I en overgang er alle partikler oppe i luften

I en overgang er alle partikler oppe i luften

IMG_8043 

(Du finder min kalender nederst i indlægget)

Min mand lavede dette smukke fad med kartofler og rodfrugter i lørdags. Vi er lige trådt ind i den første forårsmåned, men det er endnu alt for tidligt med nye spirer på bordet, vi må stadig læne os op ad vinterens grøntsager.

 

Det er også meget denne her midt-imellem-fornemmelse, jeg får, når jeg i dag står op til et fint lag af sne, der dækker tage, biler, græs og træer, men samtidig har jeg klare forårsfornemmelser, der vækkes af vintergæk, erantis og krokus udenfor.

 

Vi er i overgangen mellem vinter og forår, det er hverken det ene eller det andet endnu, hvilket netop kendetegner en overgang: At vi befinder os mellem noget, der var, og noget der endnu ikke er blevet endnu. Der findes mange typer af overgange i livet, store og små, men fælles for dem er det sted midtimellem – inden noget helt er endnu. Overgange mellem dag og nat, mellem årstiderne, gennem de forskellige faser i livet.

 

Vi mødtes for første gang i forløbet We Prepare – Motherhood i lørdags. Mit nye forløb med Satie Espersen for gravide, hvor vi har fokus på den indre graviditet, og alt det der sker med mor, mens hun fødes som mor. Emnet for vores første møde var netop overgange. Denne fase i livet indeholder en kæmpe overgang: fra ikke at være gravid til at være gravid, overgangen fra graviditet og til fødslen og derfra overgangen ind i moderskabet med et barn på armen.

 

Jeg er vild med at dykke ned i overgangen som fænomen, da der er power og muligheder, som vi let kan overse, fordi mange af os er så trænet i hurtigt at komme videre. Vi kan have svært ved at være i denne tilstand – midtimellem – hvor vi ikke helt kan genkende os selv. Det kan føles ubehageligt at være i en overgang, netop fordi alt ikke er, som det plejer. Jeg er vild med tanken om, at overgange i livet forærer os kæmpe muligheder for at kigge på, hvad der fungerer i livet, og hvad der ikke længere fungerer. For i en overgang er alle partikler ligesom oppe i luften – hvilket kan føles temmelig ubehageligt – men det er i denne form for opløsning, at vi har mulighed for at samle det hele på ny.

 

Hvordan har du det med overgange?

 

Bliver du påvirket af overgangene mellem årstideren?

 

For nogle mennesker passerer årstiderne nærmest forbi, mens det for andre har langt større betydning. For nogen er forårets ankomst kun forbundet med stor glæde, for andre er det en blandet fornøjelse. Nu hvor mørket har været her så længe, hvor vi har vænnet os til tæpper og sokker, kan forårets skarpe lys synes nærmest anmassende. Andre suger alle solens stråler til sig, og kan ikke vente med at få fingrene i jorden og tæerne ud i græsset.

 

Hvordan oplever du overgangen her mellem vinteren og foråret?

 

På tirsdag er der Pauserum i Aalborg Yogastudio (du kan tjekke detaljer i min kalender nederst), når vi mødes på tirsdag er det lyst, det har det været et par gange nu. Men hele vinteren har det været mørkt, når vi kom. At mødes på yogamåtten på samme tid hver uge, er så fin en påmindelse om, hvordan vi bevæger os gennem årstiderne, hvor forskellige de er, og hvor forskellige behov og energier, vi kommer med. Vi får en fornemmelse af overgangene i årstiderne. Der er stadig et par ledige pladser, hvis du kunne have lyst til at lande i overgangen mellem vinter og forår på yogamåtten, samle kræfter og nære kroppen.

Jeg må også lige dele med jer, at min egen proces – i puppetilstand – har født en ny hjemmeside. Min mand og jeg er i gang med den, og jeg glæder mig rigtig meget til at vise jer den, og hvad min oprydning i min business har medført.

 

Kærlig hilsen Mette

 

KALENDER: 

NYE DATOER FORÅRS-PAUSERUM

Tirsdag d. 28. Februar, 7. Marts, 28. Marts, 4. April, 18. April og 25. April, kl. 17.00-18.15

Pris 110,. Kr. pr gang. Melder du dig til alle disse Pauserum samlet, er din pris: 550,- kr.

Aftens-pauserum: mandag d. 20. Marts, kl. 19.00-20.15

Pris 110,- kr. pr. gang. Melder du dig til alle disse Pauserum samlet, er din pris: 600,- kr.

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278. Betaling sker via mobilepay på mobilnr.: 26133278 eller kontooverførsel til dette kontonr.: 7790 1041127 i Salling Bank

Du kan læse mere her: http://mettehyldgaard.dk/pauserum/ 

 

PAUSERUM PÅ DIN ARBEJDSPLADS

Kunne du tænke dig at opleve mit Pauserum på din arbejdsplads, så kig nærmere på denne brochure, som min dygtige grafiker Heidi Skodborg har lavet. Mail den eller print den ud til din chef. Eller hvis du er chef, så se, hvorfor dine medarbejdere skal forkæles med et Pauserum: Brochure om Pauserum

TILMELDING foregår ved at sende en mail eller en sms til: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278.

Du kan læse mere om Pauserum her: http://mettehyldgaard.dk/pauserum/

 

 

WE PREPARE – MOTHERHOOD: 

Vi mødes lørdag d. 4. Marts, kl. 9.00-12.00, lørdag d. 18. Marts, kl. 9.00-12.00, mandag d. 3. april, kl. 16.30-19.30 og lørdag d. 22. april kl. 9.00-12.00

PRIS: 2400,-kr – kan deles op i 3 x 800kr. TILMELDING: Til Satie via Mobilepay 60510531 skriv “Gravid”. Bankoverførsel skriv “Gravid + fornavn”

STED
Undaya Yoga Studie, Østerågade 25
Her kan du se et billede af hvor vi bor:
http://undaya.dk/contact.html

SPØRGSMÅL?
Kontakt os endelig hvis du har spørgsmål til forløbet
Satie: undaya@undaya.dk
Mette: kontakt@mettehyldgaard.dk

Plakat: We prepare

 

 

SÅ ER DER DATOER FOR JUNI- OG SEPTEMBER-RETREAT VED ØRSLEV KLOSTER

Har du lyst til i et par døgn at trække dig fra hverdagen og alle hverdagens gøremål. Få serveret dine måltider, blive guidet i blide yogaøvelser og meditationer, få inspirerende oplæg. Gå lange ture i de smukke omgivelser ved klosteret. Så er dette retreat måske noget for dig.

JUNI-RETREAT FOR KVINDER VED ØRSLEV KLOSTER. 

Fredag d. 9. Juni, kl. 16.00 til søndag d. 11. Juni, kl. 16.00

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1523539811007747/

Brochure

 

SENSOMMER-RETREAT FOR KVINDER VED ØRSLEV KLOSTER 

Torsdag d. 7. September, kl. 16.00 til lørdag d. 9. September, kl. 16.00

Du finder begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/906705446132727/

Brochure

 

NY NORDISK KVINDECIRKEL

Jeg laver netværkscirklen Ny Nordisk Kvindecirkel, cirklen dannes hvert år i september, og vi følges ad ind i efterår, vinter og ud i foråret og sommeren igen. Cirklen dannes igen til september i en opgraderet version. Er du interesseret i at vide mere om cirklen, er du meget velkommen til at kontakte mig: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278

Du kan læse mere om cirklen her: http://mettehyldgaard.dk/workshops-forlob/

 

GIV DIG TID, MOR

Du finder min bog Giv dig tid, mor her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *