De lyse nætters tid og den virkelige virkelighed

De lyse nætters tid og den virkelige virkelighed

IMG_3675

(Du kan se min kalender nederst i mit nyhedsbrev)

Nu bevæger vi os for alvor ind i de lyse sommernætter, jeg opdagede det i går aftes, da klokken var over ti, og der stadig var lyst. Jeg havde nok hvirvlet mig selv ind i, at det er sååå træls, at vi ikke har rigtig sommer. Men det rokker nu alligevel ikke ved, at det er ganske særligt, når de lyse nætter er her. Da jeg studerede arbejdede jeg, som social- og sundhedshjælper på et plejehjem, som nattevagt. Her var der udsigt ud over fjorden fra et af opholdsstuerne, og netop også her stod solen op. Det var en stjernestund, når det kunne lade sig gøre at sidde og betragte solopgangen tidligt, tidligt om morgenen, og der fik jeg smag for at være med en overgang som denne. Det er helt klart min intention her i løbet af sommeren at sidde med et par af de smukke solopgange.

 

I weekenden har jeg været på yogaworkshop hos Birgitte Gorm Hansen. En workshop i dymamic yoga under overskriften ”Yoga og hverdagsliv”. Hvordan forener man en yogapraksis med sin hverdag?

 

Et emne, jeg netop selv har været optaget er: Er yoga noget, der er adskilt fra hverdagen, noget man går hen og laver et andet sted – væk fra sit eget hjem, væk fra hverdagen? Nu skriver jeg yoga, fordi det er det, jeg selv er så optaget af, men det kunne også være noget andet, vi dyrker passioneret – tilsyneladende adskilt fra vores hverdag. Måske som et værn mod hverdagen, som en flugt fra hverdagen, eller et sted, hvor vi tanker op til hverdagen.

 

Men, hvad er der lige med den der hverdag?

 

Mange mennesker dyrker yoga på den måde, at man tager hen og dyrker yoga – væk fra alt det hverdagsagtige. Hen til et lille frirum – pyhhh –ahhhh – og så op på hesten igen. Yogarummet er det gode sted og hverdagen er det lidt ”halvonde” sted. Birgitte udfordrede den tanke: At vi netop tager hele os selv med på yogamåtten. Så den måde vi lever vores liv på, er den måde, vi er til stede på yogamåtten og omvendt. Den måde vi dyrker yoga på, er den måde, vi er tilstede i livet på. At der også er hverdag i yoga, og yoga i hverdagen.

 

For mig har det været en stor transformation for min daglige yogapraksis og for min hverdag at forstå, at der også er hverdag i yoga. At jeg kan lægge mig på gulvet, mens der er rod omkring mig, og mens det ene barn ser Ultra i tv’et, og den anden hører musik, og så faktisk udforme min daglige praksis. Ikke på den der helt perfekte måde, hvor der er ryddet op omkring mig, friske blomster i vasen, vinduet er åbnet, der kommer en frisk brise ind, der er ro, eller jeg lytter til selvvalgt musik, hvor jeg kan gå dybt ind i mig selv og mærke alle elementer i øvelsen og mærke, hvad der sker i mig. Nogle gange er min hverdags-yogaopleve den, at jeg må acceptere, at der trænger til at blive luftet ud, der er rodet, der er lyde, jeg ikke selv har valgt, men hvis jeg vil lave yoga i dag, så er det midt i denne virkelighed.

 

Det er nærliggende at beslutte mig for, jeg laver yoga en anden dag, jeg får en daglig praksis senere. Jeg får skabt en hverdag, jeg kan lide senere. Når jeg lige får luftet ud, ryddet op. Når jeg finder en kæreste, når jeg får børn, når børnene bliver større, hvis jeg bliver skilt, når jeg finder et andet arbejde, når jeg taber mig, når jeg får mere tid…, så får jeg en daglig yogapraksis, så bliver min hverdag sådan en, hvor jeg kan lide alle elementer af den, hvor der altid er luftet ud og…

 

Men hverdagen den begynder altså nu, og den er her hele tiden, og det er den, der skaber vores liv. Det er den, der bliver summen af vores liv. Og derfor er det også nu, vi skal putte en masse af det vi elsker ind i vores hverdag.

 

Jeg elsker, at min hverdag også rummer stunder, hvor der er ryddet op, hvor der er friske blomster i vasen, hvor vinduet står på klem og en mind brise strømmer ind, hvor jeg laver yoga og føler flow og lykkebobler i hele kroppen. Jeg elsker, at jeg former en hverdag, hvor jeg det meste af tiden allerhelst vil være lige der, hvor jeg er. Men at jeg også tør kalde det min hverdag og min yogapraksis, der hvor det er mindre smukt. At jeg tør lade være det hele være min virkelige virkelighed og ikke en forestilling om, at den virkelige yogapraksis, den virkelige virkelighed først begynder om lidt.

 

Jeg vil ikke lade min forestilling om, hvordan den gode hverdag skal se ud, stå i vejen for at jeg er tilstede i den hverdag, jeg har. Jeg vil ikke lade min forestilling om, hvordan en rigtig sommer skal være, ødelægge dit udsyn for, hvad denne sommer lige nu kan bringe mig….

 

Med ønsket om en dejlig uge til dig og dine i de lyse nætters tid

 

Kærlig hilsen Mette

 

 

 

Kalender:

Sommer-Pauserum: Hen over sommeren vil der være forskellige Sommer-pauserum. Sommeren er for mig kendetegnet ved spontanitet og lethed, hvorfor du også har mulighed for at tilmelde dig disse enkeltvis. Nogle af disse pauserum vil være om dagen, andre lidt senere om aftenen, hvor tusmørket nærmer sig, og hvor vi vil være på tagterrassen, hvis vejret tillader det.

Læs mere og se datoer her: sommerpauserum

 

shutterstock_101928025

Ny nordisk kvindecirkel: Til sensommeren laver jeg en netværkscirkel for kvinder, hvor vi mødes over sensommer, efterår, vinter, forår og sommer igen. Hvor vi går gennem årstiderne sammen og går på opdagelsen i den nordiske kvindes hverdagsliv. Hvad er vilkårene for den nordiske kvinde i den tid, vi lever i? Hvad kan vi lide ved dette liv? Og hvad vil vi gerne forandre? Hvordan kan vi hjælpe hinanden med at skabe disse forandringer? Hvordan kan vi skabe mere glæde og nydelse i livet? Hvordan kan vi bruge årstidens rytme, men også den cykliske rytme til at vækste og træffe gode beslutninger?

I Ny nordisk kvindecirkel arbejder vi i en vekselvirkning mellem blide yogaøvelser, meditationer, inspirerende oplæg, refleksioner og dialoger. Vi har fokus på det ganske særlige ved at være kvinde, og på hvordan vi ved at lytte til vores krop og vores essens kan skabe positive forandringer i livet.

Mellem mødegangene danner vi makkerskaber i cirklen, som føles ad en måned af gangen. Der bliver skabt rammer for dette makkerskab, men det er op til de enkelte deltagere at udfylde disse rammer. Ideen med makkerskabet er, at de emner, vi har arbejdet med, kan udfolde sig yderligere i disse makkerskaber.

Vi mødes mandage, kl. 19.00-21.30:  d. 14. september, 5. oktober, 2. november, 7. december, 11. januar, 15. februar, 14. marts, 11. april, 9. maj, 13. Juni.

Pris: 3000,- kr. Prisen inkluderer de 10 mødegange + snack og te, opfølgnings- og inspirationsmails mellem mødegangene. Et støttende netværk af kvinder + makkerskaber fra gang til gang, en lukket facebook-gruppe (brochure under udarbejdelse ;O))

 

 Søndag d. 21. juni kan du købe min bog Giv dig tid, mor på min hjemmeside.

Bogen 2016 

I sensommeren laver jeg Mødregruppe med fokus på nærvær, inspiration, refleksion og god kaffe 

Læs mere her på facebook: Mødregruppe med fokus på nærvær, inspiration, refleksion og god kaffe ;O)

 

”Giv dig tid, mor” foredrag om moderskabet, onsdag d. 2. September, kl. 19.00, Cafe Gaia Art, Harrestrupvej 14, Holstebro. Pris: 150,- kr. Prisen inkluderer kaffe, te og muffins. Læs mere på facebook her: Giv dig tid mor – et foredrag om de store følelser, der kan opstå, når du bliver mor

 

Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.com eller 26133278

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *