Alle kommer fra en mor

Alle kommer fra en mor

Jeg har lyserødt sne udenfor mit vindue, blomsterne fra kirsebærtræet drysser fint omkring os og laver et lyserødt tæppe udenfor.

 

Glædelig morsdag i går. For mig er morsdag meget mere end en en-til-en fejring af relationen mellem det enkelte barn og den enkelte mor. Det er en påmindelse om, at vi alle kommer fra en mor. Der er ikke nogen i denne verden, der ikke kommer fra en mor?! Derfor er det også så uendelig essentielt at kigge på betingelserne for moderskabet, da det er vores anslag og vores velkomst til denne verden. Den måde vi som samfund ærer mor på, siger meget om, hvordan vi forholder os til kvinder og det kvindelige generelt.

 

Jeg glemmer ofte, hvor privilegerede de fleste kvinder er på vores nordlige halvkugle, og at moderskabet her på mange måder har de optimale betingelser. Jeg er i gang med at genlæse Eve Enslers The Vagina Monologues, hvor hun har gjort sig til stemme for kvinder verden over, hvor det kvindelige og morderskabet nogle steder har meget dårlige betingelser. I får lige et citat med fra bogen: When you rape, beat, maim, mutilate, burn, bury, and terrorize women, you destroy the essential life energy of the planet. You force what is meant to be open, trusting, nurturing, creative, and alive to be bent, infertile, and broken. (The Vagina monologues )

 

Kvinder er vores planets livsenergi, det er hende, som kan gro et barn i maven, og for at hun kan blive ved med at gøre det på en livgivende måde, må hun også have livgivende betingelser. Og det er også, hvad mors-dag handler om for mig. At vi til stadighed bliver ved med at være nysgerrig på den måde vi som kultur og som samfund betragter både graviditet, fødsel og den første tid som mor på. Det er nemlig så fundamentalt for den måde et moderskab kan få lov til at udfolde sig. For mig er mors-dag også en påmindelse om dette. En påmindelse om, at vi må blive ved med at arbejde for, at vores verden er et sted, hvor en mor trygt kan være åben, omsorgsfuld og tillidsfuld.

 

Husk, at det er på onsdag, du kan være med til informationsmøde vedr. mit netværkscirkle Ny Nordisk Kvindecirkel, som finder sted i Aalborg. Er du bare en lille smule nysgerrig, og synes du på en eller anden måde, at det taler til dig, så synes jeg, du skal komme. Vi mødes kl. 19.30-20.30, i Hjulmagerhuset, Hjulmagervej 3. Jeg serverer en kop te/kaffe, og du har mulighed for at stille spørgsmål og høre mere om cirklen. Jeg vil gerne, at du sender mig en mail eller en sms, hvis du kommer på: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278

 

Dejlig uge til dig og dine

Kærlig hilsen Mette

 

KALENDER: 

PAUSERUM STOPPER I SIN NUVÆRENDE FORM

Her er datoer for Pauserum til og med juni måned. Herefter stopper Pauserum i sin nuværende form hver tirsdag, og vil i stedet dukke op som klasser, i takt med årstidernes skiften, nogle gange om året. Jeg skriver selvfølgelig her i nyhedsbrevet om disse klasser og lægger dem på Facebook på denne side: https://www.facebook.com/mettehyldgaardskovmose/

Datoer: tirsdage d. tirsdage d. 2. maj, d. 16. maj, d. 23. maj, d. 30 maj, d. 6. juni, d. 20. juni. d. 27. juni, kl. 17.00-18.15

Pris 110,-Kr. pr gang. Melder du dig til alle disse Pauserum samlet, er din pris: 600,- kr.

Tilmelding og betaling:
Tilmelding foregår ved at sende en sms eller mail til: 26133278 / kontakt@mettehyldgaard.dk Betaling foregår ved at overføre penge via mobilepay eller kontooverførsel til: 26133278 / 7790 1041127 Salling Bank
Bemærk, at din tilmelding først er endelig registreret, når pengene er overført.

Du kan læse mere om Mette Hyldgaard Skovmose og Pauserum her: www.mettehyldgaard.dk

 

 

NY NORDISK KVINDECIRKEL 2017-2018

Så er alle de praktiske detaljer på plads vedr. Ny Nordisk Kvindecirkel 2017-2018.

DATOER FOR MØDEGANGENE I 2017-2018
Onsdage kl. 16.30-20.30: d. 13. september, onsdag d. 4. oktober, 1. november, 6. december, 10. januar, 7. februar, 7. marts, 4. april, 2. maj, 5. juni.

TILMELDING: kontakt@mettehyldgaard.dk / mobilnr.: 26133278
Pris. 7000,- kr.

Du finder flere informationer her: http://mettehyldgaard.dk/workshops-forlob/

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1503720769662794/

 

 

INFORMATIONSMØDE VEDR. NY NORDISK KVINDECIRKEL

Overvejer du, om du skal være en del af Ny Nordisk Kvindecirkel, når cirklen dannes igen til september 2017? Så kig forbi i Hjulmagerhuset, hvor jeg inviterer på en kop kaffe/te og en snak om det at være en del af Ny Nordisk Kvindecirkel.
Du vil få mulighed for også at tale med nogle af de kvinder, der er med i den nuværende cirkel.
Arrangementet er naturligvis gratis, men jeg vil gerne have en tilmelding fra dig via mail eller sms: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278

Arrangementet finder sted d. 17. maj, kl. 19.30-20.30 i Hjulmagervej 3, 9000 Aalborg

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/376651072717188/

 

WE PREPARE – MOTHERHOOD: NYT FORLØB

Vi mødes onsdage d. 17. Maj, d. 31. Maj, d. 14. Juni, kl. 16.00-19.00 og søndag d. 25. Juni, kl. 9.00-12.00

PRIS: 1995,-kr – kan deles op i 3 x 665,-kr. TILMELDING: Til Satie via Mobilepay 60510531 skriv “Gravid”. Bankoverførsel skriv “Gravid + fornavn”

STED
Undaya Yoga Studie, Østerågade 25
Her kan du se et billede af hvor vi bor:

http://undaya.dk/contact.html

SPØRGSMÅL?
Kontakt os endelig hvis du har spørgsmål til forløbet
Satie: undaya@undaya.dk
Mette: kontakt@mettehyldgaard.dk

Du finder begivenheden her på Facebook:  https://www.facebook.com/events/1237159063071627/

 

 

 JUNI-RETREAT FOR KVINDER VED ØRSLEV KLOSTER (få pladser tilbage)

Fredag d. 9. Juni, kl. 16.00 til søndag d. 11. Juni, kl. 16.00

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1523539811007747/

Brochure

 

SENSOMMER-RETREAT FOR KVINDER VED ØRSLEV KLOSTER (4 pladser tilbage)

Torsdag d. 7. September, kl. 16.00 til lørdag d. 9. September, kl. 16.00

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/906705446132727/

Brochure

 

GIV DIG TID, MOR

Du finder min bog Giv dig tid, mor her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *