Smukke juni – nye døre åbnes

Smukke juni – nye døre åbnes

Så er vi landet i juni, de lyse sommernætters tid, og der er også så meget andet, der er landet her. Vi har haft mange bolde i luften. Vi satte i begyndelsen af året vores hjem gennem 17 år til salg, vores lejlighed midt i byen, og vi købte et hus ved bakkerne i Rold skov. Vi gjorde noget, som jeg nok har lært qua min barndom i det vestjyske, man aldrig gør. Køber før vi har solgt. Men det gjorde vi. Og det føltes ret fedt at gå efter det, vi rigtig gerne ville have og have tillid til, at alt andet så ville ordne sig. Det blev til en fin øvelse i tillid. I tillid til at tingene faktisk falder i hak?! For lejligheden blev ikke solgt lige med det samme. Der skulle faktisk gå så langt som til, at den blev solgt nogenlunde den samme dag, som vi skulle overtage huset?! Men timingen viste sig at være perfekt, som om det undervejs på ingen måde føltes sådan. Vi har haft ro til at flytte, til at tømme lejligheden og tage de pauser, vi har haft brug for undervejs. Være til stede i processen. Det er lidt vildt at tage afsked med et hjem, vi har haft gennem 17 år, der hvor pigerne er vokset op, ja, der hvor den yngste er født på kontoret, det hjem, hvor vi havde små børn og etablerede vores familie. Det har for mig været et kæmpe privilegium, at jeg har kunne været til stede i processen. Nu er vi så landet herude ved bakkerne, og det er ret skønt med alt den natur lige uden for døren. På billedet kan du se en guldsmed, der på en af mine gåture satte sig på min skulder, jeg tolkede det som et: VELKOMMEN

 

Jeg oplever, at stadig flere medier udgiver artikler om menstruation – både danske og engelske/amerikanske. Jeg linker til en af dem her, som jeg faldt over fornylig. Jeg kan godt lide den vinkel den bringer, fordi jeg har oplevet, at der kan være en tendens til, at vi som kvinder enten slet ikke forholder os til, at vi har en cyklus, eller også kan vi få den tanke, at vi skal dyrke det på en bestemt måde – en sådan lidt urtet og friblødende måde måske?!

Du finder artiklen her: https://www.theguardian.com/society/2019/may/29/im-such-a-big-fan-of-the-menstrual-cycle-the-women-asking-whether-its-possible-to-have-a-better-period?fbclid=IwAR0Sz8zrx3BbJXn9xu77xtYk69bo5j0EQk6bED9DSmSCY59GCacCAuVOQBw

Artiklen giver mange forskellige perspektiver på, hvordan vi kan betragte vores menstruationscyklus, men en rød tråd i artiklen, og den måde jeg også arbejder med cyklus på, er et ønske om, at kvinder skal kende deres cyklus. Netop ikke, at vi skal noget bestemt med den, men blot lære den at kende. Og hvad vil det så overhovedet sige?! For hvordan kan vi som kvinder kende vores cyklus, når vi i begrænset omfang har mulighed for at opnå dette kendskab. Og hvordan kan vi så træffe en oplyst beslutning om, hvordan vi forholder os til vores menstruationscyklus?

For mig at se handler det om, at vi skal rykke ved forestillingen om, hvad en menstruationscyklus er?! Der er knyttet så mange fordomme både til blodet, men også til, hvordan vi såkaldt ideelt set skal fungere som mennesker, og alle de op- og nedture både følelsesmæssigt og energimæssigt en cyklus kan byde på, kan hurtig dømmes som forkerte. Men hvad nu hvis vi stopper med at have alle disse forestillinger, fordomme, overbevisning og sætter den kvindelige menstruationscyklus fri. Ikke fri på en bestemt måde, men lade den være det, den er. At vi oplever menstruationen, blodet, cyklussen, som vi nu engang oplever det hver især. At gå på opdagelse i de forskellige sensationer og derfra træffe en beslutning om, hvordan vi hver især lever med den kvindelige menstruationscyklus.

Har du lyst til at gå på opdagelse i din cyklus er mit Cyklus-kit et godt sted at starte. Du finder det her: http://mettehyldgaard.dk/produkt/cyklus-kit-goer-din-cyklus-til-din-styrke/

Ny Nordisk Kvindecirkel2019-2020 er lige så stille ved at forme sig, og det sted jeg står lige nu – her i juni – er her, hvor jeg lige som lidt skal tage afsked med den nuværende cirkel, samtidig med, at jeg lige så stille er ved at forholde mig til den nye. Juni minder mig om dette, om denne magiske blanding af at lukke døre og at åbne nye: afskeder og begyndelser. Der er stadig 3 pladser tilbage i cirklen, måske en af dem skal være din?

Jeg ønsker dig den dejligste juni

Kærligst Mette

 

KALENDER


NY NORDISK KVINDECIRKEL  2019-2020 (3 pladser tilbage) 

Du finder flere informationer om den kommende cirkel her: http://mettehyldgaard.dk/workshops-forlob/

Du finder begivenheden på Facebook her: https://www.facebook.com/events/374269943373027/

 

 VINTER-RETRÆTE VED ØRSLEV KLOSTER 2020 (3 pladser tilbage) 

Fredag d. 17. Januar, kl. 16.00 til søndag d. 19. Januar, kl. 16.00. Du kan læse mere her: http://mettehyldgaard.dk/roedt-er-det-nye-sort/

Du finder begivenheden på Facebook her: https://www.facebook.com/events/301454683905966/

Der er stadig en enkelt plads tilbage på selve klostret. I Portnerboligen er der et par dobbeltværelser og et enkeltværelse tilbage.

 

DU FINDER MIN SHOP HER: http://mettehyldgaard.dk/shop/

 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *