Når jeg går fra mig selv

IMG_4669       IMG_4657

(Du kan se min kalender nederst i nyhedsbrevet)

 

I denne uge har pigerne haft efterårsferie og været hos deres bedsteforældre i nogle dage, og der blev der faktisk flittigt udskåret græskar. Jeg har haft en uge, hvor jeg har haft en-til-en-sessioner, skrevet på min næste bog, men også gået en del på cafe både med min mand, min søster, min moster og mine piger. Jeg elsker simpelt hen det fokus og nærvær, det kan skabe at sidde på en cafe med en god kop kaffe og mennesker, man elsker at være sammen med. Der blev også tid til at lege med at optage en lille video sammen med min ældste datter, og det blev til denne lille film om Mødregruppe i Gejst. Du kan se den her: https://www.facebook.com/metteskovmose/videos/10153624229936897/ 

 

 

Men ellers har det også været en uge, hvor jeg er kommet hjem til mig selv igen. Kender du det der med at gå fra dig selv? Jeg synes jo ellers, at jeg har en ret god fornemmelse af mig selv, mine behov, mine grænser, men alligevel så sker det ind imellem, at jeg går fra mig selv. Det kommer sådan lige så stille snigende, der hvor jeg ikke får lavet min daglige yogapraksis, når jeg ikke får min Mette-tid, når jeg ikke kommer ud i naturen hver dag, når jeg får sagt ja, til noget, jeg ikke rigtig gider, og måske endda nej til noget jeg gerne vil. Når jeg ikke husker at invitere sjov og nydelse indenfor HVER DAG. Når jeg først er nået dertil, så er det som om, det er helt utroligt svært at finde hjem igen! Jeg bliver lidt halvvrissen, gider ikke have en krammer, og har overhovedet ikke lyst til at gå udenfor, ej heller at lave yoga. Når jeg er gået fra mig selv, så er jeg kold på hænder og fødder, og jeg kan føle mig lidt rastløs. Jeg kan have svært ved at fordybe mig i noget, og går lidt fra det ene til det andet, ja, jeg vil ligefrem sige, at jeg hyper-multi-tasker. Men jeg får ikke rigtig gjort noget færdig. Jeg har en kort lunte, og jeg føler mig afskåret fra andre.

 

IMG_4641   IMG_4659

 

 

Kunsten er for mig at se at opdage det og finde vejen hjem til sig selv igen. Engang kunne jeg blive der i ugevis, men nu opdager jeg det heldigvis langt tidligere. Jeg har nemlig en intention om at være 100 % på min egen side, og det kræver, at jeg ret ofte lige tjekker ind med mig selv. Jeg fandt for alvor hjem til mig selv, efter en god lang gåtur, og en tur med en god veninde i dampbad og sauna. Det var ikke fordi, der skete noget revolutionerende, faktisk blev det til forbavsende lidt snak og mere synken ned i kroppen. Men det var lige det, jeg havde brug for. At mærke mig selv og min krop, mærke den blive varm og blød, så jeg kunne mærke hele mig.

 

Men hvorfor mon det kan være så svært at blive hos mig selv? Og hvorfor mon det er særlig svært at finde tilbage dertil, når jeg er gået?

 

Jeg tror først og fremmest, at vi alt for ofte lærer – helt fra vi er små – at vi ikke skal være på vores egen side. Vi lærer, at det er egoistisk, hvis vi varetager vores egne behov først. Måske især piger lærer, at vi skal være søde piger og nærmest gerne skulle kunne aflæse andres behov for at forsøge at opfylde dem. Vi lærer desværre også alt for ofte at overhøre vores krops signaler, i skolen ja, selv i idrætstimerne, er det det, vi lærer. Vores kroppe er slet ikke skabt til at sidde så meget, men vi skal sidde pænt. I idrætstimerne, skal vi lige løbe en omgang mere, eller lige holde den et minut længere. Hos lægen er det ham eller hende, der ved bedst, og vores egen krops dybe intelligens har vi aldrig lært at stole på.

 

Så hvis vi lærer først og fremmest at rette vores opmærksomhed udad og derefter lader os selv i stikken, kan det være ret smertefuldt igen at vende tilbage til sig selv. Det er næsten som det rodede værelse, man ikke gider at gå ind på, de komplicerede venner, man ikke orker at bruge tid sammen med. Forskellen er bare her, at det hele tiden er med dig, fordi det er dig!! Hvis du for alvor flytter hjem i dig selv igen, så må du nemlig også mærke hele dig selv igen, og det kan være temmelig overvældende.

 

Så hvorfor overhovedet have bøvlet med at komme hjem? Jeg tror på, at det er endnu mere smertefuldt at bo uden for sig selv, ikke at være på sin egen side. Jeg tror på, at der findes en essens i alle mennesker, et form for indre kompas, og for at du kan følge det, så må du også være tilstede i dig selv og være 100 % på din egen side.

 

Det kan i manges øjne måske synes temmelig egoistisk, men jeg tror faktisk også på, at vi ville have langt færre problemer, konflikter og sygdomme både de fysiske og de psykiske, hvis vi alle sammen – hver især – flyttede hjem i os selv. Hvis vi hver især var 100 % på vores egen side.

 

Hvad tænker du?

 

Med ønsket om en uge, hvor du er 100% på din egen side.

 

Kærlig hilsen Mette

 

 

 Kalender

 

NYHED, NYHED, NYHED:

Fra 1. november har jeg lejet en skønt lokale i Trillium (I Aalborg), og jeg tilbyder derfor en-til-en-sessioner fast hver tirsdag. I november har jeg tider d. 3., d. 10. og d. 17. November mellem kl. 9.00-21.00

Du kan læse mere om en-til-en-sæssioner her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/en-til-en/

Normalpris: 600,- kr. OPSTARTSTILBUD: 350,-kr. ( der kan kun købes en session pr. Person til denne pris). Sessioner til denne pris kan bestilles indtil d. 3. november.

 

 PAUSERUM: NYE DATOER: Pauserum, efterårvinter2015

 

 JULE-PAUSERUM

Torsdag d. 10. december laver jeg et lidt længere Pauserum, hvor vi tænder levende lys og jeg sætter vand over til en kop varm kaffe/te.

Aftenen bliver til – mere eller mindre – som den plejer i en vekselvirkning mellem blide yogaøvelser, åndedrætsøvelser og meditationer. Til dette Pauserum skal du medbringe dit eget lys + stage, da vi til slut vil lave en meditation, hvor du skal fokusere på netop lyset. Til dette Pauserum er der også indlagt en pause, hvor vi drikker te, kaffe, får en lille snack og ønsker hinanden glædelig jul.

Pris: 200,- kr. Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil 26133278

Find begivenheden her på facebook:  https://www.facebook.com/events/562049423946997/

 

 

FORDYBELSESDAG -BLIV KLAR TIL DET NYE ÅR:

Vi sætter fokus på året, der er gået, og det der nu står for døren. Vi arbejder med emner som mål, visioner, drømme, årsrytmer og overgange krydret med blide yogaøvelser og meditationer.

En god måde at blive klar til et nyt år på, er ved at se tilbage på det gamle. Hvad fungerede godt? Og hvad fungerede mindre godt? Hvad vil jeg gerne tage med mig ind i det nye år? Og hvad vil jeg efterlade i det gamle?

Dagen bliver til i en vekselvirkling mellem oplæg fra mig, tid til refleksioner og tid til at sætte ord på. Tilsat blide yogaøvelser, åndedrætsøvelser og meditationer.

Så vi arbejder både med tanken og med kroppen, og det er i dette samarbejde mellem krop og sind, at både de gode ideer og de gode beslutninger dukker op. Det er fra dette punkt, du for alvor mærker, hvad der er rigtig for dig.

Dagen afsluttes med en lille ceremoni, derfor vil jeg bede dig om at medbringe to ting (som du beholder, eller selv bestemmer, hvad du skal med bagefter), som repræsenterer noget, du gerne vil slippe fra det gamle år, og noget som du gerne vil have mere af i det nye.

Omkring middag holder vi en times pause, hvor der vil blive serveret en dejlig frokost, som du har god til at spise. Og hvis du har lyst, kan du også vælge at bruge noget af denne siesta på at hvile dig på uldmåtten under et tæppe.

Pris: 600,- kr.

Prisen inkludere kaffe, te og en dejlig frokost.

Materiale som vi har arbejdet med tilsendt efter forløbet.

Tilmeling: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil: 26133278

Find begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1712302132330944/

 

 

 

FOREDRAG GIV DIG TID, MOR

Giv dig tid, mor foredrag om moderskabet, mandag d. 23. november, kl. 19.30, Shantiroom, Lavendelstræde 5-7, baghuset, 3. Sal, 1462 København K. (i gården over ”Det lille teater). Pris: 175,- kr. Prisen inkluderer kaffe/te og snack.

Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.com eller 26133278

 

 

 

MØDREGRUPPE I GEJST – MED FOKUS PÅ NÆRVÆR, INSPIRATION, REFLEKSION OG GOD KAFFE

Vi begynder igen d. 22. oktober

Du kan læse mere om mødregruppen her: Mødregruppe hos Sofie og Mette

 

 

FØDSELSFORBEREDELSE:

Nye datoer for det næste fødselsforberedelseshold, som jeg laver med jordemoder Tina Daasbjerg. Læs mere her: Fødselsforberedelse

 

 

WORKSHOP FOR MOR OG TEENAGE-DATTER: RØDT ER DET NYE SORT

Mandag d. 23. November, kl. 16.00-18.00 holder jeg en workshop om overgangen fra at være en lille pige til at bevæge sig ind i livet som ung kvinde. Pris: 500,- kr. (for mor og datter). Prisen inkluderer ud over workshoppen kaffe/te, frugt og en minimanual, som tilsendes deltagerne efter forløbet.

Sted: Shantiroom, Lavendelstræde 5-7, baghuset, 3. Sal, 1462 København K. (i gården over ”Det lille teater).

 

Find brochuren her: Rødt er det nye sort

 

 

GIV DIG TID, MOR

Min e-bog Giv dig tid, mor bevæger sig lige så stille rundt til kvinder i hele landet, og jeg glæder mig i hjertet hver gang. Jeg håber så meget at høre fra jer, hvis I har kommentarer eller inspiration til mig.

 

Læs mere om min e-bog her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/

 

 

GØR DIN CYKLUS TIL DIN STYRKE, ONLINEFORLØB

Ved hjælp af dette online-forløb kan du gå på opdagelse i din menstruationscyklus og blive meget klogere på de energier, der er til stede. Du kan lære at udnytte disse energier og opdage, hvor dan naturlige cyklus er din vildeste gps.

Se mere her:http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/gor-din-cyklus-til-din-styrke/

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *