Mørke er det nye sort

IMG_4531               IMG_4533

(Du finder min kalender nederst i nyhedsbrevet)

Mine piger og jeg har tilbragt weekenden på Svanholm hos min nevø, som bor der. Vi har været ude det meste af tiden, og de har rørt ved syv forskellige slags dyr, har de regnet ud.

 

Jeg havde allerede siden sidste søndag tænkt mig, at denne uges nyhedsbrev skulle handle om mørke, og ofte er det jo sådan, at når man retter sin opmærksomhed mod noget, så vokser det. Jeg følger Anette Høst på Facebook, og hendes statusopdatering midt på ugen var: ”Mørke er det nye sort” (her vil jeg så undlade at nævne synkroniteten i, at min nye e-bog og dertilhørende workshop om den første menstruation hedder ”Rødt er det nye sort”).

 

Annette Høst citerer den svenske forfatter August Strindberg(1849-1912) for at have skrevet:

Med det elektriske lys vil menneskene arbejde sig ihjel.

Og alt det bringer mig ind til kernen af det, jeg gerne vil skrive om i denne uge:

Mørket!

Og hvordan vi tilsyneladende har glemt, hvordan rigtig mørke ser ud. Hvordan vi ofte forbinder mørke med noget negativt og måske ligefrem med ondskab.

 

Hvad forbinder du mørke med?

 

Jeg vil gerne fortælle dig en anden historie om mørke. Vi har faktisk brug for mørket både som mennesker, men også naturen har brug for mørke. Lad os begynde med os, for at få en god og restituerende søvn har vi brug for at sove i et mørkt rum – et helt mørkt rum. Kroppen har brug for mørke for at skabe de optimale processer for restitution. Hormonet melatonin – også kaldet mørkets hormon – dannes netop i mørket, og det spiller en stor rolle i reguleringen af døgnrytmen. Sådan at du er træt og kan sove, når du skal sove, men faktisk også sådan, at du er frisk og fuld af energi, når du vågner!

 

Naturen har brug for at samle kræfter – ligesom os i søvnen. Lige nu slipper træerne så småt bladene, træerne trækker deres safter tilbage til rødderne- og netop i mørket samler naturen kræfter. Frø har brug for mørket for at blive i stand til at spire, træerne har brug for mørket, for igen at sætte blade og frugter. Mange børn er bange for at sove i mørke, så vi lader lyset stå tændt i form af en natlampe eller et lille hyggelys, men måske vi bare skulle sove sammen med vores børn – i mørket. Hvorfor er det, at vi hele tiden skal have lyset tændt? Hvorfor må det ikke blive helt mørkt? Det er som om vi hele tiden har brug for at kunne ”se noget”. Der ligger en form for hengivelse i at overlade sig selv til mørket?!

 

Men mørket er ikke farligt, det er omsorgsfuldt, frugtbart OG FORYNGENDE!!

 

IMG_4508

I torsdags var jeg så heldig endnu engang at kunne holde mit foredrag Giv dig tid, mor for kvinder i alle aldre. Denne gang i i cafeen i Butik Gejst. Jeg bliver så glad og taknemmelig over at se, hvordan emnet rammer så bredt, og hvordan mit foredrag sætter gang i snakken omkring cafebordene mellem mor og datter, mellem søstre og på tværs af generationer. Jeg oplever kvinder, der er nysgerrig, modige, og med stor lyst til at skabe endnu bedre rammer for moderskabet. 

 

Med ønsket om en god uge til dig og dine

Kærlig hilsen Mette  

 

 

Kalender

 

PAUSERUM: NYE DATOER: Pauserum, efterårvinter2015

Der er stadig plads på holdene d. 1. og d. 8 oktober, kl. 19.00-20.15

 

 

FOREDRAG GIV DIG TID, MOR

Giv dig tid, mor foredrag om moderskabet, mandag d. 23. november, kl. 19.30, Shantiroom, Lavendelstræde 5-7, baghuset, 3. Sal, 1462 København K. (i gården over ”Det lille teater). Pris: 175,- kr. Prisen inkluderer kaffe/te og snack.

Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.com eller 26133278

 

 

IMG_4513

MØDREGRUPPE I GEJST – MED FOKUS PÅ NÆRVÆR, INSPIRATION, REFLEKSION OG GOD KAFFE

Vi begynder igen d. 22. oktober

Du kan læse mere om mødregruppen her: Mødregruppe hos Sofie og Mette

 

FØDSELSFORBEREDELSE:

Nye datoer for det næste fødselsforberedelseshold, som jeg laver med jordemoder Tina Daasbjerg. Læs mere her: Fødselsforberedelse

 

WORKSHOP FOR MOR OG TEENAGE-DATTER: RØDT ER DET NYE SORT

Mandag d. 23. November, kl. 16.00-18.00 holder jeg en workshop om overgangen fra at være en lille pige til at bevæge sig ind i livet som ung kvinde. Pris: 500,- kr. (for mor og datter). Prisen inkluderer ud over workshoppen kaffe/te, frugt og en minimanual, som tilsendes deltagerne efter forløbet.

Sted: Shantiroom, Lavendelstræde 5-7, baghuset, 3. Sal, 1462 København K. (i gården over ”Det lille teater).

 

Find brochuren her: Rødt er det nye sort

 

 

GIV DIG TID, MOR

Min e-bog Giv dig tid, mor bevæger sig lige så stille rundt til kvinder i hele landet, og jeg glæder mig i hjertet hver gang. Jeg håber så meget at høre fra jer, hvis I har kommentarer eller inspiration til mig.

 

Læs mere om min e-bog her: http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/giv-dig-tid-mor/

 

GØR DIN CYKLUS TIL DIN STYRKE, ONLINEFORLØB

Ved hjælp af dette online-forløb kan du gå på opdagelse i din menstruationscyklus og blive meget klogere på de energier, der er til stede. Du kan lære at udnytte disse energier og opdage, hvor dan naturlige cyklus er din vildeste gps.

Se mere her:http://mettehyldgaard.dk/laer-med-mig/gor-din-cyklus-til-din-styrke/Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *