Det er mystiske dage for tiden..

Det er mystiske dage for tiden..

Sådan indledes et digt i en af mine pigers yndlingsbøger, fra da de var små, og det fortsætter med: “Der er intet der er som det plejer” (Jakob Martin Strids Mormors gebis). Det passer så godt på tiden lige nu, at vi var inde i bogreolen og hente bogen igen. Digtet afsluttes med: “Vi bliver i mit køkken hvor kaffen er stærk – det er bedst på en mystisk dag”. Digtet kan på så mange måder siges at betegne vores tid lige nu. Det er ret mystiske dage for tiden, hvor meget lidt er, som det plejer. Og igen på mange måder er alt, som det plejer, hjemme hos os. Dagene ligner lidt hinanden, og jeg er sammen med de mennesker, jeg elsker allemest ( de fleste af dem i hvert tilfælde). Vi har på mange måder en hverdag, jeg har længtes efter med masser af ro, nærhed og med fokus på det lavpraktisk og basale. Jeg finder en anden glæde ved de helt basale ting, fordi jeg har tiden. Jeg sover godt, spiser god mad, kommer meget ud, får bevæget min krop, spillet spil med min famile og sunget morgensang med Philip Faber. Mit nervesystem er i ro det meste af tiden, og på mange måder er livet godt.

Men det er jo stadig ret mystiske dage, fordi intet jo alligevel er som det plejer, der er mange spørgsmål i forhold til, hvordan livet og hverdagen skal gå videre herfra. Hvor mange mennesker kommer til at dø af denne virus? Hvor længe skal vores samfund se helt anderledes ud, end vi plejer, og hvad med økonomien?

I begyndelsen, da Danmark lige var lukket ned var både min datter og min mand influenza-syge, og det prikker jo til en anden tilstand i mig. Jeg har da også hele tiden danset mellem frygten og roen, og ser jeg for mange nyheder, kan frygten sagtens komme til at fylde. Når jeg tænker på, hvornår jeg kan se mine forældre som før og kramme dem, bliver jeg utålmodig.

For rigtig mange mennesker er hamsterhjulet stoppet fra den ene dag til den anden, og det giver os en enestående mulighed for at få kigget på det liv, vi lever: Hvad savner jeg fra min hverdag? Hvad har jeg lyst til skal være anderledes, når Danmark åbner igen?

Jeg tror aldrig, at verden bliver den samme igen efter denne virus har raset ud. Eller jeg håber faktisk ikke, at verden bliver det samme igen. Der var alligevel ret mange ting, der ikke var så bærerdygtigt af det, vi havde gang i. Som, hvis vi fortsatte, gør det umuligt for planeten eller for os som mennesker at overleve. Så det er mit store ønske, at denne periode også medfører noget positivt og noget bærerdygtigt. At der ud af dette vokser noget fint. Måske mærker vi, at vi ikke behøvede at have helt så travlt, flyve helt så meget, køre helt så meget bil, købe helt så mange ting. Måske opdager vi, at vi kan skabe en helt anden måde at gå i skole på, at organisere vores arbejdsmarked på. Måske får vi lyst til at bruge lidt mere tid på at tilberede vores mad, dyrke jorden uden at putte gift i hverken den eller på afgrøderne. Måske opdager vi, at mange af de behov, vi troede vi havde, var skabt af en hverdag, hvor vi bare var lidt for maste.

En krise betyder på kinesisk også et vendepunkt. En krise er kendetegne ved at indeholde en overgang – mellem noget, der var, og noget, der endnu ikke er blevet – og det er det, vi står i lige nu. I denne overgang, hvor alle partikler er oppe i luften, kan vi sammensætte dem igen på nye og mere nærende måder.

Jeg holder visionen for, at der vokser noget kærligt og bæredygtigt ud af denne periode.

God Påske til dig og dine

Kærlig hilsen Mette

KALENDER:

Min kalender er ikke særlig fyldt for tiden. Men jeg vil minde dig om, at du kan finde min podcast-serie Cyklus her: https://apple.co/36k1uew

Jeg vil også tippe dig om, at hvis du har lyst til at høre mere om de skønne essentielle olier fra doTerra, så er du meget velkommen til at kontakte mig. Vi kan lave et møde via telefon elller Zoom. Kontakt mig her: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278

Så er der også så dejligt mange, der spørger til den kommende cirkel. Som skrevet, så har jeg indledt et samarbejde med Yogahuset i Aalborg, men vores planlægning blev sat på stand by, da corona kom til Danmark. Jeg giver lyd på alle kanaler, så snart jeg ved mere. Jeg har oprettet en foreløbig tilmeldingsliste, som flere af jer har valgt at komme på, kontakt mig, hvis du også vil på den: kontakt@mettehyldgaard.dk / 26133278Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *