Giv dig tid mor

Forsiden

 

 

Mandag d. 1. december holder jeg foredrag under overskriften Giv dig tid mor. Min dygtige grafiker Heidi Skodborg www.heidiskodborg.dk har lavet denne fine plakat, hvor du kan læse mere om foredraget: Plakat

Du skal være så hjertelig velkommen, jeg tænder lys og sætter vand over til en god kop kaffe eller te.

Aftenens emne vil selvsagt være moderskabet og herunder også se store følelser, der kan opstå, når en kvinde bliver mor. Min opfattelse er den, at mange af os har svært ved at håndtere store følelser, vi har lært at gemme dem væk, og vi har lært, at ikke alle følelser er velkomne. Når en kvinde bliver mor, er der gang i hele følelsespaletten, det er store og voldsomme processer, der finder sted i fødslen og i overgangen fra kvinde til kvinde og mor.

Det kan være ganske overvældende i  sig selv, men måske især, fordi vi ikke har lært at håndtere de store følelser, og fordi vi ikke bliver mødt i dem. Samtidig er der en tendens til, at det hele godt må gå lidt stærkt. Den nybagte mor skal hurtig ud af hospitalet igen, modtage barselsvisit, dyrke motion, kunne passe sine jeans igen, mens hun drikker en latte med veninderne, som om intet var hændt.

Jeg ved godt, at det bliver et karikeret billede, jeg kommer til at tegne her, og at vi som kvinder er forskellige og dermed har brug for forskellige ting. Men jeg tør godt sige, at alle nybagte mødre har brug for tid og ro til at lande i den nye rolle, og forstå sig selv som mor til et lille barn. Og tid er ikke noget en nybagt mor i vores kultur umiddelbart har mest af….

Det er min opfattelse, at noget at det mest centrale, vi kan kigge på er moderskabet, og at give moderskabet de allerbedste betingelser ,er den allerbedste investering, vi kan gøre. Jeg deler et citat her med jer fra e-bogen Giv dig tid mor: 

 

Der findes ikke nogen i denne verden, der ikke kommer fra en mor, derfor er det også uendelig essentielt, at vi kigger på moderskabet, fordi det er alle menneskers indgang til denne verden. Det er vores velkomst og vores anslag til det liv, vi skal leve.

 

foto

 

Så jeg tænker, at nogle af de spørgsmål, vi kan stille er,hvordan opfatter vi som samfund og kultur moderskabet – herunder graviditet, fødslen, og den førte tid som mor? Efter min mening trænger disse opfattelser til et grundigt eftersyn. 

 

Det afsluttende kapitel i min e-bog hedder En genfortælling af moderskabet – lad os skrive historien sammen. Både i dette kapitel, til mit foredrag, men også her, vil jeg invitere dig til at være med til at gå på opdagelse, stille spørgsmål og skabe de allerbedste betingelser for moderskabet….

 

Kærlige hilsner Mette  

 

 

Min kalender: 

Workshop om energi: 

Lene Larsen fra Aalborg Yogastudio og jeg, laver på lørdag en workshop sammen om energi, hvor vi gennem yoga, åndedrætsøvelser, meditation og små refleksionsøvelser vil se nærmere på, hvordan vi administrer vores energi. Du kan læse mere her: Workshop Yoga og Pauserum – få mere energi

 

Pauserum

Jeg har lavet en facebookside til Pauserum, find mig her: https://www.facebook.com/pages/Pauserum-v-Mette-Hyldgaard-Skovmose/392320517589159?ref=hl

Du kan også læse mere om Pauserum her: Beskrivelse af Pauserum

Lige nu kører Efterårs-pauserum, som er det sidste hold almindelig Pauserum for i år. I december er der to Jule-Pauserum.  Det første ligger i begyndelsen af december, hvor der er fokus på julen og lyset. Det andet ligger mellem jul og nytår, hvor fokus vil være på årsskiftet. Til januar vil der igen være almindelig Pauserum om torsdagen med opstart d. 8. Januar. Der er stadig plads på alle disse hold.

 

Jule-Pauserum, mini-workshop

Et lidt længere pauserum, hvor vi tænder lys i mørket og giver os god tid til at være med det, der er.

Torsdag d. 4. December, kl. 19.00-21.30. Pris: 250,- kr. Der serveres til dette Pauserum varme drikke og en lille snack.

Brochure: Pauserum, dec

 

Pauserum –Fordybelsesdag for kvinder, med fokus på årsskiftet som en overgang

En dag i fordybelsens og langsomhedens tegn. Dagens overordnede tema er overgange. Der findes så mange overgange i et kvindeliv, som ikke markeres i vores kultur. Hvad er en overgang egentlig? Hvorfor kan vi være så bange for at hengive os til den? Og hvad ligger der af muligheder gemt i disse overgangsperioder. På denne dag er det oplagt at have fokus på årsskiftet, som en overgang. Hvad vil du gerne tage med dig ind i dit nye år, og hvad vil du gerne lægge bag dig i det gamle? Dagen bliver til i en vekselvirkning mellem meditation, yoga, inspirationsoplæg og refleksions-øvelser.

Tirsdag d. 30. December, kl. 11.00-16.00. Pris: 650,- kr. Der serveres til dette Pauserum frokost, te og snack

Brochure: Pauserum, dec

 

Alle disse Pauserum afholdes i Aalborg Yogastudio, Vesterbro 18, 2. sal. Klippekort kan købes og bruges både hos mig og hos Aalborg Yogastudio. Vær dog opmærksom på, at du kun kan bruge klippekort til de almindelige Pauserum (ikke til Pauserum for kvinder og Pauserum – fordybelsesdag)  

 

Foredrag om moderskab  

Mandag d. 1. december holder jeg foredraget Giv dig tid mor i forbindelse med udgivelsen af min e-bog af samme navn. Foredraget holdes i Sanne Andersens skønne lokaler Hjulmagerhuset, Hjulmagervej 3, 9000 Aalborg

Tidspunkt: 19.00-21.00, Pris: 145,- kr.

Tilmelding: kontakt@mettehyldgaard.dk eller mobil: 26133278

 

Om e-bogen: 

Giv dig tid mor – En e-bog om de store følelser, der kan opstå, når du bliver mor, og hvordan disse følelser kan blive din styrke

Jeg har gennem snart 10 år skrevet på det, der nu – inden så længe – bliver til en e-bog. Bogen tager udgangspunkt i, hvad der med et tungt ord i fagsproget kaldes efterfødselsreaktioner. Jeg oplevede selv at have en, og jeg oplevede en meget stor kontrast mellem min oplevelse af moderskabet og de forventninger, jeg mødte fra omverdenen. Da jeg kom på den anden side af mit følelsesmæssige stormvejr, begyndte jeg at skrive om min oplevelse, jeg interviewede kvinder, der havde haft lignende oplevelser, og jeg interviewede kvinder, som inspirerede mig, og som havde andre perspektiver på det kvindelige og på moderskabet, end dem jeg umiddelbart kendte til. Jeg har til tider haft det svært med, at jeg ikke blot kunne gøre denne bog færdig, men den har haft sit helt eget liv, da den spejler min erkendelsesproces. En proces, jeg ikke har kunne skubbe til og forcere, jeg har måtte møde bestemte mennesker, som jeg skulle lære bestemt ting af, før de sidste kapitler lod sig skrive. Jeg glæder mig så meget til at dele den med de af jer, der føler I må læse den.

 

En-til-en meditations-mentoring

Har du lyst til at arbejde med at inddrage meditationen og pauserne i din hverdag, så laver jeg også en-til-en meditations-mentoring. Læs mere her:  En-til-en-meditationsmentoring

 

Onlineforløb om cyklus: Gør din Cyklus til din Styrke: 

Forløbet består af 8 moduler, som du får adgang til i løbet af 28 dage. Hvert modul består af en lydfil, en artikel og refleksionsspørgsmål. Undervejs er der også videoer, guidede afspændingsøvelser, modeller og skemaer. Alt dette guider dig ind i en større forståelse af din cyklus. Du kan købe det her http://mettehyldgaard.dk/shop/, hvor du også kan læse mere om forløbet.

 

Find mig på facebook her: https://www.facebook.com/pages/Gør-din-Cyklus-til-din-Styrke/1436221406594169?ref=hl 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *