Efterår, mødregrupper og cirkler

P1010062

(Du finder min kalender nederest i mit nyhedsbrev)

 

Så har jeg på de fleste dage fået strømperne på og jakken frem. Der har været grå og regntunge morgner, og lysten til at hygge under tæpper med stearinlys melder dig. Mig og ungerne leder efter det helt perfekte græskar, som vi vil udhule her i efterårsferien. Jeg elsker simpelthen det orange skær græskaret giver fra sig, når de står tændt i efterårsaftenen. Spørgsmålet er så blot, om det i år mest er mig, der synes det er interessant, eller om de to på 11 år og 14 år, stadig vil være med?!

 

 

 

 

IMG_4600              IMG_4599

I torsdags var sidste gang, jeg afholdte Mødregruppe i Gejst, i hvert tilfælde i denne omgang (der er nye datoer, som du kan finde i min kalender nederes i nyhedsbrevet), og det har været så stor en fornøjelse for mig at mødes med disse skønne mødre og deres ligeså skønne babyer. Jeg bliver så inspireret af at høre deres historier, og deres måder at gøre tingene på. Så bliver jeg også så taknemmelig og glad indeni for deres mod til netop at ville dele med hinanden. Jeg oplever, at det rum vi får skabt sammen, er med til at store beslutninger kan træffes i livet, men også at det giver plads til netop at komme og være med det, der lige netop er den dag. At både de helt store spørgsmål og de helt lavpraktiske bliver mødt med lige stor opmærksomhed og vigtighed.

 

Mit ønske med at skabe disse mødregrupper er netop, at der bliver et rum for mor. Hvor mor får lov til at reflektere og mærke indad. Der findes måske netop ingen tid i et kvindeliv, hvor hun er mere optaget af ydre gøremål, end i de år, hun har små børn. Derfor synes jeg, det er særlig vigtig, at der netop bliver øremærket noget tid til mor. Det bliver så lidt ekstralækkert, at vi må være i Sofies cafe i Butik Gejst, hvor vi netop bliver forkælet. Når den første time er ved at være slut, kan vi høre, at Sofie starter kaffemøllen og helt nymalede kaffebønner gøres klar til at brygge kaffe på, bolleren er på bordet, og vi kan blot sætte os og fortsætte en mere uformel snak.

 

 

 

 

IMG_4577

Det var også i den foregående uge, jeg mødtes med kvinderen i min Ny Nordisk Kvindecirkel, hvor vores emnet for denne gang var Efterår, cyklus og mørkets kvaliteter. Jeg bliver aldrig træt af at tale om cyklus, og hver gang bliver jeg endnu mere fascineret over, hvor fuldstændig basal den cykliske struktur er for os som mennesker, der er blot rigtig mange af os, der har glemt det. Også her har jeg selskab af meget skønne piger.

 

 

En vidunderlig efterårsuge ønskes herfra – god ferie, hvis du er så heldig at holde sådan en. Under alle omstændigheder synes jeg, at denne uge 42 emmer af hygge, fordi det generelle tempo er sat ned, morgentrafikken er ikke helt så travlt, alle børn er hjemme under dynerne eller hos bedsteforældrene, og der er mange hyggelige aktiviteter sat i værk.

Kærlig hilsen Mette

 

 

Kalender

 PAUSERUM: NYE DATOER: Pauserum, efterårvinter2015

Der er stadig plads på holdet d. 8 oktober, kl. 19.00-20.15

 

 JULE-PAUSERUM

Torsdag d. 10. december laver jeg et lidt længere Pauserum, hvor vi tænder levende lys og jeg sætter vand over til en kop varm kaffe/te.

Aftenen bliver til – mere eller mindre – som den plejer i en vekselvirkning mellem blide yogaøvelser, åndedrætsøvelser og meditationer. Til dette Pauserum skal du medbringe dit eget lys + stage, da vi til slut vil lave en meditation, hvor du skal fokusere på netop lyset. Til dette Pauserum er der også indlagt en pause, hvor vi drikker te, kaffe, får en lille snack og ønsker hinanden glædelig jul.

Pris: 200,- kr. Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil 26133278

Find begivenheden her på facebook:  https://www.facebook.com/events/562049423946997/

 

 

IMG_2910

FORDYBELSESDAG -BLIV KLAR TIL DET NYE ÅR:

Vi sætter fokus på året, der er gået, og det der nu står for døren. Vi arbejder med emner som mål, visioner, drømme, årsrytmer og overgange krydret med blide yogaøvelser og meditationer.

En god måde at blive klar til et nyt år på, er ved at se tilbage på det gamle. Hvad fungerede godt? Og hvad fungerede mindre godt? Hvad vil jeg gerne tage med mig ind i det nye år? Og hvad vil jeg efterlade i det gamle?

Dagen bliver til i en vekselvirkling mellem oplæg fra mig, tid til refleksioner og tid til at sætte ord på. Tilsat blide yogaøvelser, åndedrætsøvelser og meditationer.

Så vi arbejder både med tanken og med kroppen, og det er i dette samarbejde mellem krop og sind, at både de gode ideer og de gode beslutninger dukker op. Det er fra dette punkt, du for alvor mærker, hvad der er rigtig for dig.

Dagen afsluttes med en lille ceremoni, derfor vil jeg bede dig om at medbringe to ting (som du beholder, eller selv bestemmer, hvad du skal med bagefter), som repræsenterer noget, du gerne vil slippe fra det gamle år, og noget som du gerne vil have mere af i det nye.

Omkring middag holder vi en times pause, hvor der vil blive serveret en dejlig frokost, som du har god til at spise. Og hvis du har lyst, kan du også vælge at bruge noget af denne siesta på at hvile dig på uldmåtten under et tæppe.

Pris: 600,- kr.
Prisen inkludere kaffe, te og en dejlig frokost.
Materiale som vi har arbejdet med tilsendt efter forløbet.

Tilmeling: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil: 26133278

Find begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1712302132330944/

 

 

givdigtidmor-small

FOREDRAG GIV DIG TID, MOR

Giv dig tid, mor foredrag om moderskabet, mandag d. 23. november, kl. 19.30, Shantiroom, Lavendelstræde 5-7, baghuset, 3. Sal, 1462 København K. (i gården over ”Det lille teater). Pris: 175,- kr. Prisen inkluderer kaffe/te og snack.

Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.com eller 26133278

 

 

IMG_4513

MØDREGRUPPE I GEJST – MED FOKUS PÅ NÆRVÆR, INSPIRATION, REFLEKSION OG GOD KAFFE

Vi begynder igen d. 22. oktober

Du kan læse mere om mødregruppen her: Mødregruppe hos Sofie og Mette

 

 

FØDSELSFORBEREDELSE:

Nye datoer for det næste fødselsforberedelseshold, som jeg laver med jordemoder Tina Daasbjerg. Læs mere her: Fødselsforberedelse

 

 

WORKSHOP FOR MOR OG TEENAGE-DATTER: RØDT ER DET NYE SORT

Mandag d. 23. November, kl. 16.00-18.00 holder jeg en workshop om overgangen fra at være en lille pige til at bevæge sig ind i livet som ung kvinde. Pris: 500,- kr. (for mor og datter). Prisen inkluderer ud over workshoppen kaffe/te, frugt og en minimanual, som tilsendes deltagerne efter forløbet.

Sted: Shantiroom, Lavendelstræde 5-7, baghuset, 3. Sal, 1462 København K. (i gården over ”Det lille teater).

 

Find brochuren her: Rødt er det nye sort

 

 

GIV DIG TID, MOR

Min e-bog Giv dig tid, mor bevæger sig lige så stille rundt til kvinder i hele landet, og jeg glæder mig i hjertet hver gang. Jeg håber så meget at høre fra jer, hvis I har kommentarer eller inspiration til mig.

 

Læs mere om min e-bog her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/

 

 

GØR DIN CYKLUS TIL DIN STYRKE, ONLINEFORLØB

Ved hjælp af dette online-forløb kan du gå på opdagelse i din menstruationscyklus og blive meget klogere på de energier, der er til stede. Du kan lære at udnytte disse energier og opdage, hvor dan naturlige cyklus er din vildeste gps.

Se mere her:http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/gor-din-cyklus-til-din-styrke/

 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *