Hvorfor putter du noget i hovedet?

IMG_4563

(Nederst i mit nyhedsbrev kan du se min kalender)

 

Løvfaldssommer kalder man det vist, det vi har lige nu, og jeg har mit kontor udenfor i disse dage. Det er ret vidunderligt. Bladene begynder dog lige så stille at vise os, at det er efterår. Det samme gør de lange skygger, og alle de store spindelvæv, jeg ser om morgenen, som er tunge af dug.

 

I denne uge får I en scene fra hverdagen, en lille samtale, der fandt sted mellem min søster og min nevø på 7 år for et par uger siden. Det er tidlig morgen, min søster er i gang med at lægge makeup foran spejlet på toilettet, min nevø kommer søvndrukken ind på toilettet for at tisse. Mens han står der og misser med øjnene, og kigger på min søster, siger han:

mor, det er som om piger ikke synes, de er pæne nok i forvejen, de putter altid så meget i hovedet. Det gør drenge ikke!

Viise ord fra en lille gut, der herefter gik ned og legede lidt med lego, inden han skulle i skole ;O)

Men han har jo fat i noget interessant. For hvornår ”putter vi noget på”, fordi vi har lyst, fordi det er sjov, og fordi vi oprigtig gerne vil? Og hvornår ”putter vi noget på”, fordi vi ikke føler os smukke nok, gode nok, eller fordi det er så indgroet i os, at det gør vi bare? At vi føler, vi er nødt til at have en form på maske på, inden vi viser vores ansigt til andre.

 

Jeg oplever blandt mange af de unge piger, jeg møder, at de har et fuldstændig urealistisk billede af, hvordan hud egentlig ser ud. De tror oprigtigt, at de fleste menneskers hud ser ud som den photoshoppede hud, de ser i medierne. De bruger både lang tid og mange penge på at glatte, dække og conceale med det ene produkt efter det andet. Og her tænker jeg igen, at det interessante er, om de gør det, fordi det er sjov? Altså, er der noget sjovere end at gøre sig klar til fest med veninderne, eller lege med makeup, prøve nye look og nye farver. Eller gør de det, fordi de føler sig mindre værd, og fordi de gerne vil skjule, at deres hud ser ud som… ja, måske ser ud lige som alle de andres hud?!

 

Vi er nemlig ikke så forskellige endda os piger eller os mennesker i det hele taget. Vores udfordringer kan have forskellige udtryk, men når det kommer til stykket, så vil vi alle gerne være en del af flokken og føle os elsket. Nogle gange kan vi, i et forsøg på at passe ind, gøre de skøreste ting, og det er så uendelige befriende, når vi finder ud af, at alle de andre er mere eller mindre lige så skøre som os selv.

 

Med ønsket og en dejligt og måske også en lidt skør uge til dig og dine

 

Kærlig hilsen Mette

 

 

Kalender

 

PAUSERUM: NYE DATOER: Pauserum, efterårvinter2015

Der er stadig plads på holdet d. 8 oktober, kl. 19.00-20.15

 

 JULE-PAUSERUM

Torsdag d. 10. december laver jeg et lidt længere Pauserum, hvor vi tænder levende lys og jeg sætter vand over til en kop varm kaffe/te.

Aftenen bliver til – mere eller mindre – som den plejer i en vekselvirkning mellem blide yogaøvelser, åndedrætsøvelser og meditationer. Til dette Pauserum skal du medbringe dit eget lys + stage, da vi til slut vil lave en meditation, hvor du skal fokusere på netop lyset. Til dette Pauserum er der også indlagt en pause, hvor vi drikker te, kaffe, får en lille snack og ønsker hinanden glædelig jul.

Pris: 200,- kr. Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil 26133278

Find begivenheden her på facebook:  https://www.facebook.com/events/562049423946997/

 

 

IMG_2910

FORDYBELSESDAG -BLIV KLAR TIL DET NYE ÅR:

Vi sætter fokus på året, der er gået, og det der nu står for døren. Vi arbejder med emner som mål, visioner, drømme, årsrytmer og overgange krydret med blide yogaøvelser og meditationer.

En god måde at blive klar til et nyt år på, er ved at se tilbage på det gamle. Hvad fungerede godt? Og hvad fungerede mindre godt? Hvad vil jeg gerne tage med mig ind i det nye år? Og hvad vil jeg efterlade i det gamle?

Dagen bliver til i en vekselvirkling mellem oplæg fra mig, tid til refleksioner og tid til at sætte ord på. Tilsat blide yogaøvelser, åndedrætsøvelser og meditationer.

Så vi arbejder både med tanken og med kroppen, og det er i dette samarbejde mellem krop og sind, at både de gode ideer og de gode beslutninger dukker op. Det er fra dette punkt, du for alvor mærker, hvad der er rigtig for dig.

Dagen afsluttes med en lille ceremoni, derfor vil jeg bede dig om at medbringe to ting (som du beholder, eller selv bestemmer, hvad du skal med bagefter), som repræsenterer noget, du gerne vil slippe fra det gamle år, og noget som du gerne vil have mere af i det nye.

Omkring middag holder vi en times pause, hvor der vil blive serveret en dejlig frokost, som du har god til at spise. Og hvis du har lyst, kan du også vælge at bruge noget af denne siesta på at hvile dig på uldmåtten under et tæppe.

Pris: 600,- kr.
Prisen inkludere kaffe, te og en dejlig frokost.
Materiale som vi har arbejdet med tilsendt efter forløbet.

Tilmeling: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil: 26133278

Find begivenheden her på Facebook: https://www.facebook.com/events/1712302132330944/

 

 

givdigtidmor-small

FOREDRAG GIV DIG TID, MOR

Giv dig tid, mor foredrag om moderskabet, mandag d. 23. november, kl. 19.30, Shantiroom, Lavendelstræde 5-7, baghuset, 3. Sal, 1462 København K. (i gården over ”Det lille teater). Pris: 175,- kr. Prisen inkluderer kaffe/te og snack.

Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.com eller 26133278

 

 

IMG_4513

MØDREGRUPPE I GEJST – MED FOKUS PÅ NÆRVÆR, INSPIRATION, REFLEKSION OG GOD KAFFE

Vi begynder igen d. 22. oktober

Du kan læse mere om mødregruppen her: Mødregruppe hos Sofie og Mette

 

 

FØDSELSFORBEREDELSE:

Nye datoer for det næste fødselsforberedelseshold, som jeg laver med jordemoder Tina Daasbjerg. Læs mere her: Fødselsforberedelse

 

 

WORKSHOP FOR MOR OG TEENAGE-DATTER: RØDT ER DET NYE SORT

Mandag d. 23. November, kl. 16.00-18.00 holder jeg en workshop om overgangen fra at være en lille pige til at bevæge sig ind i livet som ung kvinde. Pris: 500,- kr. (for mor og datter). Prisen inkluderer ud over workshoppen kaffe/te, frugt og en minimanual, som tilsendes deltagerne efter forløbet.

Sted: Shantiroom, Lavendelstræde 5-7, baghuset, 3. Sal, 1462 København K. (i gården over ”Det lille teater).

 

Find brochuren her: Rødt er det nye sort

 

 

GIV DIG TID, MOR

Min e-bog Giv dig tid, mor bevæger sig lige så stille rundt til kvinder i hele landet, og jeg glæder mig i hjertet hver gang. Jeg håber så meget at høre fra jer, hvis I har kommentarer eller inspiration til mig.

 

Læs mere om min e-bog her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/

 

Cyklusblomst, høj opløsning

GØR DIN CYKLUS TIL DIN STYRKE, ONLINEFORLØB

Ved hjælp af dette online-forløb kan du gå på opdagelse i din menstruationscyklus og blive meget klogere på de energier, der er til stede. Du kan lære at udnytte disse energier og opdage, hvor dan naturlige cyklus er din vildeste gps.

Se mere her:http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/gor-din-cyklus-til-din-styrke/

 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *