyklus ser ud, og hvordan vi ved at kende til energierne i hele cyklus, kan udnytte disse. Som surferen, der skal lære at læse bølgerne, så hun bruger sin energi mest hensigtsmæssigt. Jeg vil komme ind på, hvordan du kan bruge og forstå din cyklus, som din gps. Ligeledes vil jeg komme ind på, hvordan du kan afhjælpe og måske helt slippe evt. gener i forbindelse med din menstruation. Efter workshoppen vil du få tilsendt en lille manual med essenser og modeller fra dagen.

 BROCHURE KOMMER LIGE OM LIDT

 

 

 

 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *