Om

Jeg hedder Mette Hyldgaard Skovmose

Jeg er dedikeret opdagelsesrejsende i det kvindelige: alt det ganske særlige, der er ved at være pige og kvinde. I langsomheden, stilheden, nænsomheden og nydelsen, som ubrugte potientialet, og hvordan alt dette kan blive en del af vores hverdag! Men også, hvordan vi derfra kan handle og skabe nærende resultater i livet. 

Jeg er forfatter til bogen Giv dig tid, morJeg skriver, holder foredrag og underviser. Jeg faciliterer Ny Nordisk Kvindecirkel og gravid forløbet WePrepare Motherhood i samarbejde med Satie Espersen. 

Jeg har en række vidt forskellige uddannelser bag mig. Som 19 årig blev  jeg uddannet social- og sundhedshjælper. I 2001 blev jeg Cand.mag. i dansk og psykologi. I 2010 Læse- og skrivevejleder. Sideløbende har jeg fordybet mig i krop og menneskets processer i form af forskellige kurser, workshops og teacher training. 

Jeg elsker mit hverdagsliv, hvor jeg dagligt er på opdagelse i kvindelivet i form af mit eget liv som partner med min mand, og som mor til to piger. Jeg er optaget af alt, hvad der finder sted i et pigeliv, fra hun får sin første menstruation til hun bliver en moden og vis kvinde. Jeg prioriterer at have god tid, så jeg kan mærke mit liv og dets processer. Jeg elsker at minde piger og kvinder om, hvad de allerede ved, men ofte har glemt om at være pige og kvinde. Men også, hvad vi kan sammen, når vi mødes i et nærende fællesskab.

Du kan læse min mere personlige historie her:  Min Historie

Publikationer og referencer:

Radio27syvRomerRiget uge 13, 2016

RomerRiget om mor. Det er sin sag at have en mor, og det er det også at være mor – nogle fortryder ligefrem, at de overhovedet fik børn. Vi taler med Maja Lucas, Mette Hyldgaard Skovmose, Bente Rosenbeck og Anne Løkke om det svære moderskab.

Min barsel

Blogindlæg At blive født som mor: http://min-barsel.dk/artikler/at-blive-fodt-som-mor#sdfootnote1anc

Forældre og Fødsel

Blogindlæg: Moderskabet – en kilde til menneskelig styrke og personlig vækst http://fogf.dk/wp/2016/10/25/moderskabet-en-kilde-til-menneskelig-styrke-og-personlig-vaekst/

Kristelig Dagblad 

“Jeg blev ikke mor fra den ene dag til den anden” Kristelig Dagblad, 20. juli 2015 http://www.kristeligt-dagblad.dk/familieliv/giv-dig-tid-mor 

Giv dig tid, mor, bog om de store følelser, der kan opstå, når du bliver mor.

HELSE, september 2005

“Hjemmefødsel – kan man det?”