Februar og vinterens knude

Februar og vinterens knude

(Ørslev Kloster, januar 2019)

 

Det sner her hos mig i dag, det drysser lige så stille, her hvor vi er landet i februar. Jeg havde en ret skønt retræte ved Ørslev Kloster i januar. Jeg havde mine to piger med som mine hjælpere, og det var en fin oplevelse. En noget anden oplevelse også. Jeg er dog ret vild med den følelse af, hvordan de bare flyder ind og bliver en del af det, der foregår. At de møder kvinder i forskellige aldre, med forskellige erfaringer, som har lyst til at tale med dem og udveksle. Der er et rundt bord, som vi spiser omkring på retræten, og der er efterhånden blevet udvekslet mange livshistorier og erfaringer deromkring. Dog takker de meget bestemt nej til at deltage i undervisningen, fordi min stemme er irriterende ;O)

Min næste retræte bliver til januar 2020 (du finder flere informationer i min kalender nederst). Det sidste inden Ørslev Kloster går i gang med et større renoveringsprojekt.

 

Jeg vil også lige tippe dig om, at Robert Skovmose Christensen kommer i SKØNT til marts og laver en meditations-koncert med syngeskåle og gongbad. Det bliver onsdag d. 20. Marts, kl. 19.00-21.00. Du finder flere informationer i min kalender nederest.

 

Det er stadig temmelig meget vinter. Det var kyndelmisse i lørdags, ”Kjørmes Knud” eller oversat til nudansk ”vinterens knude”. I den mere kristne tradition, kan vi tale om, at kyndelmisse kommer fra latin og kan oversættes til lysmesse. Uanset hvilken tradition, vi kunne have smag for, så kan jeg godt lide at lytte ind i de forskellige energier, der er til stede i løbet af året. Hvad er det egentlig, det betyder for os, der bor her på den nordlige halvkugle, at vi bevæger os igennem disse årstider? Og hvad er det egentlig, de forskellige energier indbyder til. Jeg tænker, at der er som surferen, der kan læse sine bølger og bruge dem allermest optimalt. At vi også som mennesker kan lade os inspirere af årstidernes rytmer og surfe på de eneriger, som de forskellige årstider liner op for os. Vi lever dog i en kultur, hvor vi leger sommer hele året. Hvor vi primært dyrker de kvaliteter, der ligger i sommerenergien. Det skaber på den lange bane en ubalance, fordi vi glemmer vinteren. Vi glemmer dvalen, pausen, hvilen og suser af sted i action-gear hele året. Lige nu kan jeg tydelig mærke, at lyset kommer igen. At solen har varme. Men det er stadig rigtig meget vinter. Vinterens knude. Og det er stadig tid for mere hvile og langsomhed.

 

Da jeg blev optaget af cyklus som struktur, opdagede jeg, at jeg havde to gear: et action-gear og et pause-gear (jeg troede kun, jeg havde et action-gear), og jeg blev klar over, hvor træt jeg var. Jeg manglede ro og hvile for mange år, og jeg brugte virkelig år på at være træt og hvile meget. Jeg følte mig tider forkert, fordi jeg var så træt, fordi jeg hele tiden havde brug for en lur og så lige en pause. Men min krop havde virkelig brug for restitution. Jeg havde brug for at genvinde en naturlig balance mellem mit action-gear og mit-pause-gear, og det måtte jeg bruge lang tid på at øve mig i. For hvad er en god balance? Hvordan hviler jeg, så jeg faktisk er udhvilet? Hvordan sørger jeg for, når jeg er i action-gear, at jeg har en god og stærk energi, jeg rent faktisk kan handle på? Og hvordan er balancen lige netop for mig? Det er nemlig min oplevelse, at det er ret forskelligt fra person til person, men også at det kan være forskelligt i forskellige perioder i vores liv, hvad vi har brug for, og hvor vi finder balancen.

 

Kærligst Mette

 

 

MIN KALENDER: 

VINTER-PAUSERUM (en plads tilbage)

Tirsdag d. 26. Februar, kl. 19.00-20.15

Tilmelding og flere informationer her: http://mettehyldgaard.dk/produkt/vinter-pauserum/

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/848330465545168/

Rummet vil være klar, så du kan lægge dig på måtten 15 min før, og du har også mulighed for at blive liggende 15 min efter, hvis du har brug for at blive i den afsluttende meditation lidt længere. Der er te på kanden, så du også kan bruge tiden både før og efter til at nyde en kop te.

 

 

CYKLUS-WORKSHOP (en plads tilbage) 

Søndag d. 10. Februar, kl. 10.00-16.00

Tilmelding og flere informationer her: http://mettehyldgaard.dk/produkt/cyklusworkshop-goer-din-cyklus-til-din-styrke/

Du finder begivenheden på Facebook her: https://www.facebook.com/events/857180024487530/

 

MEDITATIONS-KONCERT med syngeskåle og gongbad

Onsdag d. 20. marts, kl. 19.00-21.00. Tilmelding og flere informationer finder du her: http://mettehyldgaard.dk/produkt/meditations-koncert/

 

 

VINTER-RETRÆTE VED ØRSLEV KLOSTER 2020

Fredag d. 17. Januar, kl. 16.00 til søndag d. 19. Januar, kl. 16.00. Du kan læse mere her: http://mettehyldgaard.dk/roedt-er-det-nye-sort/Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *