SKØNT…og lidt om spænding

SKØNT…og lidt om spænding

Så er vi nået til september, og den er indtil nu sprød og skøn, her hvor jeg opholder mig. Jeg elsker farverne og alt det frugt og grønt, som naturen er så generøs med lige nu. Som du kan se på mit træ, er de første farvede blade dukket op.

 

Jeg har lige været ved toget med min yngste datter i dag, hun er på lejrtur med skolen i denne uge. Jeg bliver altid lidt rørt, når jeg sender mine piger af sted, og det ved de godt, at jeg kan blive. Jeg har sagt til dem, at det skal de ikke tage sig af, det er bare fordi jeg elsker dem så uendelig højt, fordi jeg kommer til at savne dem, men også fordi jeg synes, det er så spændende og skønt for dem at komme ud på eventyr. At det også er skønt for mig at have Mette-tid. Tårerne indeholder nemlig det hele: kærligheden, glæden, savnet – og det er helt ok. Jeg elsker nemlig mine piger med hver en celle, hver en fiber af min krop. Jeg er total ”wired” til at tage vare på dem, nurse dem og være der for dem. Og så er det da ikke så mærkeligt, at jeg kan mærke følelser i min krop, når jeg sender dem ud i verdenen.

 

Det er en livslang proces som mor – tænker jeg –  at være i denne relation og at finde ud af, hvad netop tiden her og nu har af gaver og opgaver.

 

På torsdag tager jeg til Ørslev Kloster med en gruppe skønne kvinder, jeg glæder mig som altid til at lande på stedet, finde mig til rette og skabe rum for ro og nærvær. Temaet for dette sensommer-retreat er ”Egenomsorg om nydelse”, og jeg har været i en udforskningsproces i de sidste måneder, hvor jeg har arbejdet med spænding over for afspænding: Hvor er jeg spændt i kroppen? Hvorfor? Og hvor afspændt kan jeg egentlig blive? Hvad betyder det for min krop og min tilstand, når jeg oplever spændinger? Og hvad betyder det, når jeg evner at afspænde? Hvor godt kan det egentlig føles i min krop?

 

Det kan blive til en så indgroet vane for os at spænde op forskellige steder: i øjnene, i kæberne, i skuldrene, i åndedrættet – ja, også i sindet – at det bliver til en normaltilstand for os. På retreatet vil vi netop gå på opdagelse i alt dette og meget mere, mens vi nyder de skønne klosterrammer.

 

Så vil jeg også lige dele et par ord med dig om, hvordan det går med lejligheden ovenpå. Først og fremmest vil jeg dele med dig, hvad mit sted kommer til at hedde:

 SKØNT Yogasal og Lounge – mest for kvinder

 

Der er været mange navne oppe at vende, men jeg blev ved med at lande på, at navnet skulle slå en stemning an, som skal være dominerende for rummet. Og her blev SKØNT ved med at vende tilbage. For det skal gerne være rigtig skønt for dig at komme i mit rum. Du skal få det skønt, når du laver dejlig yoga, kommer til Pauserum, drikker te i Loungen, når du bliver blød og afspændt i krop og sind. Men også når du danser og bevæger kroppen i et mere højt tempo, når du bliver inspireret af spændende oplæg og workshops. Det er nemlig min intension, at der skal være forskellige tilbud, og at der også kommer gæstelærere forbi med spændende workshops.

Der er heldigvis godt gang i renoveringsprocessen, så alt dette kan blive til virkelighed, og som du kan se i kalenderen, er de første datoer lagt ind. Pauserum begynder d. 3. oktober – her er der dog allerede udsolgt, men der er masser af plads på de efterfølgende datoer. Der er opstart af ny mødregruppe – nu med yoga – d. 11 oktober. Jeg glæder mig så meget til at invitere dig indenfor.

 

Jeg ønsker dig en smuk og dyb-himmel-blå september.

 

Kærlig hilsen Mette

 

KALENDER

PAUSERUM – EFTERÅR OG VINTER

Så er der datoer på Pauserum indtil jul. TID: Tirsdage d. 3. okt. (udsolgt) d. 10. okt., d. 24. okt., d. 31. okt., 7. nov., 14. nov., 21. nov., 28. nov., 5. dec., 12. dec., 19. dec. Kl. 17.00-18.15

STED: SKØNT Norgesgade 6, 1. th, 9000 Aalborg

Pris 110,- kr. pr gang.

TILMELDING: Tilmelding mail eller sms til kontakt@mettehyldgaard.dk / 23133278. Du er også meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål.

 

 

MØDREGRUPPE – MED YOGA FOR MOR 
Tid: Onsdage d.: 11. okt., 25., okt, 8. nov., 22., nov, 6. dec. og d. 20.dec., kl. 10.00-12.00

Sted: SKØNT, Norgesgade 6, 1. Th., 9000 Aalborg

Pris: 175,- kr. pr. gang. Melder du dig til alle 6 gange er din pris 950,- kr (du sparer 100,- kr)
Prisen inkluderer inspirerende oplæg, yoga, kaffe, te og snack.
Det er ingen forudsætning, at du har dyrket yoga før.

TILMELDING: Mail eller sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278
Du er også velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål.

Du finder begivenheden har på Facebook: https://www.facebook.com/events/892485994259764/?fref=ts

Du kan læse mere her: http://mettehyldgaard.dk/wp-admin/post.php?post=1835&action=edit&message=1 

 

WePrepare Motherhood – forløb for gravide 

Til oktober er der et ny hold for gravide. Satie og jeg gentager succesen fra i foråret.

Tid: Torsdag d. 12 Oktober, kl. 16.30-19.30, lørdag d. 28 Oktober, kl. 10.00-13.00, torsdag d. 9 November, kl. 16.30-19.30, lørdag d. 25 November, kl. 10.00-13.00

Sted: Undaya Yoga Studie, Østerågade 25

Pris: PRIS: 1995,-kr – kan deles op i 3 x 665kr*
TILMELDING: Mobilepay 60510531 skriv “WePrepare” og send et screenshot af din kvittering til Undayas fb inbox.

*Hvis du deler betalingen op overføres første beløb ved reservation, anden ved forløbsstart og sidste beløb ved forløbets slutning*

JEG HAR TERMIN I MIDTEN AF FORLØBET!?
– Hvis du føder undervejs (hurraaa) kan du overføre dit tilgodehavende til Mette og Saties andre tilbud. (Workshops, mødregruppe, babytræning)

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/127267974581064/?fref=ts

Du kan læse mere her: http://mettehyldgaard.dk/fodselsforberedelse/

 

 

CYKLUSWORKSHOP – hos GaiaYoga

Jeg er blevet inviteret til Anne Pallesgaard skønne yogasted – Gaia-yoga – i Aabybro, hvor vi sammen laver en skøn workshop om cyklus – i en vekselvirkning mellem yoga og oplæg vil dagen folde sig ud.

Tid: lørdag d. 7. oktober, kl. 10.00-13.30. Sted: Gaia Yoga, Kirkevej 19b, 9440 Aabybro

Pris: inkl. pause og snakck/the. Pris; 550,- EARLY BIRD 450,- inden 15/9

TIlmelding til Anne på 27378670 eller anne@pallesgaard.dk

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1919883698266878/?fref=ts

 

 

NY NORDISK KVINDECIRKEL 2017-2018

Til september dannes kvindecirklen igen, og der er på nuværende tidspunkt 1 plads tilbage.

Vi mødes onsdage kl. 16.30-20.30: d. 13. september, onsdag d. 4. oktober, 1. november, 6. december, 10. januar, 7. februar, 7. marts, 4. april, 2. maj, 5. juni.

TILMELDING: kontakt@mettehyldgaard.dk / mobilnr.: 26133278
Pris. 7000,- kr.

Du finder flere informationer her: http://mettehyldgaard.dk/workshops-forlob/

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1503720769662794/

 

 

SENSOMMER-RETREAT FOR KVINDER VED ØRSLEV KLOSTER (udsolgt)

Torsdag d. 7. September, kl. 16.00 til lørdag d. 9. September, kl. 16.00

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/906705446132727/

Brochure

 

*
PIGELIV OG YOGA I UNDERVISNINGEN,  PÅ CFU/AALBORG

Anne Krogstrup Buch og jeg afholder dette kursus sammen. Målgruppen er primært: Trivselslærere, inklusionsvejledere og andre interesserede lærere, der arbejder med pigergrupper.

Beskrivelse:
Vi hører meget om de “sårbare piger” i folkeskolen. Piger, som får angst, gør selvskade, får stress, spiseforstyrrelser osv. Denne udvikling tager for alvor fat i målgruppen, når de nærmer sig puberteten omkring 5. – 9.klasse.

BAGGRUND for kurset:
Vi fik lyst til at give pigerne nogle redskaber og erfaringer til at tackle disse udfordringer ved at have trygge oplevelser sammen med hinanden – om det særlige ved at være piger. Det gjorde vi på egen skole (Aalborg Friskole) med forløbet “Pigeliv”. Ud fra de erfaringer vi har gjort i dette forløb, har vi skabt dette kursus, hvor du vil blive klædt på at til at skabe en anderledes ramme for integrationen af faget Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, med fokus på pigegrupper.

Vi har oplevet, at noget af den undervisning, der allerede findes og praktiseres ude på skolerne, kan virke ret grænseoverskridende og næsten vulgært på de helt unge piger. Noget, der gør, at de trækker sig og ikke får sat ord på noget af alt det, der er svært, og ikke får spurgt om netop det, de har brug for at vide.

Vi vil gerne med dette forløb tilbyde noget, der møder pigerne, hvor de er – i den sårbarhed, usikkerhed og med de udfordringer, der hører til denne alder.

Kurset vil blive til i en vekselvirkning mellem oplæg om pigekroppen, herunder bl.a. den første menstruation, trivslens betydning for indlæring og yoga-øvelser.

Der udleveres et praktisk, konkret kompendium, som kan tages direkte i brug i fag som UU, sundheds – og seksualundervisning og familiekundskab eller i det generelle arbejde omkring trivsel særligt i pigegrupper.

Dato/kl. Mandag 18. september 2017 kl. 12:00 til kl. 16:00

Sted UCN CFU, Mylius Erichsens Vej 137, 9210 Aalborg SØ – Lokale 6.K.20
9210 Aalborg SØ

Instruktør(-er) Friskole- og børneSKOLEyogalærer Anne Krogstrup Buch og
Cand.mag i dansk og psykologi, Mette Hyldgaard Skovmose
Max. holdstr. 20
Ansvarlig Pædagogisk konsulent Terkel Jessen Jensen

Ved tilmelding; KONTAKT CFU/Aalborg ASAP!

 

GIV DIG TID, MOR

Du finder min bog Giv dig tid, mor her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/ Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *